Match mot Sturefors

Söndagen har passerat och ännu en match har spelats av Borensbergs damlag, denna gång besökte vi Sturefors på deras hemmaplan. Senast vi mötte Sturefors var i våras i div 4 västra serien, då vann vi med endast 1 mål. I serien i våras hamnade Sturefors på en femte plats(d.v.s. precis efter oss) på 13 poäng. I höstens serie (div 4A) verkar det inte gått jättebra för Sturefors då de inte vunnit en endaste match och har där med 0 poäng. 

Matchen var från början lagd kl. 14.00 men för att fler skulle kunna vara med och spela flyttades matchen till kl. 17.00. Det visade sig att hela 15 st spelare kunde vara med på matchen. Detta beror främst på våra nyförvärv Filippa och Lisa. Filippa var även med förra matchen men av någon anledning blev det inget inlägg om den matchen. Kan dock säga att matchen spelades mot Zeros i regn och på en lerig plan. Matchen slutade 3-3 och planen har i veckan fått vila. Men det är inte bara Lisa och Filippa som bidrar till att vi har spelare till Sturefors matchen utan även Carro som var hemma denna helg.

Vår laguppställning inför matchen mot Sturefors såg ut på följande sätt:

             Anna

Lisa   Malin  Ida   Filippa 

Lollo Bartis Sjösvärd Emelie

        Lisa    Herman

Bänk: Erika E, Erika L, Carro, Sofie

Efter att vi bytt om och gick ned till planen märkte vi att det var en golfgreen vi skulle spela på, tillskillnad från bergvallen som det brukar vara högt gräs på söndagar kändes det i alla fall som en golfgreen. Gräset var skit fint men Ida stötte snabbt på ett annat problem, matchen skulle nämligen spelas med puma bollar. Men jag tror inte vi kan skylla på bollen under matchen, även fast det skulle vara skönt om det var bollarna det var fel på.

Uppvärmningen drog igång, men vi fick inte till något speciellt bra spel när vi körde smålagsspel. Vi gick in i omklädningsrumet för att byta tröjor från uppvärmningströjorna till matchtröjorna. Vi försökte peppa igång oss.

Matchen drog igång och Sturefors kändes farliga, matchen blir snabbt tjurig p.g.a knuffar, dragningar i armar och tröjor m.m. tråkigt men så kan det bli ibland. Vi hittar aldrig till vårt spel, egentligen vet jag inte varför, det känns bara som vi inte jobbade tillsammans och för varandra men ändå gör vi det. Det är inget lag som har övertaget utan matchen är relativt jämn. Sturefors trycker på bra och har flera lägen men dom är faktiskt inte så farliga. Vi får ett läge där Sofie som kom in på vänsterbacken skjuter en lång boll som studsar över Sturefors målis men bollen åker ut över kortlinjen. Men i matchminut 40 händer något, Erika L ligger precis framför målet med bollen mellan benen och försöker få in den i mål men bollen ville inte in för Erika denna gång så hon väljer att passa bollen liggandes till Lollo som kommer mot mål. Lollo lägger en fin bredsida vid stolpen och det blir MÅL!! Första halvlek fortsätter och ingenting mer kul händer innan domaren blåser av matchen.

Vi leder alltså i halvlek med 1-0 och som Ibbe brukar säga ”vi behöver inte skuta något mer mål för vi leder”

Var fanns viljan och kämparglöden?
 
Andra halvlek startar och spelas som första halvlek, ostabil och dåligt (faktiskt). Vi har många lägen, speciellt Herman men bollen vill inte in för henne. Efter varje miss hörs över planen ”nästa gång sitter den” denna mening behöver upprepas ett par gånger innan bollen tillslut sitter för Herman. Det är ett inlägg slaget av Lisa Carlheim från vänsterkanten och Herman nickar snyggt in bollen över Sturefors målvakt och det blir MÅL! 2-0 till oss i matchminut 72. Resterande tid av matchen sker inget speciellt.
 

Vackra bilder från Zerosmatchen <33

Vi vinner matchen med 2-0 efter en dålig match från vår sida. Tråkigt med en dålig match men kul att det ändå blir vinst, vilket visar på att vi kan vinna trots dåligt spel.

Bartis ville även att jag skulle skriva om en snurrfint hon gjorde, tyvärr missade jag den men den var säkert skit snygg. Bartis får ta och vissa upp den flera gånger så jag kan se den.

Värt att nämna är även att någon (kommer inte ihåg vem) gör en glidtackling (tror jag) mot en Sturefors spelare strax utanför vårt målområde. Det är ingen ful tackling från vår sida men Sturefors spelaren springer typ 2 m sedan kastar hon sig på marken och det ser ut som en solklar filmning. Själv sa hon att hon stukade foten så vi får tro på det för var det en filmning var den inte en av de bästa jag sätt.  

Det var allt för mig!

/Lisa Caesar

#1 / / Erika 1 & 2 :

Haha ja undra vem det kan vart som gjorde den glidtacklingen... *skurar bort straffområdeslinjen från knäskyddet*