VINST MOT STUREFORSARNA

Soligt, varmt, blåsigt, vindstilla, regnigt, mulet, ja, allt detta härjade under söndagens tuffa 90 minuter på bergvallen den 28e maj. Det var minst sagt svettigt ute men vi preppade med massor vatten samt vattenhinkar utplacerade, skönt. Vi skulle möta Sturefors som har, enligt papper, spelat bra och vunnit många matcher men vi lät oss inte påverkas av det utan njöt av att få spela på hemmaplan med våran, som vanligt, stöttande publik. Under söndagens match hade vi ingen mindre än fantastiska och saknade Rogga som hjälpte oss med matrialandet vilket vi är så tacksamma för och vi alla hoppas att det inte var sista gången;)

Matchuppställning såg ut på följande:

Anna
Sofie Malin Carro Lisa
Emelie Annelie Ida Ellen
Herman Erika

Bänk: Tove och Alma

Matchen blåstes igång 18.00 av Herman och Erika som pressade men inte allt för högt då vi blivit beordrade av Ibbe att spela med lågt försvar. Första halvlek var rätt tuff, de hade hög press vilket gjorde att vi inte kunde vända spelet på backarna som vi annars brukar sätta fint. Trots pressen från Sturefors sida lyckas vi ändå ha övertaget av halvleken och med rätt goda chanser både från Herman och Ellens håll. Från första minuten höll vi en hög intensitet och man kunde se på varenda en i laget att vi var revanschsugna men mycket mer än så skedde inte i första halvlek, den slutade med 0-0.

Från att ha varit soligt och vindstilla började det plötsligt blåsa upp och det hade blivit mulet. Det var nästan så att man frös lite när man skulle hoppa på nästa halvlek. I nionde minuten gör Herman ett inlägg vilket medför till en rörig situation framför deras mål men Erika lyckades tillslut sparka in bollen och ställningen blev 1-0 till oss. Vi blev självfallet extra laddade av målet och fortsatte hålla god press och lyckades få ytterligare ett par till lägen men det får även Sturefors. Efter ca 10 minuter in på andra halvlek byts Carro ut varpå jag flyttas ned till mittback tillsammans med Malin. Alma kommer in på höger yttermittfält och ellen går in på innermitt. Inte långt efter kom Tove in och spelade forward och var lika grym som vanligt och fick en del skarpa lägen, så roligt att se de yngre våga ta för sig så mycket! Trots byten hit och dit lyckades vi hålla en fortsatt god nivå på spelet.

I slutet av andra halvleken fick Sturefors både en farlig frispark samt ett antal hörnor men som vår grymma målvakt Anna lyckades stöta bort iskallt. Jag lär behöva tillägga att det var en spänd stämning under andra halvlek, framförallt mellan oss lagen men dessutom mellan domaren och båda lagens tränare(!) Stureforsarna tyckte vi spela fult och vi tyckte dem spela fult och domaren dömde frisparkar hej vilt.

En positiv och rolig sak under denna match var att vi, trots tröttheten, gav oss inte och vi visade ett aggressivt beteende som vi nött mycket under våra träningar. Roligt när det händer lite på planen och att man känner i kroppen efter matchen att man har fått kämpa, extra gött att kamma hem 3 välförtjänta poäng dessutom.