BIF - Kenty + tipsresultat

Kände att jag behövde vara bättre än Sjösvärd så nu ger jag er här ett matchreferat bara en dag efter matchen!! Medalj till mig!
 
Igår spelades den sista matchen på vårsäsongen och det var en match som skulle avgöra om vi kom trea eller fyra i tabellen. Det spelade i sig inte någon speciell roll då vi hur som haver går vidare till den bättre divisionen i höst men det är ju alltid gött att komma så högt upp som möjligt!
Barthis, stenhård som vanligt
Det var alltså Kenty som gästade Bergvallen denna fina men något kalla söndagskväll. Vi visste inte riktigt så mycket om dem då det var deras B-lag som stod för motståndet. Deras A-lag ligger först i division 3 och vi har ju tidigare varit med om att det snarare har varit A-laget som har kommit istället för B-laget så det var bara att vänta och se. Vi taggade igång (vilket ni kan se på vår instagram-sida) och började försöka focusera på matchen. Vid taktiksnacket släppte Tommy bomben om att vi skulle testa en liten annan uppställning. Vi har ju tidigare bytt runt lite mellan 4-5-1 och 4-4-2. Nu skulle vi istället försöka oss på 3-5-2. Nu skulle det näst intill vara omöjligt för oss att inte vinna mitten och att inte få något anfall. 
Vi skulle ställa upp enligt följande:
målvakt: SS
backar: Carro, Melander, Wilma
mittfält: Lollo, Barthis, Ida, Erika, Ellen
forward: Herman, Annelie
Bänk: Therese, Millan
 
Det kändes som en ganska stark startelva och en löpstark bänk. Det kändes starkt helt enkelt. Men på sista delen av uppvärmningen, när vi körde smålagsspel, stukade Annelie foten riktigt rejält och kunde inte fortsätta. Så Lollo fick istället gå upp och spela på toppen medan Therese hoppade in på högerkanten. Och kvar stod vi med en avbytare. Dock var det ju inte vilken avbytare som helst, utan det var ju Millan så det kändes rätt lugnt ändå.
 
Matchen drog igång och vi rullade runt. Det var inte lika stressat med långbollar som flyger all världens väg den här matchen som det var under förra matchen. Istället försökte vi rulla runt lite i backlinjen och upp på mitten. Men trots att vi hade hela fem pers på mitten så tappade vi där i alla fall. Vi var tvåa på bollarna hela tiden, vi satte inte pressen på passningsalternativen och vi lät dem vända och driva med bollen alldeles för mycket.
Vi orkade inte jobba, ibland varken upp eller hem och Kenty läste av ganska snabbt att vi bara körde med en trebackslinje vilket ledde till att de fyllde på med folk i anfallen. Det i sin tur gjorde det svårt för backarna och SS när vi mitten inte kom hem ordentligt. Kenty hade några riktigt farliga lägen och jag är glad över att SS är en så bra målvakt och att hon har stolparna med sig!
Efter ca halva första halvleken byter Therese och Millan kommer in på planen som forward medan Lollo går ner på högeryttern. Vi fortsätter spela men vi tappar fortfarande många bollar och får sällan första touch. De lägena vi får tar vi inte utan passar eller tar med oss bollen ett steg för långt istället för att skjuta.
I 37:e minuten tar dock Millan ner med bollen snett höger om målet. Låter den studsa och drar till på halvvolley rakt in i mål. Snyggt och gött!
I halvtid var vi alla överrens om att det inte fungerade. Vi gick därför tillbaka till att spela 4-4-2 då Ellen fick gå ner och ytterback och vi lovade alla varandra och tagga igång lite mer! 
 
Det är ju trots allt vilja som allt hänger på
Fem minuter in i andra halvlek kom dock kvitteringsmålet efter en lite felbedömd boll kunde de lägga in bollen i högra hörnet. Riktigt surt för oss...
Men det verkade som att det hände något för det taggades till lite mer på mitten Barhis och Erika kämpade som galningar och vi blev etta på allt fler bollar. Vi lät dem inte vända upp med bollen lika ofta och satte mer press på våra motspelare. Det gick dock inte hela vägen. När det återstod 5 minuter av matchen kom en Kentyspelare dribblande på vår högerkant in i straffområdet. SS sprang ut men lyckades inte få tag på bollen då Kentyspelaren la den straxt till höger om SS. Therese (som gått in och spelat ytterback istället för Wilma) försökte göra allt i sin makt för att hinna ifatt den men den rullade in i mål.. 1-2 och det blev även slutresultatet.
Det var inte en särsklit bra match av oss och resultatet blev därefter. Det verkade nästan som att vi inte brydde oss ifall vi vann eller förlorade. Visst, det spelade ingen roll resultatmässigt för om vi skulle gå vidare till den bättre serien men att avsluta vårsäsongen såhär var kanske inte det roligaste. 
Eloge skall dock ges till Erika i andra halvlek då du taggade igång ordentligt, kämpade som en tok och gav dig liksom inte. Även Millan som kommer in och ger allt där uppe på toppen. Du var verkligen på gång, kul att se! Therese gick ner på ytterback som hon efter matchen sa att hon aldrig spelat förut. Kul att se dig lite allround! 
B-laget har två matcher kvar på vårsäsongen och vi hoppas att vi visar lite mer kämparglöd där än vad vi gjorde igår. 
 
Men hörre ni!!! Vi har ju ett resultat! Tro det eller ej men vi har 3 personer som alla lyckats pricka in 7 av 9 rätt så det är demn det står mellan. Sedan var det 10 personer som prickat in 6 rätt. Det var alltså ganksa jämt men det var utslagsfrågorna som fick bestämma vilka som kom etta, tvåa och trea.
tredjeplats och därmed 320 kronor rikare kom ingen mindre än vår alldeles egna Emma Axell!
andraplats och därmed 480 kronor rikare kom Åke Larsson!
förstaplats och därmed 800 kronor rikare kom Fredrik Lindblad!
Jättestort grattis till era alla tre! Pengarna kommer ni att få genom någon i laget inom kort. 
 
På tisdag kör vi sista träningen innan ett kortare uppehåll. Sedan är vi tillbaka med buller och bång för en ny serie mot några norrköpingslag!
 
/Melander