BIF - Tinnis

Matchernas match spelades igår på Bergvalllen. Som ni kunde läsa på bloggen inför matchen var det mycket som stod på spel, vem skulle stå som ledare av tabellen efter 90 minuter? Well, nu blev det som så att vi tog hem segern och tre mycket viktiga poäng, trots manfall! Slutar aldrig att förvånas över vår förmåga att anpassa oss till både motstånd och förhållanden, vi ger nästan alltid allt för varandra och det är när vi gör det som vi är som bäst! Vi fick som sagt starta utan vårt ordinarie mycket stabila mittbackspar vilket inte är helt lätt. Tommy valde som vi misstänkt att para ihop Annelie och Mellis tillsammans med dom numera rutinerade ytterbackarna Thilda och Lisa, en kombo som skulle visa sig vara mycket bra! Bergvallens läktare fylldes av 78 (enl ÖFF) viktiga supportrar som kommit för att stötta oss till seger. Solen sken till vår förvåning men det var desto blåsigare. Dock avtog vinden lite framåt kvällen vilket var skönt för tidigare under dagen var det nästan stormvarning.
Matchen blåses igång av en domare som dömde sin första match någonsin. Tydligen skulle han börjat med att vara linjeman men det saknades folk så han fick hoppa in och döma själv, vilket inte märktes för han var hundra gånger bättre än flera av dom domare vi haft tidigare i år. Uppställningen var följande: Lisa, Mellis, Annelie och Thilda på backen, ett rakt mittfält med Millan, Ida, jag själv, Hermansson och Lollo och Linnéa på topp. På bänken hade vi Ellen, Wilma och Erika. Spelet gick lite fram och tillbaka, det var mycket anfall åt båda hållen. Tinnis fick en bra start och hade några farliga anfall som som tur var inte resulterade i något. Det var viktigt att den nykomponerade backlinjen fick lite tid att spela ihop sig och komma in i matchen, ett mål i baken hade varit en tuff start. Matchen gick och vi hade flera farliga lägen men Tinnis var svåra att möta, en blandning av rutinerade, äldre spelare och kvicka flicklagsspelare. Dom anföll med många personer och ställde snabbt om så dom fick tre forwards samtidigt som mittfältet tryckte upp och vara delaktiga i anfallsspelet. Men trots lite nya varianter på mitten var vi lika köttiga som tidigare och stod upp bra emot Tinnis spel. Ca 30 min in i första fick Linnéa en löpboll och sprang ifrån försvararna och placerade snyggt in bollen till höger om målis, 1-0!!! Ett resultat som stod sig till halvlek. Det ska dock tilläggas att Tinnis hade ett riktigt farligt läge på en hörna som deras bästa spelare fick huvudet på och styrde mot bortre krysset. Som tur var gick den precis utanför, hade den gått på mål hade Anna inte haft en chans att rädda den. Men vi hade också flera bra lägen som det borde blivit resultat på så det var relativt jämnt.
Andra halvlek drog igång och spelet gick återigen fram och tillbaka. Vi inledde ganska svagt, vi tog inte jobbet på mitten och avvaktade i flera situationer istället för att sätta press direkt vilket var instruktionen från Tommy. Ge dom ingen tid på mitten! Tinnis fick några onödiga anfall som backlinjen tillsammans med Anna lyckades avstyra. Spelet vände och vi hade några bra lägen. Det ska erkännas att jag nästan inte minns nåt från andra halvlek, kanske beror på att vi på mitten var helt slut efter att ha slitit och försökt hänga med i anfall samtidigt som vi skulle försvara när spelet vände. Vet i alla fall att Lollo fick en snygg passning av nån som hon tog emot nära mål och sen lyfte över målis. Tinnis gör tyvärr 2-1 ganska snart och det var ett riktigt snyggt mål. Har för mig att det kom en boll från vänsterkanten till en sopren Tinnisspelare på andra sidan (hon som var nära på att nicka in hörnan i första), som rutinerat tar emot bollen, lägger upp den och placerar in den stenhårt i Annas högra hörn. Otagbart men tydligen hade Anna i alla fall några fingrar på den. Som Erika sa: man såg direkt när hon fick bollen att det skulle bli mål. Tyvärr en försvarsmiss men det var också nästan enda missen som blev så det är inget vi hänger upp oss på. 2-1 med tio minuter kvar att spela, nu blev det helt plötsligt match och lite nervöst igen. Men några minuter senare fick Linnéa ytterligare en löpboll som hon lyckades peta förbi målis ut på kanten, skickade bollen ganska sakta mot öppet mål och det såg länge ut som att backen skulle hinna upp den men hon fick bara till en pet på bollen när den redan var i mål och vi hade viktiga 3-1! Ett resultat som stod sig och vi fick knalla hmeåt med tre viktiga poäng. Nu leder vi serien med 21 poäng, tvåa kommer Derby med 19 poäng och trea ligger Tallboda på 18. Nu återstår två matcher innan sommaruppehållet och det är bara seger som gäller för att ha bästa möjliga utgångsläge inför höstsäsongen.
Matchens ledord
Nu ska det bli lite extra beröm till var och varannan spelare! Vi kan börja med Anna som enligt Tommy utan tvekan är seriens bästa målvakt och vi i laget kan bara instämma. Det är helt sjukt va bra du är med din spelförståelse, utrusningar och snygga TV-räddningar! Tillsammans med den nya backlinjen gjorde ni det riktigt jobbigt och svårt för Tinnis att slinka igenom. På tal om backlinjen, vilken match! Mellis snabbhet kombinerat med Annelies mosande köttiga spel och fantastiska inställning skötte ni den nya uppgiften med bravur! Thilda och Lisa var lika stabila och kyliga som vanligt. På mitten slängdes det in alla möjliga spelare, framförallt på vänster innermitt och alla gjorde ett bra jobb! Ellen var riktigt vass och stod emot bra trots en del tunga, starka spelare! Enligt uppgift fanns det tillfällen när Tommy fick rysningar av vårt spel, låt oss fortsätta så! Sen har vi Linnéa, eller Linnet som det blivit den senaste tiden, på topp. Förstår inte vart energin kommer ifrån men det springs konstant och det är inte en slump att du gjorde två baljor igår, springer man så kommer lägena!
Mellis var lycklig över tre poäng och en väl utförd match
Matchens ströis - själv tyckte jag det va svårt att utse en ströis så frågade som vanligt ströisjuryn och dom tyckte jag skulle få den den här gången. Enligt Erika pga rätt inställning och hårt spel i närkamperna samt minst en glidtackling (tips till alla, Erikas hjärta smälter lite av glidtacklingar).
Lurade länge på att maila ÖFF och påtala att jag faktiskt gjorde två av målen, men samvetet tog över och jag tänker att det är bra att kämpa lite i underläge så låter det vara som det är för tillfället. Nu ser den interna skytteligan ut såhär:
1. Millan och Lollo på 7 mål vardera
2. Sjösvärd 6 mål
3. Linnet utökar till 4 mål och är lite väl nära mej nu
4. Sen har vi ett gäng på 1 mål vardera, Mellis, Carro, Erika och Ellen.
Hade på tal om inget planer på att skriva ett hyllningsinlägg till Idas nya, lovande målgörarskor men eftersom dom började sin premiär med att ge henne stans skoskav avvaktar jag med det!
Sett och hört på läktaren, ERIKA ELLBRANT är tillbaka och spanade in oss på gårdagens match! Ryktet säger att hon tänker satsa på comeback till hösten men vi ser gärna att hon kommer tillbaka så snart som möjligt!
Nu ser vi fram emot träningen i morgon!
/Sjösvärd