BIF - Malmslätt, matchen som fick Tommy att (nästan) bli lite tårögd

Dagen till ära hade jag tagit på mig att blogga om matchen, nu såhär efteråt hade det varit en bra match att låta en gäst skriva om eftersom den innehöll så mycket bra material! Men ska göra mitt bästa för att försöka minnas och återge så mycket som möjligt...
 
Det va en tunn trupp som tog sitt pick och pack och åkte mot Malmslätt. Det ryktades om skador, sjukdomar och annat som hindrat många spelare från att vara med. Dessutom hade några ställt upp på att spela trots förkylningar och annat, en eloge till dom! Som Tommy sa i omklädningsrummet precis innan matchstart så vinner man matcher på att ha ett bra lag och en stark bänk, igår var vi ett bra lag med en tunn bänk. Dock är det hatten av för den tunna men ruttiga bänken som utgjordes av två comebacker; Lotta Tilly och Malin morsan Nilsson! I familjen Tilly var det ombytta roller, Lotta i tröja nr 16 på plan och Millan på läktaren. Millans uppmaning till Lotta: smutsa inte ner mitt nummer nu! Ingen risk, de inhopp Lotta gjorde var absolut inget att skämmas över! Super starkt gjort att damma av fotbollsdojjorna och spela säsongens kanske viktigaste och svåraste match! Sen har vi Mallan som även hon fick rota fram skorna och ställa in sig på att få spela en hel del, inte det lättaste när man haft uppehåll och inte är matchtränad! Men det märktes direkt att rutin väger lika tungt som bra kondition, närkamperna satt som en smäck och Malmslätt fick känna på att det gör ont att möta Borensberg. Känns tryggt att veta att vi har så bra spelare att ringa in när det krisar!
 
Inhoppare nr 1, till vardags medlem i den trogna supporterligan
 
Avbytare nr 2 och matchens lirare
 
Psykkriget var i full gång så fort vi klev ur bilarna. Först va det nåt snack om att vi hade fel färger på vårt ställ. Malmslätt spelar tydligen i blått och vitt, något vi aldrig sett tidigare? Men fine, vi hade inte med oss nåt bortaställ så antar att det bara var för dom att byta till sitt svarta. Sen när det va dags att peppa de sista minutrarna innan start kom dom med ett gäng svarta strumpor. Tydligen har dom även vita strumpor (copycat much?), så vi var tvugna att byta till deras svarta strumpor, som dessutom hade en stor MAIK logga på framsidan. Detta skapade så klart irritation, trist för MAIK att vi vände den till vår fördel och blev lite extra taggade istället. När det singlades slant om sida vann tydligen Melander och fick äran att börja med boll, planen var dock att byta sida och slippa den fruktansvärda motsolen? Mycket oklart men domaren gjorde nog lite som han ville.
 
Matchen drog igång och Borensberg ägde mer eller mindre hela första halvleken. Det var lugnt och sansat, bollen rullades perfekt från ytterback till mittback till Anna i mål, sen vidare till nästa kant, upp på yttermitt/innermitt, fram till forward och så höll det på! Malmslätt sprang och jagade men backlinjen och Anna var iskalla. Tror dom blev riktigt överraskade för medan vi bara sa positiva saker på plan vände deras humör och irritationen som uppstått märktes tydligt. Vi hade lite oflyt i anfallssspelet, på offensiv planhalva måste spelet bli lite mer distinkt och mindre "plottrigt". Det passas gärna en gång för mycket istället för att ta beslutet och gå på mål, något som hela laget måste tänka på. Malmslätt spelade tufft och fysiskt, många gånger smällde dom på rejält i närkamper och lite väl fult och orutinerat ibland, framförallt i backlinjen, något Linnéa och Jojjo fick känna på! Domaren, som kvalar in till en av de bästa vi haft den här säsongen, la ribban på en bra nivå och blåste vid rätt tillfällen. I första halvlek fick vi en hel del frisparkar med oss och det borde blivit mål på minst två av dom, båda riktigt bra slagna av Carro. Jag hade två guldlägen och borde gjort mål på något av dom!
 
