Borensberg vs Ljungsbro

Det var en solig och varm matchdag. En väldigt taggad trupp på 14 friska spelare samlades och var redo för att efterlängtat få krossa motståndarlaget Ljungsbro ännu en gång. Det var något som efter 90 minuters snyggt spel skulle visa sig bli verklighet.

 ----1:a HALVLEK----

Efter de första 15 minuterna får Borensberg igång spelet ordentligt och visar Ljungsbro att det är jobbigt att konstant behöva jaga bollen. Det är bra rull mellan de vitklädda spelarna och många fina kombinationer skapas. Man märker redan från början att Lollo är på hugget då hon är inblandad  i det flesta lägena. I den 25:e minuten släpper det äntligen för Borensberg. Efter några missar men många bra försök så får Jojjo till ett snyggt inlägg som Jaktfalk satte snyggt i mål! Inte lång tid efter utökar Borensberg ledningen med ett mål genom Sjösvärd. Som man har längtat efter hennes huvud! Det är ett huvud som lyckas vara på där det ska vara på hörnorna och hon gjorde oss inte besvikna denna gång heller. Lollo lägger en perfekt hörna som Sjösvärd elegant sätter dit huvudet på och det blir 2-0 till Borensberg i 32:a minuten!

 Hur kunde ditt mål bli så snyggt? Ja, jag vet inte. Det var en perfekt slagen hörna av Lollo och sen var det ju jättemånga försvarare runt omkring men jag tajmade löpningen perfekt och huvudet var med liksom. Den satt där den skulle!

De resterande 13 minuterna får man fortsättningsvis se snygg fotboll och många farliga lägen för Borensberg vilket gör matchen spännande. Det har inte skrivits så mycket om Ljungsbro då de knappt hade några farliga lägen eller något anteckningsbart utan Borensberg ägde spelet.

 Ida får bollen på mitten, dribblar av backarna och är så nära på att göra mål men får inte till rätt tillslag på bollen, men det var riktigt snyggt gjort! Hermansson springer på och även hon har många bra lägen men blir tyvärr inte mål. En fin kombination skapas mellan Jaktfalk, Hermansson och Sjösvärd vilket leder till en pass förbi backlinjen till Lollo som skjuter men målisen räddar ut den till hörna. Det är en hörna där Sjösvärds huvud var nära att utöka ledningen ännu mer, men bollen går precis utanför! Några minuter senare kommer Jaktfalk förbi backarna efter en fin boll av Lina och ska precis skjuta när hon blir fälld. Det blir en farlig frispark som Carro slår med sin högerfot. Även nu seglar bollen precis förbi högra krysset.

 ----HALVTID----

 Snacket i omklädningsrummet var positivt. Man skulle fortsätta ösa på och kämpa för varandra

----2:a HALVLEK----

Ljungsbro verkar ha taggat till lite efter pausen och försöker få kontroll på matchen. De får en frispark nästan direkt i andra halvlek men den skapar inget farligt. I den 5:e minuten får Ljungsbro utdelning för sitt slit. De lyckas ändra till 2-1. Det är på en pass som en Ljungsbrospelare får och kommer fri med SS och sätter den i mål. Ljungsbro fortsätter att pressa ganska bra men det är inget som Borensberg inte klarar av. Ljungsbro blir trötta ganska fort och matchen är fortfarande i Borensbergs händer.

 Jaktfalk är på hugger och vinner Ljungsbros inspark, driver fram och skjuter med vänsterdojjan men bollen går utanför. Sedan kommer vi till den 12:e minuten då Borensberg verkligen visar att Ljungsbro inte ska få en chans att vinna. Lollo får en fin passning, springer om din back och lägger enkelt in bollen bredvid målvakten. 3-1!!

