Inför Boxholm

Först och främst: Vi hade en match som spelades i onsdags. Vårt B-lag spelade nämligen borta mot Kvarsebo på onsdagskvällen. Ingvar har skrivit ett matchreferat på svenskalag.se som jag delar även här:

Dam B spelade i går kväll borta mot Kvarsebo, en utflykt en bit på andra sidan Kolmården. Kvarsebo har vunnit 7-mannaserien ett antal år och har ett rutinerat lag där många av dem spelat div 2 en gång i tiden och har en medelålder på mellan 35-40 år. Deras rutin märktes naturligtvis mot vårt unga lag där medelåldern ligger på 16-17 år. Dock tycker jag de var alldeles för bra för att spela på det sätt de gjorde. Mycket tramp på hälarna och mer spel på kropp än på boll stundtals. Det resulterade också i att målis-Linnea blev skadad i början på andra efter spark på fingrarna. Det blir så här när man har en domare som i princip inte blåser för någonting. Nog om detta, nu till matchen.

Vi fick en usel öppning mot oss där Kvarsebo i princip i första anfallet i första minuten kunde forscera in 1-0. BIF kom dock tillbaka redan i minut två då Emma fint spelade in till Emmy som lugnt kunde placera in bollen bredvid Kvarsebos målvakt till 1-1. Det dröjde dock inte till mer än fjärde minuten så fick Kvarsebo hörna och deras mittback kom bakifrån helt omarkerad och kunde nicka in 2-1 till Kvarsebo. Första halvlek var inget bra från BIF:s sida. Lite småirriterat från vår sida på deras i vårt tycke lite onödigt hårda spel gjorde att vi tappade vår koncentration och Kvarsebo kunde fyra minuter före pausvilan öka ledningen till 3-1. I paus blev det lite snack om att vi måste koncentrera oss på vårt spel och att vi måste gå in lika tufft i närkamperna som de gjorde. De måste märka att vi ville vinna kamperna. Det kändes också som att vi hade lite mer ork än dem.

Andra halvlek blev också klart bättre från vår sida och vi fick till betydligt fler och bättre anfall än i första. Ca 10 min in på andra fick dock målis-Linnea en spark på fingrarna och fick utgå. Alma fick då dra på sig en väst och agera målis vilket hon gjorde utmärkt, starkt Alma och tack för att Du utan knot ställde upp som målis. Laget framför jaget, kanon! Efter målvaktsbytet fortsatte vi att spela som vi gjort i början på andra halvlek och fick fick till ganska många bra anfall men egentligen inte mer än något som blev så där riktigt hett. Det blev inga mål i andra halvlek och matchen slutade 3-1 till Kvarsebo.

En stor eloge till tjejerna för deras andra halvlek som var riktigt bra. Staffan och jag blev i slutet av andra lite irriterade på Kvarsebos spel som framförallt berodde på att domaren blåste lite tamt eller inte alls och det slank ur några hårda ord både mot domare och deras tjejer från oss, vilket vi så här i efterhand naturligtvis vill be om ursäkt för. Domaren dömer, punkt!

Nu ser vi framåt mot nästa match hemma mot Grebo på måndag kväll kl 19.00 på B-plan. Syns då!

// Ingvar

Alma hoppade alltså in som målis, bra att veta framöver ;)

Imorgon (söndag) spelas A-lagets femte match för säsongen och denna gång står Boxholm för motståndet. Senast vi mötte dem var den 24 augusti 2014 då resultatet blev 0-0. Sjösvärd d.ä stod för matchreferatet och därifrån kan jag utyda att vi inte var ett topplag då folk var sjuka (har för mig att det var den matchen jag trodde jag skulle dö då jag spelade med feber) och vi endast hade 2 avbytare. Det var även Ellens debutmatch i damlaget vilket gjordes med bravur!

vs

Sedan dess har Boxholm hängt uppe i trean där de tycks ha blivit rätt så överkörda och hamnade längst ner i tabllen med 2 poäng. Trots det tror jag absolut att de har lärt sig mycket av sina förluster och utvecklats uppe i trean så det kan bli en tuff match. Tidigare har vi för det mesta spelat oavgjort mot dem, men nu tycker jag vi steppar upp och tar med tre poäng!

I årets serie har Boxholm haft lite intressanta resultat. De ligger i toppen på tabellen med 3 vinster och en oavgjord match. Vinsterna är mot Kenty (0-4), Tallboda (2-0) och Kisa (0-7) och den oavgjorda är mot ingen mindre än Åtvidaberg (2-2) som vi inte hade allt för stora problem emot. Storvinst mot Kisa och en oavgjord mot Åtvid. Det verkar som att det kan gå hur som helst på söndag. Men jag tror att om vi hittar tillbaka till vårt spel, som jag vet att vi kan spela, så ska Boxholm få sig en rejäl match.

Cool bild från senaste mötet

Det har diskuterats lite om uppställningen i och med att det varit lite segt de senaste matcherna. Antingen om vi ska köra 4-4-2 som vi spelat de senaste matcherna eller om vi ska gå tillbaka till så vi spelade förra året med 4-5-1. Det återstår att se hur coachTommy väljer att ställa upp. Hur som helst så gäller det att vi jobbar ordentligt för varandra. För vinna handlar ju om vilja!!

Angående tipset så är det nu mera 5 personer som har gissat rätt på alla matcher. Matchen på söndag har tre stycken av dem tippat att det blir lika och två stycken att vi går därifrån med tre poäng till. Ingen av dem har tippat på förlust vilket känns underbart! Faktiskt så är det bara 8 stycken av totalt 80 som har tippat på att vi går från matchen poänglösa. Härligt att veta att så många tror på oss! Nu gäller det att vi visar att ni gör rätt som tror på oss också!

Nu laddar vi med vatten, pasta och sömn. För imorgon vill jag banne mig se det bästa och roligaste spelet vi någonsin spelat!