Tallboda hemma och inför Kisa

I söndags spelades alltså den första matchen på höstsäsongen och det var ett nervöst gäng som skulle spela. I och med att Tallboda var det enda obesegrade laget från vår sida under vårsäsongen så var revasch ett faktum. Det märktes redan under uppvärmningen att det var lite smånervöst då tystnaden låg över de första övningarna men under smålagsspelet kom det igång något. 
Vi var en stark trupp med 14 spelare som gav oss ut på planen. Under lottningen av sida vann Tallboda och fick välja, varpå de valde skuggsidan. Bra för oss då solen blir bajsjobbig i andra halvlek när den gått ner lite. Vi fick alltså både rätt sida och bollen. Men Tallboda var vassa. Bara någon minut efter avspark skapade de ett farligt läge efter mycket slarv på mitten av oss. Men som tur var kunde Anna med hjälp av backarna styra undan bollen och Tallboaspelaren. Vi tog upp det något och skärpte oss vissa stunder men det verkade som att Tallbodas starka start hade satt skräck i oss och vi gick inte in i närkamperna, var mycket sällan först på bollarna och tog inte riktigt vårt jobb. Det var mycket fram och tillbaka mest hela tiden. Vi hade några fina passningar ner mot högerflaggan med inlägg men det blev aldrig några ordentliga avslut. Vi hade lite duttande vid mål men ingen verkade direkt sugen på att skjuta. I slutet av första hallvleken råkade någon av oss fälla, eller vad det nu var, en Tallbodaspelare som började skrika och leva apa. Carro som hade bollen skulle nog egentligen bara dutta tillbaka bollen till spelaren men råkade ta i lite för mycket och sköt henne i huvudet där hon låg på marken. Det var nog det mest dramatiska under första. 
Vi gick till halvtid mållöst för båda lagen och det verkade som att alla fattade problemen vi hade. Det krävdes mer snack, mer vilja på mitten och mer rörelse. Så vi gick ut och försökte få till det i andra hlavlek istället.
Vi hittade lite bättre spel, dock inte på den nivå som vi i vissa matcher spelat. Men det kom mer lägen på mål men tyvärr tog vi inte tillvara på dem. Likaså hade Tallboda några riktigt farliga lägen, bland annat ett i vänstra hörnet som kom på ett inlägg som rann igenom hela vägen till andra stolpen där det kom en tallbodaspelare rusande men sprang rakt mot stolpen med bollen så den studsa ut. 
I slutminuterna var de nere vid vårt mål igen och det kom in ett inlägg som Lisa såg ut att få kontroll på men icke sa nicke. Där kom Ida i rusande fart mot boll och mål och får till ett dunderhårt skott mot vårt mål. Som tur är gick den bollen över men om det är någon gång som jag har haft hjärtat i halsgroppen så var det då. 
Det var lite spänt där i slutminuterna för det kunde ha gått hur som helst. 1-0, 0-1 eller 0-0 men när domaren till slut blåste av blev stod det 0-0 och vi hade fått med oss 1 poäng mer än i våras i alla fall. 
Jag tänkte lyfta fram en ströis som inte fått så mycket utrymme på bloggen, i alla fall inte under titeln ströis, men som alltid går in till 100 % och som i söndags köttade på rätt bra. Matchens ströis går till Sjösvärd!
 
Det var den matchen, nu över till nästa match nämligen Kisamatchen. Imorgon spelas den äntligen, en dag som inte vi skulle ha valt om vi hade något att säga till om. Vi är mycket dåligt med folk men ska nog få ihop det trots allt. Jag är i Uppsala på utbildning och Sjösvärd är i skärgården så någon van bloggare kommer inte heller finnas på plats. Istället har uppdraget getts åt Carro som får välja att antligen själv skriva eller finna någon gästbloggare, det återstår att se. 
Kisa var det laget som förra året vann hela serien men som i år tycks ha tappat en hel del. De ligger för tillfället på nedre halvan av tabellen med endast 3 vinster och hela 5 förluster. Men vi skall icke underskatta dem. Vi behöver gå in med en bra inställning och en taggad inställning. Vi måste nämligen vinna imorgon för att inte halka neråt i tabellen. Den ser ut så här efter att Tinnis vann med 10-0 mot ÖV.
 
Så en vinst skulle inte sitta fel. Jag hejar från Uppsala men hoppas att det blir en stor supporterlig som hejar i Kisa!
Som ni alla vet vid det här laget så är det denna match som avgör vårtipset. Det är många som ligger och nosar på förstaplatsen och det kommer att bli utslagsfrågorna som avgör. Om Kisa vinner imorgon står förstaplatsen mellan Ann-Christine Andersson och Rogga. Om det blir lika står det mellan Håkan MelanderJohanna Sjösvärd och Bengt A Jansson samtidigt som Sjösvärds bror skulle få sitt första rätt. Om vi vinner står det mellan Hampus Runesson och Lotta Persson. Det blir spännande att se hur det blir, lycka till!
Sist men inte minst vill vi på bloggen passa på och önska Millan ett toppen år. Hon ska nämligen plugga i Santa Barbara i ett år och hon reser tidigt på torsdag från Stockholm så hon kommer inte kunna vara med på matchen. Flyg lugnt och ha det toppen, du är alltid välkommen tillbaka!
 
/Melander