Borta mot LiU

Hejsan svejsan

Andra matchen för säsongen är spelad och tyvärr blir det inte ett så  positivt blogginlägg den här gången. Vi möter ett LiU på konstgräsplanen i ryd, ett LiU som hittills tagit tre raka segrar och tippas att vinna serien. Det blev en förlust match med 4-0 även dock tycker jag inte antalet mål speglar matchbilden. Vi ställde iaf upp såhär när det var dags för avspark:

Filippa Lisa Malin Carro

Emelie Alma Emmy Ida

Sjösvärd Mattsson

Bänk: Ellen, Linn och Jossan

Matchen började svajigt med mycket förlorade kampen ute på plan, det märktes redan från start att LiU var det mest alerta laget och dem pressade ner och ganska rejält. Första målet för LiU kommer redan bara efter ett par minuter in i första halvlek då man lägger in ett inlägg från högerkanten, framför mål var det mest att lägga in bollen. 2-0 var också var ganska snart ett faktum efter att de fått ett ganska fritt läge där Anna kommer ut ganska långt och LiU lägger bollen i en båge bredvid. Efter 2-0 rycker vi dock upp oss ganska rejält och vi börjar att vinna mer mark på mitten, sista kvarten lyckas vi hålla fast dem på offensiv planhalva. Sjösvärd och Mattsson skapar ett bra lägen som likväl kunde gett utdelning.

Andra halvlek börjar med två byten, Ellen och Jossan in på topp då Emelie och Alma får gå ut. Tanken är att Sjösvärd nu ska ta över mitten och Mattsson kliva ut på kanten. Ibbe uppmuntrar oss i halvtid att vi ska fortsätta att stå upp och att vi ska vara hårdare i närkamperna. Han varnar också för att vi kommer gå ner på en trebackslinje om LiU fortsätter att få utdelning. Matchen är nu igång och det känns som om vi kommer ut piggare än tidigare, men ändå så lyckas LiU få in ett ganska tidigt 3-0 mål och luften rinner ur oss en del, men som Ibbe varnade om gå vi nu ner på ett trebackslinje för att få ytterligare tryck på motståndarna. Vilket vi också får, Carro har två riktigt heta lägen och mest rättvist hade varit 3-2 i det läget.. Istället blir det 4-0. Vi fortsätter kämpa sista minuterna och nu har även Linn kommit in på högerkanten. Ett riktigt bra inhopp. Summering av match är att vi stod emot mycket bättre i andra halvlek trots siffrorna och att vi tar med oss ett möte med ett topplag. Antagligen är de så här bra lag vi kommer att få möta framöver och all matchtid vi får är utvecklingsmässigt bra för vårt lag.

Helgens match skulle spelas mot Smedby B, något som vi såg fram emot då tanken var att vi skulle få spela på fantastiska Bergvallen. Men som vi alla vet har A plan en förmåga att aldrig vara spelklar i tid och denna gång berodde det på vattensjuka. Smedby får helt enkelt vänta på mötet med vår fina plan.