 Efter detta fortsätter Borensberg med sitt spel. Många fina bollar från Lina till både forwarden och kanterna och de skapar många fina lägen. Efter en stund av många fina framspel får Jaktfalk bollen och hittar Sjösvärd snett-inåt-bakåt (bästa!!), men målisen klistrar. Några minuter senare blev det frispark för Borensberg som Lollo tar, vilket var nära nära nära att det blev ännu ett mål. Men det ledde till hörna för Borensberg,. Efter detta visar Borensberg ännu en gång det fina spelet de kan spela. Bland annat slår Lollo en fantastisk crossboll till Jaktfalk!

Straxt efter det blir det en närkamp mellan Jaktfalk och en Ljungsbrospelare som leder till att Ljungsbro får ett första gult kort, ur detta resulterar ett snyggt läge där Carro lägger frisparken på Melanders huvud men bollen går utanför. Snyggt!

Men Borensberg är inte nöjda med det dåvarande resultatet utan i den 84:e minuten slår Lina en riktig räkmacka till Lollo, hon springer, vänder inåt och med den guldvärde vänsterfoten slår hon snyggt in bollen över målisen. 4-1!!!

 Det är även med de siffrorna som matchen slutar, bra jobbat tjejer!

/Sofie

Tjena mitt bena sicket bra inlägg! Kan väl säga som så att i halvtid visade Sofieupp sina anteckningar för mig och de var inte nådiga, bra jobbat!

 

Jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Jag hade inte så värst stor koll på matchen över huvudtaget. Trodde att det stod 2-2 tills Lollos sista mål (därför jag gjorde mitt glädjetjut) men det visade ju sig att det var lite större målskillnad. Jag råkade även säga Malmslätt istället för Ljungsbro när vi skulle tacka vilket jag inte riktigt vet var det kom ifrån. Så det var skönt att jag inte behövde skriva om matchen den här gången.

Men korv med tillbehör ska jag tydligen ta fram i alla fall och där hade jag det också lite svårt, hjärnan var inte riktigt med den här matchen.. Men med lite överläggning med Sofie så kom vi fram till ett resultat.

Korven går till en som alltid kämpar som en tok och slår oftast in ett par bollar i mål. Hörnläggaren och högermittfältaren Lollo. Krossbollar, löpningar, väggspel, inskärningar, skott, jaa jag vet inte vad mer du kan göra, möjligtvis skjuta lite med högerdojjan ibland ;) (Nästan en ströis för din rumptackling som drog ner nummer 14)

Brödet får den ettriga mittbacken Lina som aldrig ger sig utan fullföljer alltid, känns tryggt och bra. Har även under höstsäsongen visat sig lite målsugen då du börjar gå upp lite mer, härligt att se! 

Ketchupen får min innermittskompanjon Sjösvärd som liksom alltid gör ett strålande jobb i mitten, längst fram och överallt. Skulle vilja ge en extra guldstjärna bara till ditt huvud bara för att det är så himlans bra på att göra mål!

Senapen går till SS som gjorde ett suveränt jobb i målet och plockade ett par riktigt farliga lägen, underbart! Känns mer som en libro än som en målvakt i vissa lägen, tryggt och bra.

Och sedan kom vi till de där ströisen. Jaa jag vet inte riktigt, ingen självklar ströis den här matchen enligt mig men en som alltid vågar trycka på lite extra och som inte böjer sig för något är Ida. Ida visade redan förra matchen på sin comeback att hon hade ströiskvalitéer i sig, tufft men snyggt!

Sedan har Sofie något mer att säga:
"...men alla borde få en extra guldstjärna för det krävs 11 spelare för att det ska bli riktigt bra!"

Och det är så sant, alla behövs, alla är enormt viktiga för att det ska fungera och alla gör ett hårt jobb! Ni förstår inte glädjen jag känner över att få spela fotboll med så härliga människor som ni är, ni gör det till vad det är. Skratt och flams blandat med allvar och fokus fungerar i det här laget och det är så underbart att få vara en del av det! Ni är bäst!

 

I nästa inlägg ska ni få läsa om när snillen spekulerar, det vill ni inte missa!

/Melander