Ljungsbro BIF Cloettavallen.

Efter en fin dag börjar det regna strax innan matchstart. Är det ett tecken?

Med tanke på uppsnacket från Melander här på bloggen kan man säga att det verkar nästintill spöklikt vad det kan återupprepa sig.

3-0 efter första och Sjösvärd på målhumör och 3-2 till slut. Känns som ett eko.

Men i tur och ordning då. Bra med spelare. Fyra på bänken och inga skador. Uppställningen lik den i Lotorp. Anna i mål. Carro och Lisa mittbackar. Tilda och Sofie ytter. Melander och Sjösvärd på centralt mittfält flankerade av Lollo och Millan. På topp Erika och Jaktfalk.

Matchen börjar tyvärr med hjärtat i halsgropen för BIF. En ljungsbrospelare kommer ensam med Anna efter en långboll. Anna får inleda med en klassisk Tv-räddning. Hon når ända ut till stolproten på ett avslut riktigt bra pressat utmed gräset. Kanonsnyggt. Några minuter är det istället BIF genom Sjösvärd som kommer helt solo med målvakten efter en snygg skarvpass av Lollo. Tyvärr blir avslutet med yttersida tåpaj inte så bra.

Efter att varit lite hawaiifotboll de första tio tar BIF kontroll över matchen och spelar en fotboll i stil med den bra perioden mot Lotorp. Bra tryck mot Ljungsbro. Bollinnehav och mycket bollar in från kanterna mot straffområdet. Man skapar den ena chansen efter den andra. Vad som går igen från Lotorpsmatchen likaså är tyvärr alla brända lägen också. Lollo och Sofie sätter tryck på högerkanten gång efter annan.

I 28.e slår Lollo en bra frispark som en Ljungsbrospelare bröstar hem till målvakt en meter från mållinjen. Nu luktar det väl mål!

I 29:e får Jaktfalk lite av en slump ett genomlöpningsläge och drar till från straffområdetes vänstra hörn. En riktig smäll som tyvärr träffar stolpen. BIF jobbar för att vinna returen och Sjösvärd får bollen stående på straffområdeslinjen och får till en riktigt bra volley liggandes inåt neråt á la Zlatan. Strax utanför.

Trycket fortsätter. I 35:e efter ett bra förarbete av Lollo på högerkanten kommer ett hårt studsande skott i det blöta gräset som målvakten tappar. Sjösvärd är där och bara knölar och trycker in bollen i kamp med målvakt och två backar. Domaren blåser. BIF:arna fattar inte om det är mål eller vad han blåste för. Han tittar dessutom konstigt på Sjösvärd och lyfter handen mot fickan. Men han vill bara veta vad hon har för nummer för matchrapporten. Mål. 0-1 och det rättvist och i underkant med tanke på chanserna.

BIF-dominansen fortsätter. Ytterligare en hörna och bollen går efter lite om och men ut mot Melander som trycka dit den med en riktigt distinkt vristare. 0-2.

I 43:e är det dags igen. Efter två bra hörnor, först från vänster av Lollo som med minsta marginal och efter en hel del kalabalik målvakten lyckas rädda till hörn från andra hållet. Millan slår en lika bra och vem är inte där igen med huvudet om inte…….Sjösvärd. 0-3.

Strax innan domaren blåser är det även bud på 0-4. Bra period av BIF om man bortser från de 10 första. Ser lugnt ut inför andra. Men….!

Flera byten i början på andra. Fyra spelare ut och alla på bänken in. Tommy planerar redan för nästa helg och vill spara några spelare som har mindre känningar. Andra halvlek bjuder inte alls på samma skönspel från BIF. Ljungsbro äter sig sakta in i matchen och får i 56:e minuten efter felaktigt blåst hörna av domaren in en riktig rökare vid första stolpen efter en kort variant som BIF inte var med på. 1-3.

Nu känner Ljungsbro att de kan och stretar på. BIF faller hem lite mer i planen och hamnar under perioder under press. Det böljar lite fram och tillbaka. BIF skapar en del chanser men de resulterar inte i något mål.

Domaren missar under en period flera solklara offsider och Anna får vara riktigt på tå och visa vad hon går för. I 88:e får en Ljungsbrospelare gått om tid vid straffområdeslinjen och pangar in ett skott otagbart för Anna.

Strax därefter kommer Ljungsbro hypersnabba 21:a ensam med Anna som kommer ut och täcker av fint och får bollen på benet. Riktigt bra målvaktsspel.

Matchen slutar 2-3. Bra första och en andra som lämnar en hel del att önska. Det som ger en hel del mersmak som avslutning på detta (och som trigger inför nästa helg) är rapporten att Malmslätt spelat oavgjort hemma mot Boxholm. Delad serieledning med det lag man ska möta härnäst. Underbart. Ta nu chansen att rycka er till en serieledning med viss marginal på söndag.

/Fredrik

Bra skrivet Fredrik, du verkade ha koll på läget, härligt!

Precis som Fredrik skrev så var andra halvlek ingen höjdarhalvlek men om vi kollar på första halvlek så vill jag återigen ge en korvmix till hela laget. Dock ska vi lyfta fram några extra korvar och tillbehör:

Korven får Lollo som spelade riktigt fint och hittade de där löpningrna som är så underbara för att sedan antingen skära in själv eller slå fina inlägg. Men även de fantastiska hörnorna som du visade idag ska lyftas fram! Härligt jobbat!

Brödet går till SS som gjorde ett strålande målvaktsjobb där du kände in lägena och tog några riktigt bra beslut! Känns riktigt säkert med SS i mål och några tecken på att du hade ont i fingrarna som Erika fixade i torsdags på träningen syntes inte.

Ketchupen får vänsterbacken Thilda som gjorde en strålande första halvlek. Som SS sa i omklädningsrummet så kändes det säkert där på kanten, du tog hemjobbet, täckte upp bollen bra och gjorde några snygga vändningar och kroppsfintar. Snyggt!

Senapen får Sjösvärd som tog det som jag skrev i "inför-inlägget" på stort allvar. När man gör 2 mål bör man uppmärksammas här på bloggen. Dock var hon inte helt nöjd i halvtid då ingen utav målen var speciellt snygga men jag känner mesta att det är antalet mål som räknas ;)

Övriga saker som bör uppmärksammas:

1. Hörnorna från både Lollo och Millan. Helt fenomenalt bra! De satt där de skulle varje gång, härligt!
  2. Påfyllningen i boxen! Det syns vad vi har tränat på ska jag säga! Vi var upp emot 4 pers inne i boxen vissa gånger när inläggen kom.
  3. Överflyttningarna och crossbollarna var många i första halvlek. Det blir så enkelt när vi kan slå de bollarna och för att sedan kunna springa på den gigantiska ytan som oftast finns där då. So lovely!

Millan som är glad att få spela match denna molniga söndag!

Och så slutligen ströisen:

Juryn var idag på plats och jag fick höra i andra halvlek när jag satt på bänken att jag än så länge hade ströisen i och med en fin glidtackling jag gjort i första. MEN så kom Sjösvärd och fick gult kort. Där försvann den ströisen.. men till en värdig vinnare! För inställningen som du hade var sagolik. Bollen skulle bara in i mål och glidtacklingarna hölls inte heller tillbaka med.Härligt!

Nu tar vi nya tag inför matchen på söndag mot serieledarna!