BIF - Östria Lambohov/Vikingstad

Dags igen för ett lite försenat blogginlägg! Det här med att överlåta uppgiften till gästbloggare borde vi kanske göra mer eftersom dom alltid går in för det till 100% och levererar perfekta referat i god tid! Inte riktigt vad man kan säga om bloggens redaktörer, men jag gör ett försök.
 
I söndags mötte vi Östria Lambohov/Vikingstad (tänker att det får förkortas ÖLV i fortsättningen) borta på Vikingavallen i Vikingstad. Vilket typ av sammarbete det är mellan lagen är lite oklart, har/hade Vikingstad ett damlag förra året eller är det nystartat? Hur kom man på idén att slå sig ihop med just Östria Lambohov? Frågorna är många och jag orkar inte leta efter nåt svar idag.. Det var en regnig söndag men vad gjorde väl det när planen såg ut som en perfekt green? Det kanke kan vara vår taktik i år, att träna på en dålig plan och ge våra motståndare en riktig utmaning på hemmaplan och sedan åka på bortamatcher och njuta av riktigt fina planer där vi också kan få utlopp för det vi egentligen är bra på, nämligen att spela runt bollen i laget. Som vanligt kom det en skara trogna supportrar som trotsade regnet. Dom har lärt sig vid det här laget att det verkligen inte finns dåligt fotbollsväder, bara dåliga kläder. Tror ni vet om det men det kan aldrig sägas för många gånger, ni är bäst! Det betyder verkligen mycket att ni åker omkring oavsett dag, väder, plats och stöttar oss genom hejarop och peppande kommentarer!
Gammal bild som symboliserar trogna supportrar i ur och skur
 
Aja, matchen drog igång i alla fall och vi insåg rätt snart att vi nog skulle kunna ta hem det här. ÖLV hade en ganska oklar spelidé och målvakten såg lite osäker ut så vi började sätta lite högre press. Dock ska det sägas att spelet i BIF verkligen inte var något att hänga i granen! Slarviga passningar, det fanns ingen rörelse och ingen gick in 100 % i närkamperna. Det såg ut lite som att vi trodde att vi skulle kunna promenera hem segern vilket verkligen inte stämde för rätt var det var slank ÖLV igenom och fick ett par farliga lägen! Vi å andra sidan hade flera fina lägen som vi borde förvaltat mycket bättre, spelar man en match mot ett jämnare lag (typ som nu på söndag mot Boxholm) måste man sätta alla lägen man får. Men det får vi träna på! Som tur var satte Herman snyggt 1-0 efter ett inlägg av Lollo, som kämpat sig till bollen på vänsterkanten och fick till ett riktigt snyggt inlägg som Herman slängde fram tån på och bollen gick in! Vi fick lite energi och började spela bättre, dock vände vi på spelet alldeles för lite trots tydliga instruktioner från Tommy. Det var mycket spel på samma kant. Lollo fick till ännu ett perfekt inlägg från vänsterkanten som gick till bortre stolpen och där var Mellis och köttade in bollen, skit snyggt men domaren (som var ganska ojämn) ansåg att det var offside. 2-0 kom senare efter en hörna, det blev lite stökigt i straffområdet och tillslut fick Erika HUVUDET (!!!!) på bollen och NICKADE (!!!!!) in den i mål! 2-0 stod sig och det blev paus.
 
Inför andra var vi alla beslutsamma om att vi skulle tagga till lite och spela fotboll så som vi vet att vi kan. Vi gjorde en del ändringar i laguppställningen, tror Mellis spelade allt förutom målvakt. Pressen blev lite bättre och vi fick några bra chanser som inte resulterade i mål. 3-0 kom genom Lollo som stegade in i mitten av planen och fick på ett skott som målvakten var nära att ta men 3-0 blev det! Nu har nog målskyttet lossnat för förra årets skyttekung :) Sen passade Erika på att göra sitt andra mål för dagen efter en riktigt snygg passning från Ida på högerkanten som målis var på men tappade ut till Erika som kunde bomba in 4-0 två meter från mål. Gött! 4-0 kändes som en mer rättvis siffra med tanke på alla lägen vi bränt. Egentligen var det en ganska lugn match fram till att en av ÖLVs forwards började mucka med Anna. Det började med att hon stämplade Anna när hon skulle böja sig ner och ta upp bollen. Sen fortsatte det när Anna rusade ut och glidtacklade bort bollen (riktigt snyggt) utanför straffområdet, tjejen blev galen och började hetsa om att Anna skulle ha kort medan Anna hävdade att hon bara varit på bollen. Riktigt jobbigt blev det för oss övriga mot slutet när Anna återigen ska ta upp bollen men väntar lite till ÖLV forwarden kommer riktigt nära. Hon plockar upp den och forwarden fortsätter löpningen lite in i Anna. Anna säger lugnt och sansat att "det där var väl onödigt" och att hon ska ha kort och backar undan medan forwarden följer efter och det blir en staredown i straffområdet. För oss som stod långt ifrån händelsen var det riktigt jobbigt, det såg nästan ut som Anna skulle åka på rött kort men som tur var blev det "bara" gult till dom båda. Lite orättvist kanske men vi får vara glada för att det röda stannade i fickan! Tror det var matchens största händelse för som jag skrev innan så är det verkligen inte en match som går till historien som en av våra bättre.
Ida is back on track!
 
Tyvärr har vi saknat ströisar dom senaste matcherna men det finns lite andra utropstecken:
Erika är äntligen tillbaka efter en göttig vecka i Italien!
Matchens kötttare blev utan tvekan Ida som kom in i andra och visade på vilja och ork, kul att se!
Mellis spelade på alla positioner, bra att vi har lite allround-spelare i laget!
Är Herminator nya målsprutan?
Har vi glömt ledorden?
 
Nu tar vi nya tag till på söndag, det är dags att alla stepppar upp ytterligare en nivå! Att det går dåligt beror inte på individer utan på att vi som lag inte kämpar för varandra. Vi måste börja springa mer, kötta mer, vilja mer och våga ta det lite lugnare, då kommer vi hitta tillbaka till vårt spel! På söndag möter vi Boxholm hemma vilket troligtvis blir den viktigaste och roligaste matchen på säsongen. Då ger vi allt!
 
Avslutningsvis vill jag att alla tar en titt på den här bilden, rycker upp sig lite och inser att vi faktiskt kallar oss världens bästa damlag av en anledning! På söndag vill jag se vilja, kämparglöd och positiva tjejer som spelar fantastisk fotboll och har kul tillsammans!
 
//Sjösvärd