BIF-Boxholm

Vi försökte ragga lite nytt folk till att skriva det här blogginlägget. Det gick sådär så ni får stå ut med mig denna gång. 
I söndags kom Boxholm på besök till vår finfina fotbollsplan. Vi visste inte riktigt vad som väntade oss, som ni (hoppas jag) läste om i förra inlägget. Varken hur deras spel har utvecklats under det gågna året eller hur vi själva skulle välja att ställa upp. Tommy hade suttit och grunnat på detta ganska mycket och kom fram till att av det som vi har sett förut så är Boxholm som starkast på mitten; mittbackarn, innermittfältare och forwards, så det blev som så att vi säkrade upp lite där. Vi gick alltså tillbaka till vårt 4-5-1 med en balansspelare som defensiv innermitt enligt följande:
SS
Lisa Lina Carro Wilma
Melander
Ida Barthis Sjö Lollo
Herminator
och med världens starkaste bänk: Erika, Annelie, Ellen och Emelie
 
Det märktes på uppvärmningen att vi var superdupertaggade och det kändes bra! Tommy, Rogga och SS sa alla tre till mig att vi skulle försöka byta sida så jag vågade inget annat än att lyda vilket innebar att vi började med solen i ögonen och Boxholm med bollen. Det rullar igång och vi sätter press från början. Vi inser ganska fort att Boxholm fortfarande inte spelar konstgräsfotboll, vilket man kanske tycker att de borde göra i och med att de har konstgräsplan, utan kör sina långa bollar hela tiden. Ganska tråkigt spel men kan även ha varit en taktik i och med våran gropiga plan. Redan i de första minuterna har vi några bra lägen men som försvann i och med att ingen av oss vågade skjuta utan valde att passa i straffområdet...
På taktiksnacket innan matchen sa vi att Herminator skulle köra inkasten nere vid Boxholms straffområde för att få in lite farliga lägen. Vi får några sådana lägen och i 17:e minuten får Herminator till ett kanoninkast som studsar över en boxholmsspelare och rakt på Sjösvärds panna som nickar in den över målvakten in i mål!! 1-0 och hur snyggt som helst! 
Lyckan blev dock inte allt för långvarig. I 23:e minuten kommer en boxholmsspelare rusande från vänsterkanten efter lite missad press från oss på mitten. Carro försöker få tag på bollen vilket hon får och tar några steg ut mot kanten med bollen. Men bollen studsar lite tokigt och boxholmsspelaren får med sig den in mot mål igen och lägger in den, bollen tar på en boxholmsspelare som lägger den intill stolpen och det står 1-1, genom ett tråkmål...
Vi fortsätter spela och vi har flera bra lägen men de vill inte sitta. Vi missr gång på gång, utanför, rakt på målvakt, passning istället för skott, det går bara inte.. Boxholm kör ett ganska fult spel vilket de alltid har gjort så länge jag kan minnas. Fasthållningar, tröjdragningar, oschyssta tacklingar och ganska mycket armar. Efter x antal klagorop från oss ger det utdelning då deras innermitt drar i min tröja väldigt tydligt och håller kvar när jag försöker springa iväg mot bollen. Det var nästintill omöjligt för domaren att inte se och han blåser av för frispark och gult kort. 
I halvtid sätter vi oss i skuggan denna otroligt varma fotbollskväll. Vi peppade varandra och gick ut på planen med ny energi och kämparglöd. 

Vi kämpar på och likaså gör Boxholm. Det blir tuffare och vi har verkligen hittat tillbaka till den kämparglöd som vi tappat detta år. I 52:a minuten blåser domaren av, ingen fattar riktigt varför, och håller sedan upp ett rött kort på en boxholmsspelare. Vad hände där?? Joo hon hade sagt ett dåligt valt ord vilket direkt ger rött kort. Boxholm valde att spela med en forward mindre varpå vi bestämde oss för att spela 4-4-2 och Sjösvärd gick upp på topp. I 62 minuten satte vi lite dålig press igen vilket ledde till att Boxholm slant igenom lite för nära mål. Lisa rusar upp för att sätta stopp för det vilket leder till ett ihopslag varpå Lisa lägger sig ner. Där blev jag mäkta orolig då Lisa inte är en sådan som vanligtvis lägger sig. Ihopslaget ledde till en höjdboll som Lina och en boxholmsspelare hoppade upp på, men boxholmsspelaren var länge och fick fram bollen till en spelare som stod nere vid kortlinjen som lyckades få till en lyckoträff som lyftes in över SS som snuddade bollen men den for in i mål. Hon verkade själv väldigt förvånad så det verkade inte som att bollen skulle gått dit egentligen. Men det stod nu 1-2 genom ytterligare ett tråkmål... Vi sprang fort fram till Lisa där hon låg och tog sig för knät. Jag ropade in Rogga och Tommy som hjälpte henne ut och lindade knät. Resten av matchen spelades för Lisa. Vi ändrade runt lite. Barthis spelade på Lisas position, Ellen spelade vänsterback och jag & Sjösvärd flexade mellan innermitt och forward. Vi jobbade ända in i kaklet men tyvärr gav det inte utdelning och matchen slutade med 1-2. En riktigt sur förlust då vi lika gärna kunde ha vunnit men det var kul att se att vi funnit tillbaka till vårt spel och glädje i spelet igen. Det var en tuff men rolig match att spela.
Hur gick det då med Lisa? Jo hon var idag inne och kollade upp knät där de konstaterade att lite av inre ledbandet var av. Det innebär rehab i i alla fall 2-6 veckor.. Fruktansvärt tråkigt men ändå skönt att det inte var värre! Rehaba nu ordentligt så att du snart kan vara tillbaka. För laget behöver dig verkligen! 
<333
Efter förra matchen tog Sjösvärd upp några utropstecken. Jag vill inte vara en wannabe så därför tar jag i stället upp ett stort frågetecken:
På ÖFF:s hemsida står det att vårat mål gjordes av Johanna, vilket i och för sig stämmer, men som efternamn står det Hermansson istället för Sjösvärd. Fasa, tänkte jag. Nu skulle Sjösvärd bli upprörd. Jag skrev därmed ett meddelande till henne och la till en p-emoji för att liva upp stämmningen. Till min förvåning svarade hon med ett  "Aja orka bry sej". Vem är du och vad har du gjort med Sjösvärd?????
Detta innebär att Hermansson nu leder skytteligan med 4 mål, tätt följd av Sjösvärd med 3 och därefter Erika med 2 mål. 
På söndag klockan 17.00 är det Zeros som står för motståndet och planen. Ses där!
/Melander
#1 / / Sjösvärd:

Haha, ja jag undrar faktiskt också vad som hände där?! Men tänker såhär, det borde väl räknas som mitt mål till tipset i alla fall? 😉