BIF - Zeros, 5-0

Jaha då va hemampremiären avklarad! Ett återkommande inslag på bloggen är att vi ibland delegerar ut uppgiften att skriva om matchen till något av våra trogna fans. Så här kommer nu ett välskrivet och detaljerat inlägg av säsongens första gästskribent Anders Sjösvärd:

Då var det dags för hemmapremiär säsongen 2015 i nya snygga matchställ!

Match mot Zeros som vann sin första match i årets serie mot Kisa med 1-0. Förra året gick det ju bra för BIF mot Zeros med vinst i bägge mötena med totalt 6-2. En liten ändring i laguppställningen såg vi från läktaren med Sjösvärd på topp den här gången och Lollo som brukar vara på högerkanten (förkyld dag) ersatt av Linnéa Jaktfalk.

Noggrann planering och taktik gav resultat!

1:a halvlek:
Efter att ha känt lite på bollen i 5 minuter på en ojämn plan så började det bli en del tryck från Borensberg. Till en början ett par frisparkar från strax över mitten som Carro slog men som inte resulterade i några direkta farligheter. Därefter fick Annelie Thuresson på ett bra skott som målvakten lyckades tippa ut till hörna. En fin hörna av Millan som inte blev någon utdelning på. Däremot i ett lite senare läge ett farligt skott utifrån av Carro som Zeros målvakt återigen lyckades tippa ut till hörna. På nytt en bra slagen hörna som den här gången klackades in i mål av Sjösvärd placerad i närheten av stolpen. 1-0!

I 12.e minuten så fick Borensberg ännu en frispark i ganska bra läge men en bit utanför straffområdet. Millans tur den här gången att slå den. En bra slagen frispark som tog i underkant på ribban. Sjösvärd lyckades få pannan på returen men en lös nick hamnade mitt i famnen på målis.

15 minuten, ny hörna som Thuresson nickade och som tog på en Zerosspelare ut till ännu en hörna. På nästa hörna så var det mycket nära ett nytt mål från Sjösvärd. De första 20 minuterna så var det ett mycket intensivt tryck av Borensberg som vann många bollar på mittfältet.

I den 37:e minuten var det dags igen för en frispark av Millan. Från ungefär samma läge och med samma bollbana som den förra men med den stora skillnaden att den här gången var inte ribban i vägen. 2-0!

Zeros då? Har inte de gjort något? Nja, inte mycket i första halvlek kändes det som men det beror nog mest på att de gånger de kom förbi mittfältet som gjorde ett mycket bra jobb så möttes de av ett stabilt försvar som avväpnade deras försök lika effektivt som vanligt. Deras farligaste chanser blev till av misstag som Borensberg gjorde med några snedsparkar eller några fel beslut. Ett par frisparkar har de också haft men på egen planhalva. En som uppkom efter att Sjösvärd gett en tryckare i ryggen på en back. (Jennas mamma påpekade att jag skulle skriva det).

Summering av första får bli att mittbackarna tillsammans med Anna SS som en extra spelbar back är lika stabila som vanligt med mycket bra prat mellan varandra så att de hela tiden hittar lösningar mellan sig och ytterbackarna när de sätts under press, ytterbackarna sliter på bra och ser till att motståndarna inte får mycket uträttat på kanterna. Mittfältet står upp bra i närkamperna och vinner mycket boll och möter flera av Zeros utsparkar med nick. Yttermittfältarna har flera bra löpningar där de går förbi ytterbackarna och gör fina inspel. På topp mötte och höll Johanna bollarna bra och höll även undan backarna på ett mycket bra sätt.

Ett glatt gäng i nytt matchsställ

2:a halvlek:
Efter att jag nästan fått skrivkramp från första halvleks händelserika match från Borensbergs sida så blev det lite mindre att skriva om i andra. Hade jag varit Zeros skribent så kanske det hade blivit lite mera. Men åter till matchen…

Andra halvlek hade inte blivit mer än 3 minuter lång när Borensberg får frispark i bra läge. Vem stegar då fram? Millan så klart, och vilken pärla! Snyggt slagen går bollen mot målets högra sida. Och den sitter inte bara hyfsat upp mot krysset utan klockrent i krysset! 3-0! Därefter får Zeros lite tryck men avslutet går utanför.

I 14:e minuten så trycker dock Melander upp i mitten, får ut bollen till Sjösvärd som lägger in den till en Melander som fortsätter hela vägen in i kaklet och knäar in bollen i mål. 4-0!

Zeros har mera boll och farligheter i den andra halvleken. Bland annat så kunde en utrusande Anna SS avvärja en riktig farlighet som kom till av en svag hemåt passning. Zeros första hörna i andra halvlek kommer inte förrän i 39:e minuten och resulterar inte i någonting. Borensberg får sin första strax därefter. Den däremot resulterar i slutresultatet 5-0 efter att Carro tåat in den i nätet.

Kort summering av den andra halvleken är att Zeros hade mer boll än i första och lyckades ta rätt på mer bollar på mittfältet, mer tryck mot Borensbergs mål men där BIF med både tur och skicklighet lyckades hålla nollan. Även om BIF hade mindre med boll och ett vad jag tycker lite sämre spel i andra så lyckas man ändå göra 3 mål. Bra utnyttjande av lägena som uppstod.

Vad har jag för bestående minnen av den här premiärmatchen?

• Matchens mål av matchens lirare = Millans frispark i krysset
  • Inställningen =  Hela laget sliter ända till slutet som om det stod 0-2 istället för 4-0.
  • Målproduktionen = fortsätt så, det är där bollen ska va vara!

En glad Carrro som äntligen fick göra mål!

Bra spelat allihopa! Vi på läktaren får se till att göra vår del i det hela och komma och heja på er på alla hemma och bortamatcher. Ska bli kul att följa er även denna säsong. Är ju dags att heja redan nu på tisdag! Då är det väl även dags för en ny gästbloggare, blir spännande att se vem det blir.
Tack för mig / Sjösvärd d:ä

Bloggen tackar och bugar! Tycker inte det finns mycket mer att tillägga. Vi spelade riktigt bra och hade många målchanser, det var tryck i anfallsspelet och det gjorde att fler hängde med upp och deltog, riktigt skoj! Känns bra inför tisdagens match! Ett extra beröm till våra duktiga bollkallar från flickor -06 som gjorde ett mycket bra jobb genom att peppa, heja och självklart vara snabba på att hämta bollar! Det dök även upp en BIF-maskot på plan, tyvärr fick vi ingen bild på hen! Får bli nästa match :)

Nu har vi kommit till alla matchers viktigaste utmärkelse, STRÖISEN! Efter matchen mot Tallboda kunde ingen ströis utses och bloggen uppmanade alla att ta utmärkelsen på allvar, det ska snarare vara svårt för oss att utse en ströis av anledningen att det finns många kandidater! Efter den här matchen fanns det några stycken potentiella men egentligen bara en solklar och det är Annelie! Med en köttande och fysisk inställning gjorde du det svårt och jobbigt för Zeros mittfält. Du hade även en del bra nickar och mötte många utsparkar, fortsätt så!

Det var det, nu tänkte jag vila mina mörbultade fötter och ta nya tag inför morgondagens tuffa match!