Inför Zeros hemma

Hejsan allihopa! Nu är det dags för andra hemmamatchen på rad! Imorgon klockan 17.00 går matchen av stapeln. Det är Zeros som står för motståndet. Bortamatchen mot Zeros vann vi med 4-1. Med tanke på resultatet så kan man kanske tro att det var en enkel match men icke sa nicke. Zeros satte första bollen i mål efter 6 minuter efter att vi tycks ha släppt dem förbi lite väl enkelt på vänsterkanten. Detta kanske togs lite väl hårt för det dröjde till 30:e minuten innan Jaktfalk fick in första målet för Borensberg med förarbete av Jojjo. 4 minuter senare slogs en perfekt hörna som jag nickade in i målet och det stod 2-1 i halvtid. Någon gång i 43:e minuten står det på ÖFFs sida att Ellbrant fick ett gult kort. Jag kan tyvärr inte komma ihåg detta ögonblick och det nämns inte här på bloggen heller så vi litar på ÖFF. 
 
Andra halvlek gick bättre och vi hade en hel del skott på mål men vid denna tidpunkt satt borensbergsoturen fortfarande i (vilket vi har visat inte allas finns kvar) och bollen ville inte riktigt in i mål. Men i 74: minuten rullar Sjösvärd ett försiktig markskott mot mål som målisen tycks ha under kontroll men hon lyckas snurra den på något vänster runt sig själv så att den går in i mål. Ida, som vid detta tillfälle var extrainsatt coach, valde att byta in Herminatori de sista minuterna vilket gav resultat. Under de 5 minuterna som hon får spela lyckas hon göra ett snyggt mål uppe i högra hörnet. 
 
Men nu börjar det närma sig slutet på serien och det är nog många som funderar på våra chanser. Var vi kan komma i tabellen och om vi kommer kunna gå upp till trean. Ni ska få era svar. Vi har nämligen snillen som har spekulerat lite om detta, ni känner honom kanske snarare som Fredrik Lindblad. Helt utan att vi frågat efter det så hade han kollat upp hur det kunde gå för oss och skrivit ett mail till mig som jag kunde lägga upp här (redan innan förra matchen egentligen men det var helt och hållet mitt fel att det inte kom med). Sådant gillas av bloggen!
 

Förutsättningarna 20140907. 16 omgångar totalt:

                                                     Matcher            Poäng                Inför sista         Slutspelat

1.       MAIK                                 14                        35                        38                        41

2.       Kisa                                   13                       31                        34-37                  34-37, om BIF vinner i sista

3.       BIF                                   14                        28                        31                        34, om de slår Kisa i sista

4.       LIU                                   13                        26                        32                        32?

5.       BoIF                                 13                        21                        27-30                  28?

Läget inför sista omgången:

MAIK möter LIU. MAIK har troligen 38 poäng inför mötet och slår sannolikt LIU. MAIK slutar då på 41 poäng och blir seriesegrare.

LIU har två matcher att spela innan sista omgången. De vinner troligen båda och får ytterligare 6 poäng och slutar då på 32. Om tipsen går hem placerar detta LIU på fjärde plats.

Kisa har två matcher att spela innan de möter BIF i sista. Första vinner de men vi kanske kan tänka oss att Kisa – Boxholm slutar oavgjort (liksom förra mötet dem emellan). Kisa har då 35 poäng inför mötet med BIF. Om Boxholm till och med slår Kisa har de 34. Kanske inte så troligt. Men det vore spännande inför sista omgången. Om BIF slår Kisa slutar Kisa på 34 eller 35.

Boxholm möter Östria och därefter Kisa. Om de slår Östria och spelar oavgjort mot Kisa får de 4 poäng ytterligare. Det gör 25 poäng. Vinner de mot Kisa får de 27. Boxholm möter dessutom Zeros i sista omgången. Bör ge ytterligare 3 poäng. Summa summarum 28 eller 30 poäng. Innebär hursom fjärde plats.

Blir då BIF tvåa eller trea? Vinst mot Zeros ställer BIF på 31 poäng inför sista. Jag utgår från att BIF slår Kisa hemma med tanke på hur matchen borta såg ut. Ger då en slutpoäng på 34.

Ska vi leka med tanken att Boxholm slår Kisa så kommer Kisa till Borensberg och sista omgången med risken att hamna på samma poäng som BIF. Vilket lag har då bäst målskillnad? Det kommer i så fall att avgöra vilket lag som blir tvåa. I dagsläget har Kisa fem mål plus på BIF.

Om Kisa tar poäng mot eller slår Boxholm kan inte BIF spela sig till andraplatsen. De kan däremot se till att roffa åt sig tredjeplatsen. Tar BIF stryk mot Kisa blir de troligen fyra istället!!

 Som ni kan se så var detta förutsättningarna den 7 september. Det är dock så att en match har spelats redan idag mellan Lotorp och Liu och enligt ÖFF så slutade dne matchen inte riktigt som förväntat. Lotorp tycks nämligen ha vunnit med 6-4??? Vad hände där? Hur som helst så ska inte det påverka mer än att om vi vinner imorgon och LiU fölorar mot Malmslätt som Fredrik har förutspått så kan vi inte komma sämre än på tredjeplats!

 

 

Annat som jag vet inför imorgon:

  • Det ryckats om att Rosanna Ackeräng ska göra sin debutmatch i Borensberg! Det känns sjukt bra tycker jag och jag tror att det kommer gå prima! Förväntar oss bara sisodär 5-6 mål bara för att det är debuten, alla andra har gjort det på sina premiärmatcher, typ.. ;)
  • Jag kommer att vara med som coach i och med hjärnskakningen efter senaste matchen. Så förväntar mig att ni visar hur bra vi spelar när jag faktiskt kan kolla på det vackra spelet ordentligt för en gångs skull! 
  • SS kommer inte heller att medverka under matchen så imorgon har vi den nygamla målvakten Emma Köttaren Nilsson i mål!
     
  • Rogga lät det som att vi skulle vara megamånga. Vi kunde bli upp till 16 pers som kunde så det är bara att kämpa allt vad man har imorgon!
  • Vi ska ha bollflickor! :D
  • En ny gästbloggare ska visa sig efter morgondagens match. Hen har varit på många hemmamatcher och tagit vissa av de foton som använts på bloggen men aldrig riktigt fått komma fram i rampljuset. Hen har skrivit en hel del artiklar till en tidning och har kunskaper inom foto så vi förväntar oss ett snyggt inlägg och en hel del bilder!

Förresten, för er som undrar hur vad Ellbrant håller på med nu för tiden så har hon ju börjat studera i Afrika. Vi saknar dig mega mycket men hoppas att du har det fenomenalt bra! I alla fall så tror jag det var i tisdags som hon tränade sin första fotbollsträning där nere! Sådant gillas starkt, fotboll kan ju spelas överallt, även om man är på andra sidan jorden! Om ni vill veta mer så får ni kika in här: erikaiafrika.devote.se/ 

Nu tycker jag att alla laddar med vatten, pasta och minst 8 h sömn så att ni kan kämpa järnet imorgon! 

Avslutar med en liten ramsa som F08 brukar sjunga efter match bara för att den är så fin:
BIF är laget som aldrig tappar taget och tappar de taget så kommer de igen, vilket gäng, vilket gäng, vilket fotbollsgäng whohooo!
Hoppas ni blev lite extra taggade nu!

/Melander