Tinnis borta, matchen med stort M

Yes box, ÄNTLIGEN på sin plats att blogga om förförra matchen, den mot Tinnis som var helt avgörande för seriens utgång. Vem skulle stå som vinnare? Vinner Tinnis är dom klara segrare av serien och vinner vi har vi vinsten om vi tar Ljungsbro hemma nästa match. Spännande förutsättningar och det är alltid roligare att spela matcher som betyder något, dessutom mot ett bra motstånd. Nu vet vi ju svaret sen sisådär drygt en vecka tillbaka, så varför har vi då dröjt med inlägget? Det började med tekniskt mankemang. Lotta Ellbrant hade fått uppgiften att blogga om viktigaste matchen hittills och nog hade hon tagit sig an den på största allvar! Lotta tog, med penna och papper i högsta hugg, plats på en noggrant utvald bänk på andra sidan planen långt ifrån övriga Borensbergsanhängare, troligtvis för att undvika störningar eftersom det var rätt livat i bortaklacken. Men när inlägget skulle printas ner på datorn gjordes detta på jobbet och sedan blev det strul när det skulle överföras till en annan dator och inlägget försvann. Riktigt tråkigt, bloggen vet av egen erfarenhet hur jobbigt det är att bli av med ett helt referat... Men Lotta gav sig inte utan skrev ett nytt och skickade det till mej natten till söndag, sen är det jag som segat med att lägga upp det. Men gott folk, sätt er tillrätta i soffan, höj ljusstyrkan på mobilen, på med glajjorna och fram med popcornen för HÄR KOMMER DET:

Söndag 16.00 strålande sol och seriefinal. Tjejerna är på topp, publiken på plats är taggade och det är bäddat för en härlig och spännande match.

Matchen drar igång och Tinnis känns lite nervösa i början av matchen och BIF kan rulla boll men trots att BIF inleder stabilt kontrar Tinnis och får iväg ett skott på mål men Anna är som alltid säker och räddar enkelt. Tinnis flyttar nu upp spelet och pressar BIF och får till ytterligare ett anfall men Carro och Sjösvärd spelar stabilt och rensar undan. Båda lagen kämpar på och vill framåt och matchen svänger fram och tillbaka. Nu följer en period med mycket spel på mitten och BIF försöker komma igenom på kanterna men Tinnis backlinje är otroligt stabil och släpper inte igenom något. Tinnis får till några chanser men Anna är klockren i målet. Plötsligt kommer serieledarna loss och en av deras snabba forwards kommer fri med Anna men domaren blåser offside. Tack för det! Här någonstans får man en känsla av att detta kan gå vägen. Trots spelövertag från Tinnis så är det en enorm kämparglöd i BIF och alla gör sitt jobb och det är absolut ingen som tänker ge sig utan strid.

Coacher

Sjösvärd kommer plötsligt igenom Tinnis backlinje (inte helt omöjligt ändå tydligen) och får iväg ett skott men målvakten räddar. Tinnis har nu ett spelövertag men spelar rörigt och BIF biter sig fast och förstör deras spel. Tinnis tvingas därför att satsa på snabba kontringar och spela långa uppspel till sina snabba forwards som hela tiden står och lurar vid vår backlinje.

Ännu en gång bryter vi igenom Tinnis backlinje och Erika slår en fin passning till Ida som skjuter men målvakten räddar. Någon minut senare uppstår en rejäl närkamp med Thilda och en spelare i Tinnis får lämna planen pga skada.

Båda lagen strider på mitten och plötsligt får Tinnis till ett snabbt anfall och Anna gör en utrusning och hinner inte riktigt tillbaka in i målet på returen och Tinnis tar ledningen med 1-0.  Tinnis får strax efter ytterligare en målchans men då räddar Anna enkelt och sätter igång ett fint anfall där Erika, Thilda, Sjösvärd och Ida är inblandade och det resulterar i en hörna. Lollo lägger en riktigt vacker hörna som tyvärr blir resultatlös.
Kampen fortsätter och det är fantastiskt kul att se hur mycket vilja det finns i alla Bifare. Även om Tinnis har ett spelövertag så är det ingen tvekan om vilket lag som vinner de flesta närkamperna. Vilken vilja och kämparglöd. Ett fint exempel på det är när Tinnis får till ett fint anfall på högerkanten och Carro biter sig fast som en ilsken terrier vid motspelaren och Anna kan rensa undan till en hörna som inte resulterar i något. Minuten senare får Ida till ett skott på mål men målvakten räddar återigen.

Tinnis fortsätter att pressa och anfaller gång på gång. Det är inget skönspel från något av lagen och BIF vågar inte riktigt rulla boll som de kan och Tinnis pressar på och får till några bra chanser. Bl.a. ett fint skott strax utanför. Anna får ta mycket stryk, hon tacklas omkull och gör en flygräddning i luften men reser sig utan att visa en min. Respekt!

Sen följer ett par snabba anfall från BIF. Först kommer Lollo loss på högerkanten och skjuter strax utanför och precis efter får Hermansson till ett anfall efter ett jättejobb förbi backlinjen men får tyvärr inte riktigt fram bollen till rätt adress men får trots allt med sig en hörna. Lollo slår ännu en hörna som är en ren njutning och värd ett bättre öde än att slås undan.

