Helgens möte mot Kisa blev minst sagt en spännande och händelserik match. Det var ett taggat gäng som klev ut på plan och jag tror många var riktigt sugna att en gång för alla slå Kisa som vi aldrig tidigare (åtminstone inte på väldigt lång tid) vunnit mot innan. Senast vi mötte dom på hemmaplan förra året så firades det med champagne och rosor då dom efter en vinst mot oss stod som vinnare av serien. Dock fick de inte gå upp då eftersom de hade ett samarbete med Rimforsa den säsongen. Så nu var det alltså hög tid för revansch! Redan på uppvärmningen kändes vi fokuserade och taggade. Tommy hade vid uppsnacket också sagt att han tycker det varit lite för mycket ändringar i laguppställningen de senaste matcherna. Så denna gång gick vi tillbaka lite mer till vår ”gamla” laguppställning vilket ser ut som följande:

Ida             Ellbrant     Sjösvärd     Hermansson                Lollo

Thilda        Carro         Annelie      Lisa

Anna

Bänk: Emmy, Emmie, Alma

Lite nytt blev det ändå då Annelie fick hoppa in som mittback istället för Lina. Detta visades under matchen fungera väldigt bra, stor eloge till dig Annelie som varit borta två veckor men ändå kan hoppa in på en ovan plats och leverera!

Välkommen tillbaka!

Klockan slog 17.30 och matchen blåstes igång. Kisa började med boll men vi hade bra press så vi vann snabbt tillbaka bollen. Vi började bra genom att rulla runt på alla spelare och hålla oss lugna. Vi kom runt flera gånger på kanterna genom Lollo och Ida, vi var också hungriga vid mål men inte tillräckligt till en början. Kisa var också hungriga, de fick några chanser där de oftast slog en passning på en av forwardarna som slog en långboll till den andra. De var riktigt snabba men Annelie var där flera gånger och kunde säkert plocka bort dom. Det blev några farliga lägen där de kom förbi men då de som tur var sköt utanför mål.
Vi var dock snabba i omställningarna. I tionde minuten får Linnea ett friläge genom en kanonpass av någon från mittfältet. Hon petar bollen förbi målvakten där den tar i stolpen, men hon är på igen och genom en kamp med backen lyckas runda och peta in bollen i mål, 1-0! Alltid 100 % från dig Linnea, härligt att se!

Någon gång i första halvlek gick Thilda ut och Ellbrant fick kliva ner på vänsterbacken. Erika gjorde ett grymt jobb som vänsterback, klockrena brytningar men också perfekta uppspel till Ida eller någon annan på mitten. Hon frågade förtvivlat Tommy efter ett tag: ”ska jag spela här hela matchen?!”. Och tyvärr Erika, eftersom du gjorde det så himla bra så fick du vara kvar där hela matchen! Det blev alltså här för ovanlighetens skull en annorlunda backlinje, vilket kanske var lite rörigt till en början men vi kom in i det riktigt bra!
Matchen var fortsatt händelserik. Det var ett tufft spel ända från backlinje upp till forward. Vårt "tunga" mittfält vinner de flesta närkamperna och stoppade upp Kisas spel vilket verkade göra dem riktigt irriterade. Vi hade många lägen där bollen tyvärr inte ville hitta in i nätet, men så i 27 minuten blev det hörna till oss som Lollo slår. Sjösvärd är där med sitt huvud, det blir retur men hon är där igen med vänsterdojjan men målis räddar upp i ribban. Denna retur är istället en målsugen Linnea på igen som bara kan rulla in bollen i mål. 2-0!

Glad tvåmålsskytt

Den sista kvarten av första halvlek var fortsatt högt tempo och hårda närkamper. Vi fortsätter skapa många lägen där vi både lägger ut på kanterna och gör fina inlägg men även många snygga passningar mellan mittback och ytterback. Så härligt att se!

Andra halvlek börjar riktigt bra. Efter bara fem minuter får Ida på vänsterkanten en utspark som hon tar ner själv, skär in i mitten och skjuter mot mål. En hög boll som många kanske trodde skulle gå utanför, men istället går den över målvakten och seglar snyggt in i högra krysset. 3-0! Riktigt bra jobb på vänsterkanten Ida!
Men nu börjar även Kisa sätta högre press. De fortsätter sina långbollar på sina snabba forwards men backlinjen fortsätter också att bryta deras uppspel. I 56:e minuten får dock en Kisa-spelare på kanten bollen och lyckas slå ett inlägg som hamnar bakom Anna. Jag tror det blev ett missförstånd mellan Anna och Sjösvärd om vem som skulle ta bollen och istället är det en Kisa-spelare som är först på bollen och den går in i mål, 3-1. Det hade kunnat bli mål på farligare lägen så det var inget att hänga upp oss på utan vi släppte det och spelade vidare. Kisa blir dock mer taggade och efter en stund när spelet kommit igång igen får de med sig en hörna. Hörnan slås och jag är först på bollen. Ingen Kisaspelare i sikte så jag tar löpet upp mot deras planhalva där endast två backar är kvar. Lollo löper med mig på högerkanten så jag petar bollen till henne. Hon tar den med sig några kliv och lägger sedan en snygg pass till Linnea som löpt in bakom målvakten som skjuter i mål! Riktigt snyggt, men tyvärr blåste domaren offside istället.

Ida efter sitt välförtjänta mål
 Taggad Emmy som kom in på mittfältet och levererade

Resterande tid av matchen är fortsatt bra spel från vår sida och Kisaspelarna börjar nu bli riktigt tjuriga och det är även en del onödigt tjafs från deras sida som domaren uppmärksammar. I 85:e minuten får en av Kisas forwards en långboll som vi och alla andra tyckte var lite väl långt bakom backlinjen, vilket gör att hon får ett friläge mot Anna och lägger iskallt in den i mål. Klockren offside som tyvärr inte domaren höll med om förrän efter han blåst i pipan och linjeman Göran på kanten sagt att det var offside med flera meter. Men blåst är blåst, och visst ångrade sig domaren men det var inget vi kunde göra något åt. 3-2 är ställningen nu med bara fåtalet minuter kvar. Stämningen är spänd mellan lagen och vi vill bara att domaren ska blåsa av matchen. Till slut slår klockan 90 minuter och matchen blåses av. Vilken lättnad, ÄNTLIGEN en seger mot Kisa! Riktigt bra spelat av ALLA i laget och vi kunde nog inte göra Tommy mer nöjd heller, han som aldrig varit med om en seger mot Kisa.

Nöjd Tommy efter sin första seger mot Kisa

De senaste matcherna har det varit lite svårt att utse en ströis för att någon inte direkt har utmärkt sig så mycket mer än någon annan (dessutom har Annelie varit borta två matcher). Denna match var det också svårt att utse någon, men denna gång på grund av att det var många möjliga kandidater. Det är såklart bara bra! Juryn har dock ändå kommit fram två ströisar och denna gång går utmärkelsen till det ”tillfälliga” mittbacksparet, det vill säga du och jag Annelie! High five på den! Vi fick minst sagt ta lite stryk där nere. Och Annelie, det märks inte att du varit borta i två veckor, du var som vanligt på alla bollar och gav dig in i varenda närkamp. Bra jobbat!

Till sist, en otroligt bra insats av alla i laget. Det är det som gör oss så bra, att alla är med och kämpar för varandra! Nu återstår endast två matcher och vinner vi dom så står vi som segrare av serien. Hoppas ni laddar hela veckan för på söndag är det en otroligt viktig match mot Tinnis B. TAGGA!