Kisa - BIF

Äntligen kommer det efterfrågade och efterlängtade blogginlägget som dessutom är mitt första. Efter alla påtryckningar och efter att under åren följt ”Fajsrajp” känner jag en enorm press men… Jag gör som världens bästa damlag. Knyter nävarna och köttar igång med liv och lust.
Håll i hatten för här kommer referatet från holmgången i Kisa söndagen den 7:e maj.

Vi åkte till Kisa inställda på att det förmodligen var ett vasst lag vi skulle möta i andra omgången. Att vi dessutom skulle få klara oss med en avbytare i första halvlek eftersom Erika skulle ansluta senare, gjorde inte saken bättre. Det visade sig dock att Erika lyckades fixa till det och kanske muta sin arbetsgivare så hon dök upp till matchstart. Nu hade vi två avbytare!
bbe valde att börja med en 4,2,3,1 uppställning.

Carro och Emelie följer Ibbes råd

Domaren blåste igång matchen och vi satte direkt hög press och förde spelet. Efter några minuter får vi en hörna från vänster som tyvärr trots bra kvalitet slutade resultatlös. Emelie gjorde ett kanonjobb på sin kant och hade en del fina väggspel med Herman. Vi fick även tidigt en frispark med oss högt upp i plan som även den blev resultatlös. I egenskap av materialare och bloggare lutade jag mig tillbaka fyllde upp lite mer kaffe från termosen som Kisa serverat oss i båset. Det här såg riktigt bra ut. Vi för matchen, hittar varandra, sätter hög press och skapar. Det är ju precis så som Ibbe sade till tjejerna innan matchen.

Glädjen varade i ungefär tio minuter. Plötsligt kommer Kisa in på vår planhalva får med sig en frispark högt upp som blev till en hörna och strax därefter ytterligare en hörna. Denna hörna är en kort variant ut till en Kisaspelare som skjuter strax utanför. En lättnads suck från oss alla och jag börjar fundera på vad som hänt. Det som började så bra! Kisa fortsätter att föra spelet och får i 16:e minuten en frispark från 30 meter. Bolleländet dalar ned vid Annas vänstra stolpe där en Kisa spelare når den först med en tåspets. 1-0!!!

Nu följer en period där mycket känns avigt. Vi får inte till det. Passningarna hittar inte rätt adress, vi får inte första och andra bollarna med oss. Tjejerna sliter och drar men det känns som att bollen inte vill rulla vår väg. Vi får helt enkelt inte till det. Ellen har ett bra skott, Herman en nick på hörna från Bartis, Emelie hittar Ellen som sånär lyckas få in bolluschlingen men som sagt… bollen rullade inte vår väg och Kisa får jag väl trots ett blåvitt hjärta och enögd blick erkänna förde spelet.

Vid en milt sagt tilltrasslad situation i vårt straffområde och efter en misslyckad rensning hamnar bollen hos en Kisaspelare som förvånad kan konstatera att här var det bara att bredsida in bollen i tom kasse. Fram till halvtidsvilan fortsätter vi att kämpa men får inte riktigt till det.

Med lite hängande huvud gick spelare och materialare mot omklädningsrummet. Nu kommer Ibbe att skälla utav… Som tur är så är Ibbe mer klarsynt än materialaren och konstaterar klokt att målen är så kallade skitmål. Vi har haft en del bra situationer som vi kunde fått utdelning på. Viktigt nu att inte hänga med huvudet utan att tro på det så grejar vi detta.

Rune var glad och taggad!

Vi gick in i andra med 4-4-2 uppställning. Erika ersätter Ellen på backen. Bartis tar höger kanten och Herman fortsätter på topp nu tillsammans med Sjösvärd.

Andra halvlek började mycket bättre än första slutade. I 48:e minuten kommer en lång inspark från Anna som snyggt nickskarvas av Sjösvärd över backlinjen till en Herman som det sånär blir resultat på. Vi är på G. Erika har kommit in spelsugen och skottvillig. Försöker sig på skott som inte är helt ofarliga. 4-4-2 verkar vara melodin tillsammans med Ibbes peppande i halvlek. Vi kan vända det här. I 50:e minuten kommer Kisa på sin höger kant. Emelie sätter press med understöd av Carro. Kisa spelaren kommer till slut förbi Emelie men det är ju lugnt för Carro har koll på läget. Den fumliga Kisa spelaren snubblar på Emelies fot…Ingen fällning inget oschysst men det tyckte inte domaren som blåser frispark c:a 20 meter från Anna. Jaha hinner man tänka. Fattas bara att det blir ett skitmål till. Frisparkaren petar snett bakåt till en medspelare. Det blir till en sådan där förarlig hög boll som dimper ned över och bakom Anna! 3-0 i 50 minuten. Idrott är inte rättvist!

Nu visar detta grymma lag varför de är världens bästa damlag. Inte ett hängande huvud. 3-0 målet blev en tändvätska. Ingen jävlas med BIF damlag hur som helst.