Nu går solen i moln och myggen kommer fram och det kommer några droppar regn! Kanske blir det lite lägen för glidtacklingar??? Kampen fortsätter och Tinnis anfaller återigen. BIF står upp bra i försvaret och vid en rensning går Annelie omkull och skadar sig i låret och måste lämna planen. Aj aj ett tungt avbräck för BIF!
En skadad Annelie :(

2 minuter senare anfaller Tinnis återigen efter ett snabbt uppspel till en av sina snabba forwards men Anna går ut och gör sig stor och skottet går utanför. Spelet vänder och på en retur från Tinnis målvakt är Linnea framme men får inte riktigt hela foten på bollen. I nästa anfall är det Tinnis som skjuter bollen precis över.

BIF avslutar halvleken starkt och får igång sitt fina passningspel och därför känns det extra orättvist när Tinnis gör 2-0 i 43 minuten efter ett snyggt anfall. Minuten senare får Erika en armbåge i tinningen och en frispark med sig. Lollo slår en snygg frispark som målvakten räddar till hörna. Hörnan som slås på övertid rensas bort och vi går till halvtidsvila med 2-0.

BIF inleder andra halvlek bra och har ett fint anfall där Linnea kommer fri men bollen rinner iväg lite för långt och målvakten hinner först. Kämparglöden finns fortfarande och Tinnis spelar tufft och är ofta först på bollen. Kan det tänkas att BIF stundtals visar lite för mycket respekt? Tinnis anfaller igen och igen innan BIF återigen får till ett fint anfall där Thilda kommer loss och passar fram till Linnea men en Tinnis spelare får en fot emellan. Bollen går till hörna som rensas undan. Utsparken tas om hand av Tinnis men efter en klockren brytning av Hermansson och en härlig soloprestation av Emmy får BIF med sig en frispark som Lollo tar hand om men bollen rensas undan. Minuten senare har Tinnis ett drömläge men Anna räddar mirakulöst på mållinjen. BIF spelar återigen upp sig och Lollo får till ett snyggt inlägg till Linnea som skjuter tätt över.

Tinnis anfaller återigen snabbt och får till en hörna. Hörnan boxas ut av Anna som återigen får en smäll men ser helt oberörd ut. I 25 minuten får Lisa en frispark emot sig efter en imponerande soloprestation. Vilken klippa du är Lisa!!! Frisparken blir farlig men Anna är där och frisparken nickas i burgaveln. Mycket nära 3-0!! Minuten senare skjuter Lollo strax utanför.

I 72 minuten är Sjösvärd inblandad i en närkamp och här visar hon verkligen var skåpet ska stå. Hon ger sig inte en tum och vinner boll. Härligt att se.

Tinnis inleder en offensiv och har 4 snabba anfall men Anna räddar och boxar och räddar igen och gör en helt strålande insats med hjälp av sina backar och resten av laget.

Ett mönsteranfall inleds då Lollo dribblar av 2 spelare, spelar fram Hermansson som passar till Johanna som tyvärr tappar balansen i skottögonblicket och skottet går utanför. BIF anfaller igen och pressar Tinnis som börjar bli lite griniga och pressade. I matchens 85 minut får BIF med sig en frispark men den nickas utanför. Minuten senare skadas ytterligare en spelare i Tinnis och måste lämna spelet.

Matchen slutar 2-0 till Tinnis och de firar segern och serievinsten med att spruta champagne. Det märktes idag att det var seriefinal och att mycket stod på spel. BIF in gjorde allt och kämpade väl och all heder åt alla i laget som stred och visade sån otrolig vilja men idag var Tinnis det något bättre laget. Tack för fin underhållning och vid det här laget hoppas vi att de 2 spelare i Tinnis som fick bäras till omklädningsrummet är återställda.

Tack och bock Lotta för ett mycket bra inlägg! Tror dom flesta höll med om att Tinnis var snäppet bättre tyvärr, dock hade vi inte dom bästa förutsättningarna med en ordinarie mittback som inte fick spela, en ersättare i form av Annelie som oturligt nog skadar sej och får ersättas av en oerfaren Hermansson som dock gjorde det riktigt bra! Hade vi som var på plan och var lite halvskadade/sjuka/dåliga efter nattjobb varit i toppform och dessutom haft resterande spelare som är utomlands, skadade, sjuka osv på plan så hade vi nog mosat dom tror jag för så bra var dom inte, det var vi som inte var på topp. Men men, vi kämpade på allihop och tyvärr räckte det inte hela vägen. Trots att vi med en förlust blev ohotad tvåa i serien var det riktigt surt att behöva bevittna deras något överdrivna firande men champagne och grejer. Det var vi som borde fått fira på hemmaplan, vi är värda det! Vi har inget A-lag i div 1 vi kan ta spelare från och toppa med och det resulterade i förlust den här gången, precis som så många gånger förut, seriesegrarna i div fyra brukar utgöras av ett lag som har ett A-lag i en högre division och vi kommer strax därefter. Nåja, vi har i alla fall dom överlägset bästa supportrarna och det är värt så mycket mer! Det har varit riktigt roligt att spela alla matcher den här säsongen, borta som hemma, ni har varit där och stöttat i ur och skur och det har garanterat hjälpt oss till andra placeringen i serien. TACK, ni är bäst!
Fans

Ströis var faktiskt svårt att utse den här matchen pga att det fanns många kandidater (lyxproblem), men en person stack ut lite extra och det var Hermansson! Klockrent köttat och brytningen du gjorde i straffområdet när du fick hoppa in som mittback var garanterat avgörande och så himla iskallt!

Nu är det en match kvar (som redan är spelad, men ändå), det referatet kommer inom kort så fortsätt hålla koll!