I pausen efter första halvlek sa Tommy att det är den bästa halvleken vi spelat med honom som tränare, skulle kunna vara den bästa halvleken någonsin med? Aja det kvittar, för uppmaningen blev att det inte spelar någon roll om vi inte går ut och gör en lika bra halvlek efter pausen! När andra drog igång märktes det att Malmslätt taggat till ordentligt, de pressade högt och var mer aggressiva framåt. Vi försökte spela som i första men det va tungt, Malmslätt med en trupp på 17 spelare mot våran på 13. Inte jätte konstigt att dom hade lite mer energi till övers. Men vi klarade ut en hel del situationer och det var fortfarande lika. Sen fick de en frispark i bra läge och det va tydligt att det var den ruttiga nr 5 som bollen skulle till. Hon är först på boll och lyckas nicka den över Anna som var framme i duellen men inte nådde riktigt lika högt. Bollen lyfts över Anna och in i mål. Riktigt surt, känslan var att vi borde haft minst 2-0 med oss in i andra halvlek, istället är det dom som gör 1-0. Vi kunde ha vikt ner oss, det var en tung uppförsbacke och ett tag vägde det ordentligt mellan 2-0 till dom eller en kvittering. Vid ett tillfälle får nr 5 ett riktigt bra läge (jag vågade inte kolla för jag var säker på att det skulle bli mål), men på nåt sätt lyckas Anna läsa situationen och rädda bollen från att gå in! Tommy väljer att göra om i laget och satsa offensivt när det är ungefär en kvart kvar. Jag går upp som forward och efter ett tag kommer även Carro upp, oklart om det va som forward eller mittfält? Hela laget slet och kämpade för varandra och det gav utdelning! Jag fick ett kanonläge och gjorde det jag gör bäst, tåfjutt. En spikrak tåfjutt som tyvärr skulle varit lite mer åt höger, nu gick den precis utanför istället... Spelare blir skadade och domaren måste lägga på lite tid på matchen. När det känns som han kan blåsa vilken sekund som helst slår Lina en drömpass från mitten ut till Lollo på höger kanten som kommer helt ren med målis. Hon kan välja att passa snett inåt bakåt till mig som i princip har öppet mål men väljer att lägga bollen till höger om målis och............ I MÅL!!!!!! Har nog aldrig känt mig så lättad över ett mål och aldrig heller hört bänken skrika så högt! Det va underbart! Malmslätt blev såklart riktigt upprörda och ville ha det till offside men domaren dömde rätt. Såhär i efterhand är jag tacksam över att Lollo inte passade, jag höll på att kissa på mig när jag insåg att bollen kanske skulle komma och att allt skulle hänga på mig i sånna fall. Det va helt klart rätt beslut!  10 sekunder efter målet blåser domaren av matchen. Vi höll på att förlora 3 poäng, istället kändes det som att vi vann 4! Vi kunde dessutom ha vunnit, spelar vi som vi spelade i första halvlek resten av säsongen blir vi riktigt tuffa att möta!
 
Tommy efteråt: det är nästan så man blir tårögd. Faktiskt, det va så skönt att det äntligen blev våran tur att ha lite flyt!
 
 
Nu ska det delas ut en massa korvar och tillbehör till höger och vänster, men det får bli korvfest den här gången med, hela laget var grymt och det var verkligen ett samarbete över hela planen! Tänker ge lite extra räksallad till Lina (som förövrigt blev utsedd till matchens lirare), Ida, Lisa och Jojjo som verkligen slet och kämpade hela matchen! Ida som inte spelat match sen i våras gjorde en strålande insats, mosade på motståndarna i nästan varendra närkamp och därmed kandiderade till att bli ströis! Dock går ströisen denna match till Jojjo som inte vek sig en enda gång på kanten, trots att du åkte på ett antal smällar! Sen fick jag en liten ströis för kapningen på slutet a la Fiskis (du skulle blivit stolt)!
Nu ser vi fram emot en vecka med träning och en rolig hemmamatch på söndag mot Ljungsbro!
/Sjösvärd
#1 / / Anonym:

För er fakta, malmslätt kör i vitt och svart, inte vitt och blått. Med vita strumpor och har ALLTID gjort. Vad sägs om att ta reda på sådant innan man åker till en borta match?

Svar: Tack för infon :)
None None