BIF - Kimstad BK

Eftersom bättre sent än aldrig tyvärr verkar ha blivit mitt motto här på bloggen vore det synd att bryta den traditionen. Därför kommer här ett något försenat blogginlägg av en gammal bloggstofil, nämligen Sjösvärd! Något wierd känsla att presentera sig själv men det känns som det behövs nu när bloggen fylls av en massa spännande gästbloggare! Troligtvis det smartaste beslutet jag och Mellis tagit. Nåväl, dags att försöka minnas matchen.
 
Vi spelade alltså höstsäsongens första match i söndags borta mot Kimstad, Som vanligt är det alltid nervöst att spela efter ett uppehåll. Det finns frågetecken kring om vi tränat tillräckligt under sommaren, finns bollkänslan kvar, hur ska vi ställa upp och framförallt, hur är motståndarna? Det blir självklart extra nervöst att möta helt nytt motstånd. Vi hade dessutom en del comebacker, varav en som bestod av en gammal BIFare som efter två års tjat och en del smygträning valde att dra på sig fotbollsdojjorna igen, Erika Fiskis Lindgren!!!! Två träningar räcker när man har sån rutin och mittbackspositionen var given. Även Lollo var med i truppen för att testa foten på allvar!
Trots rutin krävs det lite coaching
 
Ibbe valde att spela 4-4-2 med mig och Herman på topp den här gången. Matchen drog igång och till vår stora glädje fanns flera av våra trogna supportrar på plats trots en bit att åka och ostadigt väder!
Bästa gänget
 
Matchen låg till en början och vägde och var rätt avvaktande. Efter en stund tog vi tag i spelet och hade en del lägen, varav Carro (som spelade yttermitt!!) passade på att dra iväg ett skott en bit utanför straffområdet som satt som en pärla i nätet! Härlig start och gött att få göra första målet för säsongen! Lyckan varade dessvärre inte länge, Kimstad lyckas kvittera efter ca fem minuter. Trots att det är långt kvar av matchen blev stämningen ändå lite besvärad och oron började krypa sig på. Dom fick energi och vi blev nervösa. Som tur var varade inte den känslen så värst länge, det såg Herman till! Jag minns inte riktigt målet men tror att det var Carro som spelade fram Herman som avslutar lugnt och tryggt. 2-1 och nu är vi på gång! I en trasslig situation lyckas jag skicka in en boll som är på väg ut till inspark för Kimstad in till straffområdet och vem står där och styr in den med huvudet om inte Heman? 3-1 och det resultatet håller sig till halvtid!
Glad målgörare innan målet :)
 
Trots ledning känns det ändå som att vi inte kan slappna av. Ibbe vill att vi ska försöka vara lite mer defensiva i andra halvlek vilket skiter sig rätt snart med mig och Herman på topp. Ingen av oss ville stå och avvakta utan jagade boll vilket kanske inte var rätt beslut såhär i efterhand. Kimstad har flera farliga lägen varav ett som faktiskt borde varit mål men på nåt sätt lyckas Anna med en fantomräddning! Hon springer ut, gör sig stor och räddar bollen med ena benet (lite som Danmarks målis i EM-finalen). Världsklass! Melander gör även ett par perfekta glidtacklingar i precis rätt läge, kul att se!
Nöjd Mellis
 
Vid ett tillfälle gör Herman en perfekt avvägd löpning mellan backarna, får en boll av mej som hon glidtacklar in i mål. Kvällens snyggaste om ni frågar mej! Big ups till Kimstad för deras fairplay och trevliga attityd, stämningen på planen var riktigt bra, förutom vid ett tillfälle när en back drar ner mej i straffområdet i ett friläge. Jag hinner inte uppfatta situationen men har fått berättat för mej att returen studsar ut, Kimstad står och avvaktar och då tar Ida tillfället i akt (akt, Aktner, see what I did there..?) och gör en lång löpning och dunkar in bollen i mål, precis lagom hårt den här gången. Vi har 5-1 och en riktigt glad målgörare!
Vid det laget kunde vi ändå känna att vi skulle gå därifrån med 3 poäng men det var lite tid kvar att utöka ledningen. Carro gör en fin löpning på högerkanten och lägger in en perfekt boll till mej som egentligen bara behöver ta till vänster bredsida men av nån anledning kopplar inte hjärnan utan den tycker att höger yttersida är ett bättre alternativ. Tur att vi redan hade vunnit matchen för bollen går utanför och vi kan konstatera att det förhoppningsvis var säsongens miss! Men men, what to do. Bara att skämmas och gå vidare.
Glatt gäng som tackar publiken
 
Summa summarum så vann vi med 5-1 och var riktigt nöjda med insatsen. Spelet var svajigt till en början men det var kul att se att vi kunde skärpa till oss och bli bättre. Tyvärr fick Lollo gå av efter ett kort inhopp, nu är det låret som bråkar! Synd för vi behöver dej! Hoppas benet mår bättre snart.
Nu laddar vi inför en av höstens tuffaste matcher mot Boxholm, hemma kl 18. Sist vann dom med 5-1 vilket inte ska upprepas. Tror dom flesta är brutalt taggade och sugna på en riktigt rolig match! Så vi ses i morgon på Bergvallen! Tack förresten till Rune för lite bild-boost!
 
//Sjösvärd