BIF - Derby 2-1

Sådär då ska jag försöka återge gårdagens match! Som Carro precis sa: "förstår inte att ni som bloggar kommer ihåg allt"! Well, det krävs lite fantasi och en del eftertanke när man ska blogga om en match man själv spelat! Tror dock att det är lite lättare för oss som spelar på mittfältet, vi är med både i anfall och hemjobb och ser både backlinje, mittfält och forward på ett annat sätt. Tycker det varit svårare att blogga dom gången man spelat på en annan position! Men sen ska vi inte ta åt oss allt för mycket, vi hittar på en del med...
Aja, matchen igår va det ja! Det började med bra stämning i omklädningsrummet, folk verkade taggade! Dessutom hade vi en comeback på bänken i form av Ellen Fasth (numera enbart Fasth pga två st Ellen)!
Taggat gäng! Tjejer är blä, bara så att ni vet.
Vädermässigt hade dagen bjudit på spöregn och åter spöregn, men det va nog ingen som blev förvånad, vi har börjat vänja oss vid det matchvädret. MEN en timme innan matchstart sprack himlen upp och solen tittade fram! Under uppvärmningen kom det såklart ett par mörka moln och släppte ner en skvätt regn... Dock försvann dom lika fort som dom kommit och solen tittade återigen fram och det blev perfekt matchväder! För oss spelar det mindre roll men vi bryr oss om våra trogna supportrar som stöttar oss i vått och torrt och vill att det ska va lite göttigt väder för deras skull. NOG OM DET! Matchen blåses igång och både Anna och jag kan konstatera att Derby slängt in en gammal innebandykompis till oss att vakta målet (alltså ingen ruttig målis utan mer en allround bra spelare som kan lira både innebandy och fotboll), helt klart till vår fördel! BIF har det mesta av spelet och taktiken är att sätta hög press. Derbys plan är nog av dom minsta tillåtna måtten vilket är till deras fördel. Laget består av ett gäng ruttiga gamla spelare som är spelskickliga men kanske inte lika löpstarka som yngre lag. Farligt i alla fall eftersom dom inte behövde komma upp så långt i planen för att kunna trycka av ett skott på mål. Vi hade en del lägen som uppstått av felpassningar osv i deras backlinje men tyvärr satt ingen av dom. I 5e minuten slår Lollo en perfekt genomskärare till Millan på andra kanten. Millan är helt fri och kan tack vare att hon fullföljer en lång löpning hinna före målis och snyggt placera in bollen i mål, 1-0! Lollo fortsätter servera bollar som tyvärr inte når ända fram/bryts av Derbys backlinje. Matchen fortsätter och i 13e minuten gör Derby mål. Kommer inte ihåg exakt hur det gick till men vet att vi satte dålig press och lät flera spelare springa runt omarkerade i mitten vilket resulterade i målchansen. Lite slarvigt spel av oss, något som måste förbättras till nästa match. Men Derby ska inte underskattas, det märktes som sagt att dom var spelskickliga och rutinerade. I 45e minuten får vi en hörna som Lollo som vanligt sätter dit direkt! Målis var på bollen men stötte upp den i nättaket, 2-1 precis innan halvlek!
Andra halvlek börjar ungefär som andra, vi köttar på och får några farliga lägen, bl a hade Hermansson ett som tyvärr gick precis över. Jag vet inte om vi haft otur eller något men det är så tråkigt när domslut ibland är totalt orimliga. Igår blåstes det bl a frisparkar för närkamper där båda spelarna gått på boll och använt kroppen, inget fult spel. Stackars Linnéa fick först en tillsägelse för fult spel och sedan en minut senare ett gult för att ha gått in i en närkamp med kropp precis som man brukar. Men men, inget man kan göra något åt, tråkigt bara när det blir spelförstörande.
Ca 20 min in i andra var jag tvungen att lämna och skynda mej till nattjobb, men har fått en liten snabb uppdatering om hur sista 25 minutrarna var och det verkar som Derby börjat pressa mer och mer för att få till en kvittering. Mittfältet vart nertryckt, bara ett fåtal lägen framåt, ingen längd på bollarna och typ 100 hörnor till Derby som rensades bort. Men vad gör väl det, vi spatserade därifrån med 3 poäng och det är det som räknas! Så Mellis bli inte skrämd, vi ryckte upp oss och spelade bättre än dom två senaste matcherna men blev pressade på slutet.
3 poäng resulterar i den här tabellen
Matchens bästa - vädret och den trogna publiken! (+ 3 poäng såklart).
Matchens comeback - ELLEN! Märktes inte att du haft ett uppehåll, lika löpstark och bollskicklig som vanligt! Träna lite till nu så du kan va med ännu mer, vi behöver dej!
Matchens ströis - var svår att utse eftersom dom andra medlemmarna i ströisjuryn inte var på plats, men fick rådfråga en supporter och vi kom fram till samma sak, nämligen att ströis återigen går till ANNELIE! För extremt bra köttning på mitten som vanligt, dessutom lite förståeligt argumenterande med domaren för vissa situationer. Det var även ett par Derbyspelare som tröttnade på ditt fysiska spel och började tjafsa, men så länge det inte blir farligt spel gillas den inställningen skarpt av ströisjuryn! Det ska dock framhävas att Linnéa var väldigt nära att knipa ströisen för bra inställning och hårt spel som resulterade i ett (oförtjänt) gult kort, orättvist dömt av domaren men det visar på att du inte gav dej i första taget!
Nu laddar vi för match igen på söndag, då spelar vi mot Malmslätt på hemmaplan och hör och häpna, det ska bli finväder!!! Det finns alltså ingen anledning att inte komma och kolla. Bloggen kan även avslöja att BIF kommer ha en nybliven fru med på plan, missa inte det!
/Sjösvärd
#1 / / Sjösvärd d:ä:

Börjar bli väldigt seriöst på läktarplats. Ann och Claes tog husbilen med tillhörande kök för att kunna fixa gofika till oss supportrar. En rejäl uppgradering på bortamatch. Tackar så mycket! Får försöka bjuda igen...blir väl till att lasta in muurikan eller grillen i Volvon nästa gång😉

#2 / / Sjösvärd d:y:

Haha, trevligt! Ni har tagit uppdraget som supportrar till en ny nivå! 😉