Zeros borta

Vill börja med att tacka för förtroendet att få kliva in som gästbloggare! Tack tack!

Vårsäsongens sista match spelades alltså på onsdagen i ett regnigt och kallt Motala. För motståndet stod Zeros, vilka vi slog med 5-0 när vi mötte dem hemma tidigare i våras. Den matchen kommer vi i supporterligan ihåg mycket väl eftersom det var en av de få tillfällen solen valde att gästa en BIF-Dam match!

Dagen till ära bjöds alltså regn och en temperatur på 8 grader. Mamman i mig är glad att inte Emanuel är här, han har ju genomgående under den gångna säsongen visat på dåligt omdöme när det gäller att klä sig efter väder! Inte konstigt att uppvärmningen till en början var lite loj och Tommy fick be om lite skärpning, något som 14 tappra spelare genast tog fasta på. Coacherna ställde upp med följande startelva:

SS
Lisa, Malin, Carro, Tilda
Lollo, Herman, Linnea, Ida, Millan
Sjösvärd.
En taggad bänk bestående av Ellen, Wilma och Emmie.

Lisa vilade sig i form innan matchen, med de bästa skorna som tur var

Matchen börjar och ganska snart får Lisa ett fint läge, Melander lägger en fin snedträff perfekt till Lisa som avancerar på egen hand och får till ett fint skott på mål.

Vi bollar som vanligt fint i backlinjen och involverar SS som kan börja om och bygga upp ett nytt anfall. I 13:e minuten får Zeros ett anfall där de slår en långboll på bortre ytan och vår SS gör en utrusning, tyvärr är Zeros ytter längre fram och hinner före, hon petar förbi SS som hinner i kapp men yttern lägger då in bollen mot mitten till en medspelare som kan slå in bollen i öppet mål och plötsligt ligger vi under med 0-1.

I 17:e får vi en frispark efter hands av en Zeros-spelare och Lollo och Millan kliver fram, det är ett Lollo-läge och Lollo lägger bollen snyggt på mål men målis räddar till hörna. Vi spelar nu lite plottrigt och gör det svårt för oss. Tommy beordrad bredd och djup i passningarna. Sjösvard och Linnéa byter plats och försöker skapa oreda för Zeros. Detta gillas! :)

Herman jobbar hårt på mitten och slår en genomskärare till Lollo som rundar sin spelare och lägger en snygg vänster i bortre, otagbart för målis och 1-1 på resultattavlan. Och något för Millan och Sjösvärd att bita i då Lollo nu drar ifrån i den interna skytteligan!

Men säg den lycka som varar, strax efter kommer Lollo uthaltandes till bänken med en stukad fot. Av med sko och på med is och linda. Hård linda! In kommer Wilma som tar Thildas plats på vänsterbacken och Thilda kliver in på Lollos högerytter. Thilda gör direkt en fin löpning och får på ett riktigt bra skott som genererar vår andra hörna, Millan lägger den och Linnéa nickar snyggt men inget mål.

Vi jobbar på och sliter men det vill sig inte riktigt. Vi har en del lägen och del fast situationer men ingen utdelning. Ida och Sjösvärd krigar på mitten, även Sjösvärd får en smäll och vi på sidan blir rädda att vi ska få ut en skadad spelare till. Lollo frågar nu varannan minut om det har gått 10 minuter för hon tycker att det är dags att lätta på trycket – på foten alltså! :)

Nu jobbar vi till oss en del lägen, fina passningar flera hörnor, en ny fin nick av Linnéa, ett snyggt inspel av Herman till en helt ren Sjösvärd, som vid detta tillfälle försöker att skjuta med benskyddet, och det vet vi ju alla som försökt, att det brukar sluta med en boll högt över målet.

Det närmar sig halvtid och vi hinner med ännu en hörna och när domaren blåste står det 1-1, och det är blött och kallt!

Känslan är att Zeros fått jobba hårt för detta resultat. Hörde innan match att de fått lite sena återbud och frågan är nu om de kommer att orka hänga i när andra börjar. ”Våra gamla spelare” Jenna och Krumlinde står på skadelistan och är inte med i spel.

När 2:a startar är det om möjligt ännu kallare. Ida fryser och tar en orange väst under matchtröjan vilket nu gör henne svagt självlysande, henne kommer vi nu lätt ha koll på resten av matchen.

Vi startar bra och Herman lägger i 2:a minuten en fin boll till Millan som lägger en utsida (eller var det en missad passning?) tar sig förbi målis och lägger in 1-2!

Vi håller oss på deras planhalva och producerar inom några minuter ytterligare två hörnor och en frispark i ett bra läge men utan resultat.

