BIF - Hjulsbro

Så där då var matchen mot Hjulsbro spelad och vi fick svar på frågan: vilka är dom???
Börjar med ett klassiskt matchreferat och avslutar med diverse åsikter, bemärkelser, hyllningar och skvaller. Matchen blåses igång och det tar ca 2 min innan Linnéa får en långpass och kommer ensam med målis, fullföljer sin löpning vilket innebär att hon är först på boll och kan snyggt peta den åt sidan och sen lägga in den i öppet mål. Jag hann för en sekund tänka "nu lägger hon den rakt på målis", men icke! Något har hänt och Linnéa var istället kylan själv, riktigt snyggt! Bra start tänkte vi, bara att ösa på. 9 minuter senare får vi en hörna som Lollo slår. Bollen kommer ganska kort och lågt och på nåt sätt lyckas den slinka förbi både spelaren som markerade stolpen och målis. Lite tur men även bra skruvad boll, 2-0! Enligt ÖFF tog det bara en minut innan Linnéa upprepade första målet och gjorde på precis samma sätt, en fullföljd löpning och en snygg pet och sen in i mål. Effektivt! 3-0 efter 10 spelade minuter och vi var nog många som tänkte att det här kan rinna iväg. För er som inte var och kollade på matchen och bara har matchreferat och ÖFF till förfogande för att bilda er en uppfattning om matchen måste det se ut som att Hjulsbro blev totalt överkörda och utspelade. Så var defenitivt inte fallet! Vi spelade fruktansvärt dåligt på alla positioner och vi kämpade inte för varandra, det var total avsaknad av inställning hos BIF. Citerar Ellen Fasth som var med som supporter: "när ni hade fler än två passningar i rad började jag tro på det, men sen blev det inte mer" (kommer inte ihåg dom exakta orden men typ såhär va innehållet). Sammanfattningsvis kan man väl säga att vi spelade ett riktigt uselt passningsspel och höll på med ett onödigt svårt kortpassningsspel. I 25e minuten rann en Hjulsbrospelare igenom och placerade bollen vid Annas bortre stolpe. helt plötsligt kändes det som att den här vinsten inte alls kanske var så självklar! Det dåliga spelet höll på i 45 minuter och Tommy gjorde allt han kunde för att försöka ändra på det genom att byta in och ut folk hejvilt på olika positioner men det hjälpte inte.
En av tvåmålsskyttarna
I pausen fick vi en uppmaning om att skärpa till oss och visa att vi är mycket bättre än såhär. I andra var det ett mer taggat BIF som kom ut på planen och inställningen hade förbättrats något. Vi spelade enklare, mittfältet var högre upp i planen vilket gjorde att backarna och Anna fick mer tid på sig att spela runt mellan varandra och hitta alternativ. Hjulsbro jagade på och grejen är att även om vi sög så var inte dom dåliga och vi hade nog underskattat dom lite. Så vilka är dom då? Ett flicklag som nyligen blivit ett damlag och spelar på konstgräs hemma. Dom var löpvilliga och som Tommy sa i pausen: det är det laget som har störst vilja och bäst inställning som vinner matcher. Precis så var det för Hjulsbro, dom sprang på allt och kämpade hela tiden, stressade backlinjen som inte fick mycket tid på sig. Lite småfula var dom också med efterslängar, tacklingar osv. I andra stressade vi dom mer på deras planhalva vilket medförde misstag av dom och vi kunde vinna boll. Efter ett snyggt anfallsspel med en långboll ut till Millan på vänsterkanten fick återigen Linnéa en passning framför mål och hon gjorde precis som tidigare, pet åt sidan och sen öppet mål. Tyvärr petade hon åt vänster och kom i dålig vinkel men la bollen på mål som tyvärr räddades av en back. Lollo hade med ett antal lägen som tyvärr gick över (bl a nästan öppet mål en gång) ;) Frustrationen efteråt gick inte att ta miste på! Alla har sånna matcher och tyvärr blir det en negativ spiral, målen kommer, jag lovar (du gjorde ändå två stycken)! Återigen fick BIF en hörna som Lollo la precis som tidigare, den här gången träffade den tydligen en Hjulsbrospelare i ryggen och sen in i mål. Vi hade även några farliga frisparkslägen som det tyvärr inte resulterade i något. Matchen fortsatte på ungefär samma sätt hela andra halvlek och slutade 4-1 till oss.
Som Tommy sa precis efter matchen så spelar man ett par dåliga matcher varje säsong och det positiva är att nu har vi spelat våran och vi gick dessutom hem med 3 poäng. Nu glömmer vi det och tar nya tag på söndag!
Vill avsluta med att ge riktigt mycket beröm till vår alltid lika trogna publik, ni är fantastiska! Vet inte vem som ansvarar för att beställa väder till matcherna men den personen har misslyckats! Regn nästan varje gång men ändå står ni där på läktaren. Syns att ni börjar vänja er, det är stövlar och paraplyer lite här och var (se och lär ELLEN)! ;)
Matchens ströis var inte jätte svårt att utse den här matchen, mest för att det saknades inställning hos dom flesta men inte hos kvällen ströis ANNELIE! Alltid lika köttig och med rätt attityd oavsett motstånd och position. Att slängas in och förväntas ta Mellis plats är inte lätt men du gjorde det med bravur! Det vart lite rörigt på mitten några gånger men du löste det oftast och mot slutet kändes det som du kommit in i det riktigt bra :)
Mellis och Alma på solsemester i snygga badmössor(?!). Tråkigt att du la upp den här i facebookgruppen Mellis, perfekt bloggmaterial!
Matchens tråkiga -  verkar som Ida sträckt sig, inte bra! Hem och vila vila vila, absolut ingen träning så är du nog snart tillbaka!
Matchens lagkapten - inte helt oväntat blev det Carro som ledde laget till seger, well done :)
Matchens hopplösa - domaren. Behöver inte säga mer, han hade bestämt sig för att blåsa sönder matchen åt båda hållen. Riktigt tråkigt och spelförstörande.
Matchens gula - fick jag, men inte för snack som tur är utan för ett litet ben som sträckts ut mot bollen men som missade bollen och fällde en spelare istället.
Det var det, på återseende nu på söndag då vi möter Östria/Lambohov borta kl 18:00, missa inte det!
//Sjösvärd
#1 / / Mellis:

Solsemester vet jag inte direkt men gött har vi det. Tack för bilden ❤️ ses på söndag igen (om jag nu får spela för Tommy)!