Zeros hemma

 Lite uppvärmning innan matchstart, Ida kör balettstyle
Den starka bänken. Rosanna, Sofie och Mallan började på bänken och i andra halvlek kom även Sjösvärd till matchen efter att Sjösvärd d.ä. kört race hem från Göteborg. (Smygreklam för fRosses syns i bakgrunden)
 
Gröna börjar med boll och har solen mot sig. Borensberg tar det lugnt men håller sina positioner. Zeros får tyvärr ett par gratis bollar på mitten men försvaret tar tufft tillbaka bollen. Lollo hade många fina löpningar på kanten och efter en fenomenalt bra pass av Herminator skjuter hon in bollen i 5:e minuten. 1-0, en bra start! Några minuter senare är Herminator uppe med två motståndare och målvakten för en kamp och det var rysligt nära att bollen gick in igen... Herminator lägger vid ett annat läge ut bollen till Lollo som får ett fint läge, men tyvärr hamnade bollen lite för högt upp över mål. Efter 15 minuter får Emma, dagens vassa målvakt, bollen på sig och räddar första bollen men Zeros kommer på returen och får in den. Det står nu 1-1. Zeros får lite senare i matchen en frispark, en av många denna match, där vi är först på boll och den kommer upp till Jaktfalk på topp som tar sig lite närmare mål och skjuter men den vill inte in, inte ens på returen tyvärr. Sofie kommer in på vänsterkanten och ska bara spela i någon minut så att Jojjo hinner andas, vi vill inte riskera för mycket med Sofies dumma knän. Efter 30 sekunder på planen får hon tag i bollen och skjuter från sin kant i 36:e minuten och den går in! Känns bra med 2-1 i halvtid, om de fortsätter behålla bollen men taggar till lite mer och mer tryck på bollarna där fram så att målen sitter. Då kommer det här sluta bra.
 
 
Andra halvlek fortsätter tyvärr lite osäkert, bollen ligger i stort sett bara på vår planhalva. Som tur var finns dagens lagkapten Carro som skjuter bort den i några fall och Emma får göra ett par räddningar. Till slut flyttas bollen upp och forwarden Rosanna som gör sin debut idag är i många fina kamper och fintar sig förbi men bollen vill ändå inte in. Det är inte något tryck från något utav laget utan de håller sig i mitten i nästan hela andra halvlek.
 
Ebba och Engla som var 2 utav bollkallarna dagen till ära hälsar att Borensbergs målvakt och alla Borensbergs utespelare äger!! Kan inte annat än att hålla med.
 En utav de 4 grymt bra bollflickorna
/Becca Wahlström
 
Tack så mycket Becca! Nu kanske det är några som undrar vem Becca är egentligen? Joo hon är en som brukar sitta och kolla på alla våra hemmamatcher och drömma sig tillbaka till sin egen tid på fotbollsplanen. Hon har spelat fotboll från barnsben men var tvungen att sluta när hennes knän gick sönder 2010. Hon sa efter matchen att hon saknar allt väldigt mycket och har flera gånger velat hoppa in och spela. Det var även hon som var pressfotograf under ÖV United-matchen hemma i våras.
 
Jag kan väl säga som så att jag är imponerad över Rogga, Tommy, Millan, Erika och alla supportrar som vecka efter vecka kollar på när vi spelar fotboll och detta utan att bli helt till er. Jag kan väl säga som så att jag lika gärna kunde ha varit med och spelat idag för jag vilade inte direkt hjärnan med att kolla på. Jag stod upp, slängde mig på marken, och hoppade upp & ner av nervositet, och detta står ni ut med varje vecka? Ni borde få ett stort fett pris!
 
Idag var det inte den bästa matchen som vi spelat men i och med att det var många nya positioner så är det okej. Lite korv med tillbehör hör ju alltid till match och ska även idag delas ut

Dagens korv går till Lina som gjorde en finfin insats på mittbackspositionen och fullföljde hela vägen. Lite irttitation märktes av och det verkar bara göra dig ännu mer taggad och envis. Syntes flera gånger att du var sugen på att smita upp och göra lite mål, härligt!
 
Brödet får dagens målvakt Emma som gjorde en strålande insats. Att inte ha sått i mål på ett år och inte varit direkt jätteaktiv inom fotboll överlag men ändå komma in och göra så bra ifrån sig med några riktigt snygga räddningar. Grymt jobbat!
 
Ketchupen får Sofie som är inne i knappt 2 minuter och på den tiden hinner göra ett kanonsnyggt mål för att sedan komma ut igen med ont i knäet. Matchens hjälte som visar att man inte behöver ha för mycket tid i rampljuset för att avgöra!
 
Senapen går till laget nykomling Rosanna som kommer in som forward och det första du gör är att enkelt ta emot bollen och lägga ut en skitsnygg pass ut på vänsterkanten som resulterar i ett vasst läge. För att sedan fortsätta med fler snygga mottagningar och drivningar. Så himla bra debutmatch!
 
En ströis ska som vanligt delas ut och dagen till ära går den till Jojjosom gjorde en sjuk tackling i andra halvlek. Kom rusande som en noshörning och dundrade in i motspelaren. Detta var en utav få gånger som ströisJojjo kom fram under matchen. Det konstaterades från bänken flera gånger under matchen att du var förbannad vilket märks ganska tydligt i dina närkamper. Lite fult spel ibland med armdragningar och liknande men även det där snygga tuffa spelet som ger en ströis. 
 
På tisdag tar vi en liten paus från träningen och kör på torsdag igen! 
Bra jobbat idag och vilken publik vi hade, stor publik är alltid lika kul!
 
/Melander