Inför Östria Lambohov/Vikingstad hemma

Jaha, då hamnade jag till slut här – skrivandes på bloggen om Sveriges hetaste damlag. Vem då undrar ni? Som nog ingen har missat, så har ju vår alldeles egna Melander flytt landet för nya äventyr. Därmed blev vi också utan lagkapten… Som tur är så är Melander bara borta i tre månader, men någon måste ju såklart ta hennes plats så länge. Även om det är svårt att ersätta henne och ta över det fantastiska jobb som hon gjort för laget, så måste ansvaret falla på någon. Denna ”någon” råkade bli jag, Carro. Kanske är det inte helt överraskande då jag fått hoppa in som kapten några gånger när Melander varit borta, men vi ville ändå att den nya kaptenen skulle presenteras här på bloggen också såklart. Så! Här är jag nu i alla fall, som biträdande lagkapten och ska skriva mitt första blogginlägg, någonsin. Jag kan inte lova att jag kommer bli lika bra lagkapten (speciellt inte bloggare) som Melander, men jag kan i alla fall lova att jag ska göra mitt bästa!
Men nu till det som inlägget egentligen ska handla om, den kommande matchen som äger rum på söndag! Det är då Östria Lambohov/Vikingstad som står för motståndet. Östria ligger inte sissodär jättebra till i tabellen med sina 6 poäng, näst sist för att vara mer exakt. De har endast vunnit en match, vilket var mot Ljungsbro som ju ligger sist i tabellen. Senast vi mötte dem på deras hemmaplan vann vi med 0-3, men det var inte direkt den bästa matchen vi spelat om jag inte minns fel. Har för mig att vi hade svårt att få igång vårt spel, stressade onödigt mycket fastän vi inte behövde och skapade inte direkt så många lägen som vi vanligtvis brukar. Detta har vi tyvärr även sett i tidigare matcher nu under höstsäsongen då vi framförallt har varit sega igång i första halvlek. Dock verkar det som att det har vänt nu efter de senaste matcherna mot bland annat Hjulsbro och Derby, då framför allt Lollo och Sjösvärd varit riktiga målkanoner med ett varsitt hattrick. Om detta håller i sig vilket jag tror det kommer göra, så ska vi plocka tre poäng även på söndag.
Dock har vi lite manfall (eller kvinnsfall som Lotta skulle säga) på söndag. Som tidigare nämnt är både Melander och Millan nu borta, men även köttar-Annelie är iväg på semester. Hallå mittfältet, vart är ni? Jag vet också att flera har varit lite sjuka och inte kunnat träna i veckan, vilket är lite oroväckande inför söndagen. Förhoppningen är att ni mår bättre på söndag så åtminstone ni kan vara med och spela! Fortfarande återstår dock den defensiva mittfältspositionen, ”Melanderpositionen”, som Annelie vanligtvis har tagit om Melander varit borta. Så frågan är om Tommy väljer att ta bort den positionen på söndag eller om någon helt ny får hoppa in där, det återstår att se. Vi har dock visat på tidigare matcher att oavsett om vi saknar folk på sina ”ordinarie” platser, så löser vi det tillsammans så länge vi spelar för varandra. Och just det, att spela för varandra, tycker jag har visat sig vara en av våra styrkor under matcher då vi inte direkt haft alla odds med oss. Jag hoppas att vi tar med oss det även på söndag och att vi är lika målsugna som vi var mot Derby!
Vi ses väl på söndag? Klockan 17.45 på Bergvallen är det avspark, självklart ska ni komma dit och stötta oss till ytterligare tre poäng!

Ciao, hasta la vista osv,
The new capitano Carro