Inför SERIEPREMIÄR och vintern som gått

Kära följare, supportrar och medmänniskor, vi är tillbaka!!
En ny säsong, ett lite nytt lag men samma gamla goa tränare kommer detta år att bjuda på.
Så vad har hänt den senaste tiden? Ni har kunnat följa oss lite under vintern på vårt instagramkonto borensbergsifdam där vi har bjudit på några bilder och några filmer. Bland annat dessa:
Första inomhusträningen i höstas
Cup i Mjölby 
Första grästräningen
En vacker lagbild innan Kenty-matchen
 
Vi har alltså spelat lite inomhuscuper och även deltagit i Danske banks cup. Inomhus gick det väl sådär men när vi kom ut på riktiga planer och fick spela riktig fotboll så hände det något. Vi vann match på match och har nu kommit till kvartsfinal som kommer spelas mot LFC den 5/5 på hemmaplan, mer info om det kommer senare. Som ni kan se så är det några nya ansikten och en hel del gamlingar. En presentation av säsongensnykomlingar kanske skulle vara på sin plats?
 
Gamla godingar som kommit tillbaka:
Nina Lindgren 96:a
Morsan Lindgrens lillasyster. Uppväxt i BIF, spelade i damlaget för x antal år sedan men har tagit ett litet uppehåll fram till nu. En typisk allround spelare som tidigare varit allt från målvakt till forward.
Annelie Turesson 96:a
Spelade i f99-96 till och med år 2012 då det blev ett uppehåll för att satsa på tennisen och plugget men som nu är tillbaka med tacklingar och styrka. Stark kandidat till ströisjakten
 
Från flicklaget har vi värvat:
Ellen Andersson 99:a
Spelade med f99-97 fram till laget upplösning då Ellen gick ner till f00 men nu påväg uppåt med en strålande kvickhet och spelförståelse.
 
Emmi Ström 00:a
Spelat i f00 under många år men som nu tagit klivet upp i damlaget. En allround spelare med mycket kämparglöd.
 
Alma Ludvigsson 00:a
Spelat i f00 i många år och som nu tagit klivet upp i damlaget. En spelare som har en förmåga att enkelt sno bollen från motståndarna och springa iväg.
 
Emmy Bartholdson 00:a
Spelat i f00 i många år och som nu tagit klivet upp i damlaget. En löpstark spelare som brinner för fotbollen och som kämpar in i det sista.
 
Nya spelare till klubben:
Amanda Fryklund 96:a
Har tidigare spelat i Österstad om jag inte mistar mig men som nu funnit BIF-hjärtat. En stark allaround mittfältare.
 
Morsan Lindgren har även börjat visa sig lite på träningarna och likaså Emma Nilsson så frågan är om detta är året som ströisen kommer fram på allvar? Vi har även haft några starka spelare på enstaka träningar som vi hoppas kommer fler gånger! Stabil och härlig trupp med så mycket som 17 personer på torsdagsträningen och 18 på tisdagsträningen, hur bra??
 
Nog om det som varit, nu till det som komma skall, nämligen SERIEPREMIÄREN!
söndag drar serien igång och vi är taggade till tusen! Motståndet står Tallboda för.
Som vanligt har jag försökt luska ut lite om deras trupp och spel. Och vad ska jag säga? Det var inte det lättaste. Jag fann Tallboda dam på laget.se men senaste inlägget skrivet där är från 5 april 2014 där de tillkännager ett samarbete med Linghem. Jag fann även Tallboda IKs föreningssida där det finns ett inlägg om matchen på söndag, det står lite kort om att kiosken kommer vara öppen och att vi kommer ha bollkallar mycket mer går inte att läsa ut av det. Nej detta verkar inte vara något lag som lägger energi på att informera sina supportrar (och andra nyfikna) om vad som händer, tråkigt för oss..
Så här såg det tydligen ut i trean där de spelade förra året i alla fall:
 
Mer än så har jag tyvärr inte lyckats få fram om Tallboda.. Vi får helt enkelt se vad som sker på söndag. Vi hoppas på stor uppslutning av våra supportrar.
Var? Tallboda
När? Söndag 26/4 klockan 17.00
 
OBS! Se till att ni har fyllt i ett tips och lämnat in det innan matchstart! Det är jag som tar hand om dem men det går lika bra att lämna det till en mellanhand i laget.
 
Ät pasta, drick vatten och sov ordentligt, nu ska vi banne mej göra allt vi är kapabla till för att vinna på söndag!
 
/Melander