BIF vs LFC

Kvartsfinal i Danske banks damcup 18.00 på Bergvallen. Hela klubben ska ställa upp och stora delar av samhället. Flickor som bollkallar. ca 350 åskådare. Inmarsch á la Champions Leauge. Härlig stämning.
BIF med 16 spelare i laguppställningen. LFC med två avbytare. Fyra spelare som stod med på laguppställningen mot AIK i damallsvenskan i måndags. Av de spelare som varit med ett tag kände några igen Venera Rexhi (med viss bävan). Målet från klubben var publikfest. Oturligt nog började det regna och blåsa en timme innan matchstart.
Förutsättningarna för matchen är 5 bonusstraffar för BIF
Tyvärr sämsat tänkbara start. Redan i andra minuten 0-1. Slarvigt tveksamt och fjuttigt passningsspel i eget straffområde vilket inte håller mot ett lag på denna nivå. I fjärde minuten får Anna göra en (kommer bli många) jätteräddning på ett lurigt och påpassligt lobbskott av Venera. Total konsträddning på mållinjen och sedan rensar backarna bort. Hörna i femte minuten som Anna missbedömder och missar sin utrusning. Som tur är avslut utanför mål. I tolfte har LFC boll i nät efter ett friläge men det är avflaggat för offside.
I femtonde minuten blir Venera fri med Anna efter ett lurigt instick och det står 0-2. Inte orättvist
I 16:e minuten ett riktigt bra BIF-anfall med ett antal bra väggpass och därefter ett kantbyte med en bra cossboll. Tyvärr inget avslut på mål.
I 18:e gör Anna en jätteräddning efter ytterligare ett friläge för LFC. Grymt bra gjort!

Därefter tar BIF sin första straff. Lollo stegar fram. Målvakten läser straffen fullständigt. Hon tjuvar med en minut (känns det som). Lollo verkar superbestämd på var den ska sitta och lägger den rakt i händerna på målis.
I 25:e gör Anna ytterligare en kanonräddning. I 27:e är det nära ett mål för LFC på en hörna där Anna missbedömer bollbanan med BIF köttar bort läget för LFC.
I 31 får Anna göra en snygg och blixtsnabb fotparad och därefter lyckas limma bollen efter en tilltrasslad hörna.
I 36:e väljer BIF att ta sin andra straff. Denna gången Melander som skytt. Den här gången sitter den i vänstra hörnet. 1-2. Ett visst hopp väcks hos BIF-supportrarna.
I 40:e får Jaktfalk friläge efter en bjudning av LFC-försvaret. Tyvärr lite dålig vinkel och målvakten kan styra ut skottet men där finns Sjösvärd. Tyvärr igen ganska dåligt läge och det resulterar bara i en hörna. Bra slagen hörna av BIF men LFC:s backar är bättre än det motståndet man är van vid.
I 42:a sätter Venera ett skott i ribban och BIF lyckas kötta bort returen till hörna. Det är bra kvalitet påLFC:s hörnor. Sjösvärd visar inställning och "mosar" ner sin LFC-spelare.
I 43:e har LFC ett skott i stolpen.
I 44:e tar BIF sin tredje straff. Melander igen. Hård hög straff denna gång. Tyvärr i ribban och ner i trakten av mållinjen och ut.
I 47:e bra räddning av Anna igen men bollen ut till LFC:s nummer 10 (en framtida storstjärna? Endast 16 år gammal)  som får till ett avigt avslut. Ett riktig skitmål men 1-3 i sista sekunderna av första.

Jag fick en pratstund med en bloggare från BIF:s herrlag (vill inte sätta ut namnet men kan avslöja att han är från Lönsås och 20 år gammal)
- Regningt men en trevlig match så här långt. Måste vara kul att få visa upp sig inför all publik. Väntat övertag spelmässigt av LFC men BIF står upp väldigt bra. Anna är grym i målet. Bra spel med tanke på planens kvalitet och motståndet. En fråga som kommer upp är om det är lagfest på gång och om det finns några singlar (helst mittfältare med attityd) ?
 Andra halvlek startar med två anfall på raken från BIF:s sida under första minuterna. I 3:e tar BIF sin fjärde straff. Millan denna gång. Tyvärr får hon väldigt mycket fot under bollen och den gåt ganska högt över.
I 6:e får BIF en frispark men den blir allt för lång. Därefter startar trycket mot BIF. Anna får göra flera bra räddningar men i åttonde minuten tvingas hon kapitulera. 1-4. Därpå tar BIF sin 5:e straff. Carro denna gång. Tyvärr inte hårt nog för att överlista en så pass bra målvakt. Summan av de 5 straffarna bli alltså bara Melanders mål. Det räcker inte mot ett så bra motsånd.
I 10:e minuten spelar BIF fram till ett avslut med skott på mål av Sjösvärd. Men inga problem för målvakten. I 30:e minuten har LFC ytterligare ett skott i ribban och två minuter senare sitter 1-5 trots att Anna fortsätter storspela med flera fina räddningar. Men sju minuter senare går bollen stolpe in istället för ut. Bra avslut och otagbar för Anna. 1-6. LFC avslutar matchen med att även sätta 1-7 efter ett superbra inspel till en fristående LFC:are.

Men jag säger som en LFC:are sa till Tommy: Ni var riktigt bra faktiskt. Allvar. Jag menar det.
Så var det. Motsåndet av ett helt annat slag än i seriespelet men en fantastiskt bra inställning. Flera spelare presterar på topp och det defeniva spelet är fortsatt starkt och stabilt. Det offensiva spelet som väntat med tanke på fokuset på försvarsspel.
Vill hylla Anna och Melander speciellt. Som sagt är hela det defensiva paketet hur stabilt som helst (med undantag för bjudningen i början). Mittfältet var lagom gristigt och fysiskt. Det kommer att bli en enkel match att möta era "vanliga" seriemotstånd.
 / Fredrik

Jaa vad finns där att tillägga? Det var en köttig match som mest gick ut på att försvara. Men jag personligen tyckte ändå att det var roligt (kanske just för att den gick ut på att kötta). Har idag totalt 5 plåster på mina fötter och 8 blåmärken på smalbenen efter igår samt ett ömt knä, tror att det är fler som har det liknande!
Jag vet inte om vi har slutat med korv och så men en storjättemega eloge till vår grymma målvakt Anna. Hur bra var du inte då? Vi som satt på bänken i slutet var lite rädda att LFC skulle försöka värva henne...
Även en liten hyllning till Lisa. Älskar rycken som kommer då och då när Lisa får för sig att ta bollen och dribbla förbi spelare efter spelare ända upp till andra kortsidan för att sedan gör ett massivt hemjobb!
En ströis ska vi däremot klargöra. Ett svårt besult så jag fick ta och fråga juryn, vi var dock oense då vi ville ta varandra så vi fick kalla in förstärkning från gammeljuryn och vi enades om en stark kandidat nämligen Sjösvärd. Så fort hon var nära köttades det och ögonen var svarta i slutet (bokstavligen pga mascaran) rejäla glidtacklingar och tufft spel, härligt!
Ett extra tack till er alla som hjälpte till med diverse saker och ni som kom och stöttade med hejarrop, riktigt kul att spela med en sådan stor publik!
 För er som missat det så är det ingen match imorgon då Derby inte kunde få ihop tillräckligt med lag. Istället kommer den matchen spelas den 19/5 klockan 19.00.