Nu börjar pressen. Framförallt lyckas vi på vänsterkanten där Emelie håller till med understöd bakifrån av Erika.  Tillsammans med Sjösvärd och Herman är det ett vansinnigt tryck på Kisamålet. Det är en tidsfråga. Det blir en injektion till hela laget. Carro bryter högt upp och slår en macka till Sjösvärd som sånär lyckas peta in en reducering. Carro går ut och Ellen kommer in. Även Alma kommer in istället för Emelie som gjort ett hästjobb på sin kant. Ellen har inte varit inne länge förrän hon kommer ”the Ellen way” på sin kant och slår ett snyggt inspel till Sjösvärd som kommer med fart och JAAAAAAA ÄNTLIGEN. Domaren blåser för….Offside???? Helt omöjligt! Ok, vi är på gång. Vi fortsätter spela bra. Vi pressar och åstadkommer. I 66:e minuten slår Erika en frispark som dimper ned till Sjösvärd som så småningom mynnar ut i straff för oss. Vem ska slå? Ibbe och Rune försöker komma ihåg vem som var bäst på straffsparkstävlingen på träningen. El Capitano Melander tar tag i situationen och tar den. Ibbe och Rune hade nog diskuterat ännu annars. Oflytet hänger i. Kisamålisen chansar höger och lyckas tippa ut till hörna. Ännu en livsfarligt hörna från Bartis som dimper ned perfekt vid straffpunkten och skapar panik och skrämselhicka bland de gulsvarta. Men bollen vill bara inte in. Bytena fortsätter. Ida går ut efter ett gediget Ida-grovarbete på mitten. Emelie kommer in igen. Bartis går ned på backen och Turesson går upp. Nu ska bollen in! Nu blir det revansch på offsidemålet. Ännu ett Ellen-löp som blir till ett inlägg till Sjösvärd. Ser ut som en halv volley som äntligen hittar in utan offsideavblåsning eller annat. 3-1 i 75:e minuten. En kvart kvar. Vi har ett vansinnigt tryck. Kisa står på hälarna och slår ifrån sig. Vi kan vända det här! Vi fortsätter att spela bra. Bollen hamnar hos Erika som har yta 20 meter rakt framför Kisas mål och kan ta tid på sig. Ett sådant läge tackar Erika för. Tyckte mig kunna skönja ett leende och jag bara visste att ”Den här sitter” och visst gjorde den. 3-2. 9 minuter kvar. Om det var vansinnigt tryck innan så blev det inte mindre nu. Till och med Anna är med långt upp i banan och tar offsidefrispark. I 90:e minuten får vi perfekt Erika-läge. En klockren frispark precis utanför straffområdet rakt framför Kisamålet. Domaren blåser men inte för frispark utan han blåser av matchen!!! Behöver nog inte nämna att Kisaspelarna ska tacka sin lyckliga stjärna för de tre poängen och det märktes att de nog höll med om det också. Som sagt innan…. idrott är inte rättvist.

Bartis laddar inför en av många fasta situationer

Det ska bli riktigt gött att förhoppningsvis möta Kisa på Bergvallen i höst. Vi tar med oss framförallt spelet i andra halvlek, lagmoralen, och att vi ger aldrig upp, till nästa match. Jag åkte i alla fall hem från Kisa stolt över förmånen att få vara en del av BIF dam.

Over and out från förstagångsbloggaren

”Pappa Bartis”

Materialare och supporter

Alltså wow! Blir ni inte lite tårögda när ni läser det här inlägget? SÅ bra! Jag kan inte annat än hålla med Pappa Bartis i hans sista mening, jag är stolt över att vara en del av BIF dam. Dels över att vara en del av världens bästa damlag men även att vi har en sådan fantastisk stab och människor runt omkring. Trots att vi spelade borta i Kisa kom både föräldrar och andra för att heja och stötta oss. Ni anar inte hur mycket det betyder för oss!

Om ni kommer ihåg från förra inlägget så skrev jag att det skulle bli lite ändring här på bloggen. Det är nämligen så att varken Sjösvärd eller jag kommer skriva själva matchreferaten. Istället har vi gjort en lista på våra medspelare som var och en ansvarar var sin gång om bloggen. Riktigt roligt tycker vi då det blir lite nya insynsvinklar! Denna gång var det Bartis som fick äran och hon bad sin alltid så trogna fader att hjälpa henne. Så nästa gång kanske det är DU som skriver.

Jag tänkte dock försöka klämma in lite om vårtipset då jag missade det i det förra inlägget. Jag har fått in 66 tips! Inte riktigt lika många som förra våren men några fler än i höstas. I vinstpotten ligger därmed 1320 kr! Må bäste tippare vinna!

På söndag möter vi Boxholm hemma klockan 15.00. Konstig tid kanske vissa tycker men det har att göra med att det ingår i världspremiären av den så kallade BIF-dagen som går av stapeln på söndag. Start 12.00 och slut när vår match mot Boxholm är spelad. Vi är taggade till tusen på revansch efter söndagens orättvisa förlust och vi hoppas på en stor publik! Vi ses där!