Nu blir det en stund med press från Zeros. De har ett skott på mål, anfaller igen, rundar SS och lägger bollen mot öppet mål. Då dyker Wilma upp som en räddande ängel och skjuter ut bollen till hörna.

Ida och Millan har ett fint samspel som avslutas med ett snyggt skott av Ida men det går tyvärr över. Ida får en smäll i ansiktet och går ut, in kommer Ellen som nu är taggad att ta tag i spelet på mitten. Vi skapar ytterligare hörnor och Melander får till två fina nickar, vilka snygga mål de kunde ha blivit!

Tommy byter plats på Wilma och Thilda. Wilma hamnar direkt i hetluften och hon slår en kanonpassning till Herman som gör mål men blir avblåst för offside, synd!

Linnéa gör på egen hand en fin genombrytning som slutar med en ny hörna för oss. Frispark i fint läge men resultatlöst. Vi jobbar hårt nu och har ett fint anfall med många pass inom laget som avslutas med en kanon av Lisa, ny hörna. Det är vi som skapar det mesta men rätt som det är så vänder spelet och Zeros går till anfall och de är absolut inte ofarliga. Både Sjösvärd och Melander får göra kvalificerade brytningar för att stoppa dem.

Lisa är på hugget och producerar ytterligare ett skott i nästa anfall där vi också sliter till oss ett par nya hörnor.

I 34:e går Wilma ut och Emmie kommer in på hennes plats som högerytter.

Vi jobbar på men är lite sena när det gäller att vara föst på boll vid utsparkar. I den 41 minuter sliter Sjösvärd, hon jobbar stenhårt i straffområdet och blir fälld. Dommaren blåste straff och kapten Melander kliver fram och dundrar snyggt in 1-3

Slutminuterna bjuder på ett par fina chanser åt båda håll men matchen slutar 1-3 och tre nya poäng till oss som för oss åter upp i serietoppen där vi nu känns etablerade.

Matchen som helhet går enligt mig inte till historien som en av våra bättre. Men jag vill ändå hedra laget som jobbar och sliter för varandra och de som kliver fram och dels tar jobbet men också de som vågar gå på mål och skjuta. Utan skott finns inte ens chansen att det ska bli mål, fortsätt med det!

Ser fram emot hösten även om jag kommer att sakna nummer 16 som då inte kommer att vara med (om inte någon snor hennes tröja :) )

Tack för mig! Lotta

Superbra jobbat Lotta, informativt inlägg, sådant gillas!
Vi vill be om ursäkt för brist på införinlägg men det blev lite knas i planeringen och kommunikationen oss bloggare emellan men Lotta kompade upp det bra med detta inlägg!

Bloggen håller med Lotta om att det inte var våran bästa match men trots det hade vi väldigt många lägen vilket var rikigt kul att se! Sedan blir det självklart lite annorlunda när en sådan viktig plats som mittback byts men Carro hade ju koll på läget och snackade på bra. Vi kunde varit lite mer hungriga på förstabollen men hur som haver så kom vi hem med tre goa poäng!

Matchens ströis har vi i störisjuryn kommit fram till tillsammans och vi var överrens. Den ärofyllda titeln går till vår alldeles egna Herminator! Som Sjösvärd skrev till mig: Tyckte Hermansson hade rätt inställning genom hela matchen, hon gjorde skäl för namnet Herminator! Hon va så hela matchen, jobbade hem samtidigt som hon köttade framåt o slog många bra passningar! Hennes bästa match i år. Jag kan inte annat än att hålla med. Rätt inställning och kampen om förstabollen var alltid tuff. Helt klart värd matchens ströis!

Herminator tycks ha lyssnat på Tommys ord, i alla fall av det som syntes på matchen

Nu har vi kommit till en fråga som jag grunnat på mycket: Hur ska vi göra med tipset när Kisa-matchen kommer att spelas i höst? Jo jag har kommit fram till att vi väntar. I dagsläget är det 8 stycken som delar på förstaplatsen (om man inte kollar på utslagsfrågorna) och matchen mot Kisa är viktig i den frågan då det har getts många olika bud. De som nu ligger i topp är Håkan Melander, Johanna Sjösvärd, Hampus Runesson, Ann-Christine Andersson, Lotta Persson, Rogga, Bengt A Jansson och Lisa Caesar. Två av dessa har tippat på förslust, fyra på lika och två på vinst det innebär att det kan att ske mycket inom tipset beroende på hur matchen går. Därför ligger dessa pengar och väntar på dess nya ägare fram till i höst.

Nu tar bloggen lite uppehåll, vi får se om någon smaskig sommarspecial kommer upp här men hoppas inte på allt för mycket.

/Melander

#1 / / Sjösvärd:

Grymt bloggat Lotta!! Välskrivet och detaljerat, det gillas!