Match mot Lotorp

Nu har ännu en söndag passerat vilket betyder ännu en match spelad. Denna söndag gästades vi av Lotorp och dagen till ära skulle matchen spelas på B-plan.
Lotorp hade med sig tre poäng och vi hade 13 poäng. Vi var väl medvetna om att vi hade chans att ta tillbaka serieledning från Boxholm, men då behövde vi plocka med oss tre poäng från matchen.

Avbytare: Sofie, Ellbrant, Filippa, Alma, Lisa Carlheim

Klockan 17 var det dags för avspark och Lotorp sätter igång och får snabbt tre hörnor på raken. Men det är lugnt, Borensberg räddar upp det. Det är mycket fight och slit men Borensberg försöker spela och trycker på mycket bra offensivt. Lotorp får en kontring som Anna lugnt tar hand om. Straxt därefter får vi en frispark emot oss som rinner igen hela laget, men Anna fixar även den.
Vi märkte snabbt att Lotorp tyckte om djupledsbollar. De slår en sådan som Melander nääästan når och på något lusigt sätt lyckas Lotorp sätta den i mål i 18e minuten.. 0-1
Nu blir Borensberg väldigt sugna på att ta igen, göra mål och visa Lotorp vilka som ska vinna. Borensberg trycker på väldigt bra och Sjösvärd får till ett bra avslut, men målvakten räddar. Borensberg fortsätter att trycka på men bollen vill inte in... Lotorp får en kontring och spelar snettinåtbakåt och sätter den i mål, MEN som tur är har domaren varit på sin vakt och innan blåst av för att bollen varit ute, så Anna får slå en inspark. Domaren blåser för halvlek.

I pausen snackar Ibbe bland annat om att vårt offensiva spel är bättre än på länge. Snart sitter bollen i mål. Det sker tre byten inför andra halvlek. Ida, Erika L och Lollo får vila och in kommer Ellbrant, Filippa och jag (Sofie).
Andra halvlek sätter igång och Ellbrant är snabbt igång och försöker få in bollen i mål, men målvakten får tag på bollen. Lotorp får en kontring som Melander är påväg att ta men halkar (gräset försvinner under henne och hon får visa upp hur vig hon är). Dock får Lotorp en målchans men Anna räddar och bollen går ut till inkast.
Nu är Borensberg riktigt hungriga och efter ett snyggt uppspel slår Sjösvärd en snettinåtbakåt till Herman som slår till Ellbrant som gör MÅÅÅÅL! 1-1
Borensberg fortsätter att äga spelet. Som säkert alla kan hålla med om så var det VÄLDIGT halkigt på B-plan denna kväll vilket leder till många härliga glidtacklingar, speciellt av kaptenen Melander.

Borensberg är som sagt väldigt hungriga nu och det blir snabbt en hörna till oss, vi pressar på och är beredda. Ellbrant slår en snygg hörna som nickas på flera huvuden, Herman får till en bra huvudträff men tyvärr så går bollen utanför mål. Nu trycker vi på uppåt ordentligt och kör med trebackslinje med mig, Melander och Lisa Ce. Herman lyckas göra sig fri och får till ett skott som träffar stolpe. Ingen ledning än, men målen känns nära nu!!
Lotorp får en frispark av offside som på något lusigt sätt leder till ett skott som rullar över Annas armar och in i mål... 1-2, surt! Det är inte alls rättvist att de får in det målet till andra halvleks chanser och övertag för Borensberg. Men vi ger inte upp utan kämpar på!
Med ca 15 minuter kvar kommer en möjlig straffsituation till vår fördel. Hands på Lotorps spelare i eget målområde men domaren väljer av någon konstig anledning att inte döma straff..?!?? Det hade varit viktigt för oss...
Lotorp har nu efter deras ledningsmål backat hem med flera spelare och kör något i stil med fembacks-linje och slår bara iväg allt som kommer på deras planhalva. Med endaste tre minuter kvar av den spännande matchen får Borensberg en hörna och Ellen sätter dit huvudet och bollen går i MÅÅÅL!!! 2-2.
Vi säkrar upp och återgår till fyrbackslinje med Bartis som vänsterback. Vi har mycket bra tryck och vill mer än gärna sätta ett till mål innan matchen är slut. Men domaren blåser snabbt av matchen som slutar 2-2.
Ungefär så här kändes det när domaren blåste av och vi inte hade lyckats få in det där tredje målet.
För allmän info: Det har börjat viskas om att Lina känner sig sugen på att komma tillbaka och satsar på att komma til inomhussäsongen!

Efter en mycket spännande match vill jag ge ett extra plus till Melander som alltid kämpar, har koll där bak och tar hand om bollarna som kommer igenom. Så tryggt att ha dig där bak!
Jag får även ta tillfället till akt att önska Ellbrant lycka till i Australien och hoppas du snart återvänder till lilla Sverige och är fotbollssugen som bara den!
Tack för mig! / Sofie (med hjälp av Ebba Collin som förde anteckningar under matchens gång, tack!)