BIF-Svärtinge

Då var det dags för säsongens andra hemmamatch  på Bergvallen och det var Svärtinge som  stod för motståndet den här gången Solen sken och det skulle komma och bli en riktigt varm och svettig  kväll. Inte bara på grund av den sköna sommarvärmen som kvällen bjöd på, utan för att vi också skulle möta vad som troligtvis är ett av seriens  löpstarkastelag. Vi mötte Svärtinge förra året och vi lyckades då försvara oss och s pela smart vilket ledde till tre  poäng. Det var dock en tuff match då så vi visste vad som troligtvis väntade även denna kväll.

Ibbes plan var ungefär som senast vi mötte dem: vara lite defensiva , ha tålamod och låta dem springa mestVi ställde upp med följande lag, från höger:

Anna

Carro, Lisa, Malin, Filippa

Bartis, Ida, Sjösvärd, Lollo, Emelie

Ellen

Bänk: Schenström, Mattsson, Alma

Efter en svettig uppvärmning blåsematchen  igång och som förväntat hade Svärtinge ganska högt tryck redan från start. De fick rulla mycket boll både i backlinjen och på mittfältet. Vi höll emot ganska bra men de lyckades ändå lägga sina långa bollar på sina snabba forwards som kom förbi vår backlinje ett antal gånger.  I 17:e minuten lyckas en av deras forwards ta sig förbi och då även hela vägen den här gången, trots en tuff närkamp med  Melander Anna som nästan alltid är först på boll rusar ut,  men  Svärtingespelaren lyckas finta och kan säkert lägga in bollen i må l och det står nu  0-1 till Svärtinge.

Efter det här målet kändes det som att vi taggade till ordentligt. De försökte fortfarande spela runt  och väldigt många bollar går på en av deras nyckelspelare i mitten Ida som var lite mer defensiv såg dock till att plocka bort den här spelaren väldigt bra vilket störde deras spel mycket. Vi lyckas nu själva hålla i bollen en hel del och spela runt både genom mitten och längre bollar på kanterna. Vi hade ett flertal chanser här i mitten på första halvlek och detta gjorde  Svärtingespelarna lite nervösa vad det verkade som. Bland annat hade Lollo  ett riktigt bra läge med ett skott utifrån: med sin säkra vänsterfot lägger hon ett skott i högra krysset och vad det såg ut som från backlinjen så trodde jag att den skulle gå in. Tyvärr lyckas Svärtinges målis få tag på den bollen och det är fortfarande mållöst för oss. Ett annat läge var när en av Svärtinges backar skulle lägga en hemåtpass  till deras målvakt. Målvakten missar passningen och bollen rullar förbi henne. Dock stod målvakten lite utanför målet (såklart?!)  så istället för att rulla in i mål så rullar den ut till hörna. Så återigen ett läge som var nära att bli  1-1 och matchbilden hade kunnat se annorlunda ut innan det blåstes av för halvlek.

Vi passar i halvlek på att fylla på med en massa vatten och Ibbe  berättar att han är nöjd med vår prestation så långt, speciellt sista delen av första halvlek. Vi spelar som det är sagt med mycket tålamod och låter Svärtinge springa mycket, men också att vi vågar hålla i boll och ta oss igenom när det finns läge.

Andra halvlek sätter igång och den liknar första halvlek väldigt mycket.  Jag tycker vi skapar en del lägen men vi lyckas inte riktigt hela vägen, vilket såklart är frustrerande. Samtidigt ligger Svärtinge fortfarande på och i 70:e minuten lägger någon  Svärtingespelare ett inlägg och en annan Svärtingespelare  lyckas nicka den bollen och den var väldigt svår för Anna  att ta . Istället seglar den in i mål och ställningen är nu 0-2  till Svärtinge.

Det dröjer tyvärr inte mer än 10 minuter innan Svärtinge får ett till läge. En av deras snabba forwards tar sig förbi igen  och jag minns inte riktigt hur själva målet gick till, menställningen är nu istället 0-3 .

Någon gång under andra halvlek blir Schenström  inbytt och i 81:e minuten får hon tag på bollen på mittfältet, kliver fram och lägger upp den för ett skott utifrån. Det är riktigt bra tryck på skottet och trots att det var en bit från mål seglar den in. Så snyggt!
Vi börjar bli ganska trötta nu men vi försöker ändå hålla i och jag tycker att vi gör det bra mot ett sådant löpstarkt och tekniskt säkert lag som Svärtinge.  Schenström fick göra matchens sista mål vilket resulterade i 1-3  till Svärtinge. Vi var verkligen värda ett mål och  det var extra roligt att Schenström fick utdelning av sin säkra vänsterfot.

Jag vill ge en stor eloge till alla i laget som kämpade och gav allt mot detta tuffa motstånd.  Måste också nämna Mattsons och Idas grymma jobb på mittfältet som  turades om att  plocka bort Svärtinges nyckelspelare på ett galant sätt vilket s törde deras spel ordentligt. Tycker också Filippa  gjorde ett riktigt bra jobb på vänsterbacken som med sin snabbhet lyckades komma ifatt och störa Svärtinges snabba forwards flera gånger.
Detta kan låta klyschigt, men allra bäst är vi när vi spelar som ett lag vilket vi verkligen gjorde  denna matchSvärtinge var värda att vinna den här matchen, men det är synd att vi inte lyckas få in fler mål med tanke på de lägen som vi ha deSå vi tar med oss vad vi gjort bra från den  här matchen och så är det nya tag på söndag igen då vi istället möter Tallboda på bortaplan. Ses där  va?!