Första matchen i division 3!

Idag hände det äntligen! Seriepremiären gick av stapeln och första matchen i division tre spelades!
Matchen mot Kimstad som egentligen skulle spelats hemma på vår alldeles egna A-plan Bergvallen klockan 18 var tvungen att spelas i Motala klockan 13 på grund av plankaos. Detta medförde dessvärre vissa problem då jobb och liknande kom i vägen. Lollo och Ellen kunde inte längre vara med och jag själv sladdade in på parkeringen med andan i halsen 25 minuter innan matchstart. Som tur var har vi fantastisk uppbackning av F02 som idag stöttade upp med inte mindre än tre spelare: Sara Hindorf Johansson, Hanna Gransö och Jonna Pettersson
Laget såg ut enligt följande:
Backlinje: Carro, Alma, Melander, Ceasar
Mittfält: Ida, Sjö, Bartis, Filippa
Forwards: Emelie, Mattsson
Bänk: Jossan, Sara, Hanna och Jonna
Ledarstab: Ibbe, Tobbe, Anton, Rune, Herman och Staffan

Och visst är ni nyfikna på vem som är lagkapten?? Jo det är ingen mindre än den rutinerade Sjösvärd som har fått det ärofyllda uppdraget att leda laget! Det känns tryggt att lämna över kaptensbindeln dit!

Slantsinglingen vann Sjösvärd galant och vi bytte sida i hopp om att solen skulle bli ännu jobbigare i andra halvlek när den gått ner något. Kimstad började med boll och likt vanligt var vår taktik att inte rusa på utan hålla samman laget, täcka ytorna och minska alternativen. Kimstad börjar med press mot vårt mål och de allra första minuterna är bollen ganska mycket på vår planhalva. Efter ett tag kommer vi upp och mot mittlinjen och sedan även över på Kimstads planhalva. Det är en bit fram till målet men vi jobbar oss sakta men säkert dit. Hela första halvlek står det och väger mellan lagen. Ena stunden har vi pressen och andra stunden har Kimstad pressen. Kimstad har en tät och aggresiv mitt och snabba forwards, en kombo som de vet hur de ska använda. De kämpar till sig bollen i mitten och försöker hela tiden lägga bollarna på djupet mellan våra backar. Där står dock Anna och stoppar allt som kommer i hennes väg samtidgt som Alma håller deras forward i ett järngrepp. Likt alltid är jag imponerad över Bartis och Sjösvärds samarbete på mitten som leder till en hel del bollar upp både på Mattsson och Emelie på toppen men även på Ida och Filippa på kanterna. Det löps och det nickas. Det dribblas och det väggpassas. Dock kommer vi inte riktigt till avslut.
Kimstad ligger på och det kommer några tveksamma fall där jag skulle påstå att det var offside men det tycker inte domaren. Som tur var ger dessa ingen utdelning men i 41:a minuten kommer första målet och tyvärr är det ett mål i baken. Efter lite miss i markeringen kommer en Kimstadspelare igenom backlinjen och Anna rusar ut men Kimstadspelaren lyckas lägga in bollen i mål. 0-1.
Strax därefter är första halvlek slut och vi går in i omklädningsrummet. Ibbe säger att det ser bra ut. Vi behöver dock vara lite tuffare, ta för oss mer och gå in i närkamperna. Vi måste vara först både i första läget och i andra läget och hålla markeringarna. Det görs några byten. Alma går ut på bänken, Ceasar kommer in till mig i backlinjens mitt, Jonna kommer in på vänsterkanten, Filippa går ut på grund av sträckning i låret, Emelie går ner på vänsterkanten och Sara går in på topp.
Andra halvlek går vi in med ny energi. Vi måste göra minst ett mål för att ta poäng och det är klart att vi ska göra det i seriepremiären! Det känns som att vi får lite mer spel och att bollen är lite mer hos oss. Min tidsuppfattning är inte på topp under matchen men någon gång under andra halvlek rinner bollen förbi mig och bort mot högra delen av straffområdet där Carro kommer i närkamp med en Kimstadspelare. Carro lyckas få en fot på bollen men den går åt helt fel håll och Anna slänger sig mot ena stolpen för att rädda bollen från att gå i mål. Den rullar istället preciiiis utanför. Jag tror hela arenan näst intill tappade andan för en sekund.
I 65 minuten får vi en frispark precis utanför Kimstads straffområde. Bartis stegar fram och tar den medan Ibbe ropar att jag snabbt ska komma till sidlinjen. Han har en plan. Vi ska gå ner på trebackslinje och istället köra 3-4-3 om det nu inte blir mål vid frisparken. Bartis skjuter en bra frispark mot borte stolpen men bollen tar sig inte riktigt in. Ibbe börjar göra lite ändringar för att få ut så mycket som möjligt av 3-4-3 systemet när bollen i 68:e minuten dimper ner hos Mattsson som är i ett kanonläge. Hon siktar och dundrar in bollen i borte krysset! HUR SNYGGT SOM HELST!! 1-1 och lyckan är total!
Tack vare målet håller vi kvar i 4-4-2. Båda lagen är sugna på att göra det avgörande målet vilket leder till bra press från båda lagen. Ibbe vill ha långa bollar på Sjösvärd och på kanterna springer Sara och Hanna som tokar för att följa med både upp och ner i de snabba vändningarna. Det kommer några farliga lägen åt båda hållen och jag vet inte hur många gånger domaren blev frågad om hur mycket tid det är kvar. Till slut blåser domaren av matchen och vi går därifrån med ett härligt poäng!

Extra stjärna till:
...Alma och Ceasar som tar sig ann mittbackspositionen med bravur!
...Jossan Schenström som kommer in och dominerar med finter och dragningar! Hur snyggt som helst!
...Hanna, Jonna och Sara som verkligen visar vart skåpet ska stå! Löpstarka, villiga och läser spelet strålande!
...Mattsson såklart för säsongens första mål! Att det var otroligt snyggt gör det ju bara ännu göddigare!

Jag har inte riktigt hunnit kolla igenom alla tips än så info om det kommer senare.

Nu laddar vi inför gemensamt möte om mental träning med herrarna på tisdag och grästräning på torsdag innan nästa match spelas redan på fredag borta mot LiU! Vi ses väl där?