Matchen som gud, nej sorry, jag glömde...

Bättre sent än aldrig heter det ju, och när skulle man få chansen att använda det väletablerade uttrycket om man alltid gjorde allt i tid? Just därför har inlägget om vårsäsongens sista match fått vänta lite! Bloggen väljer dessutom att publicera det på självaste midsommar för att ge våra läsare lite trevlig läsning innan långhelgen tar vid och semestern börjar för många.
Som Mellis skrev i inför-inlägget så skulle det bli "säsongens roligaste match" enligt motståndarna. Well, allt är relativt, en förlust är aldrig kul men vi får ta det som en komplimang att vi är roliga att möta! Borensbergs damerna fick i alla fall ett roligt avslut på vårsäsongen med en 4-1 vinst, trots visst manfall av olika anledningar. Nu till det roligaste i hela inlägget, att försöka återge en match man själv spelat när det gått typish nästan en hel vecka sen avspark.. Men det ska nog gå!
Matchen blåstes igång soml planerat kl 17:00 på z-parken, Jenna var som sagt med från start och vi var alla uppspelta över att få möta en gammal Borensbergare! Sen ska det tilläggas att oavsett om man byter lag, flyttar, eller av andra anledningar tar ett uppehåll (bli gravid t ex) så kommer man alltid tillhöra Borensbergs damlag innerst inne, så no hard feelings Jenna! Första halvlek var rätt tråkig faktiskt, vi skapade en del lägen men få bollar hamnade på mål och gjorde dom det stod målvakten rätt placerad (+ att vi sköt direkt på henne). Vi tog inte jobbet för varandra vilket ledde till att vi inte fick mycket till spel, dessutom bjöds Zeros in i matchen lite väl enkelt. SS fick nån gång i första göra en riktig TV-räddning när hon slängde sej och fick fingertopparna på ett bra placerat skott längs med marken mot bortre stolpen. Riktigt snyggt! Lollo som missat de två senaste matcherna pga tentor var taggad till tänderna, kul att se! Inställningen, löpviljan, finterna och satsningarna framåt mot mål fick nog hela laget att bli extra taggade och inspirerade! Ställ aldrig mer en in en match pga plugg, okej?! Tyvärr var det Zeros som skulle få in det första målet efter en situation där flera oklara ingripanden från oss Borensbergare ledde till ett skott som gick in. Melander, som matchen till ära fick ersätta Carro på mittbacken (och gjorde det RIKTIGT bra), erbjöd sej i efterhand att ta på sej målet, men nej det går inte, vi var alla på vänsterkanten skyldiga till att dom fick gå förbi så lätt. Vi spelade på och till slut kom det förlösande målet, Linnéa som spelade höger yttermitt fick tag på bollen, passade vidare den till en löpande Jojjo och efter uppmaningar följde hon med i anfallet vilket resulterade i att hon fick en perfekt passning av Jojjo, blev helt fri med målis och tryckte in den i mål! Några minuter senare satte Melander pannan på bollen vid en hörna och mål igen! 2-1 i halvtid.
I andra var det BIF som styrde matchen, tyvärr fick vi som vanligt inte in bollen men vi skickade på ett antal skott på målis som än så länge gjorde en rätt bra insats. Zeros orkade inte riktigt anfalla och SS hade inte mycket att göra i andra halvlek. Jag skickade vid ett tillfälle på ett rätt löst skott längs med marken som nuddade en Zeros försvarare och ändrade lite riktning mot målisens bortre stolpe. Såg ut som hon hade koll på läget men på nåt sätt lyckades hon i slow motion snurra in bollen bakom sej och in i mål! Alltså mål av mej (fast med stor hjälp av målis) som jag dessvärre inte fick sen i tabellen för enligt domaren var det självmål. Konstigt att det kan bli självmål när målisen tappar in den, om SS hade varit på en boll som ändå gått in i mål hade det väl inte räknats som självmål? Aja, 3-1 till oss i alla fall och vinsten kändes rätt säkrad. Sen gör Ida (numera titulerad som assisterande tränare och taktisk rådgivare) ett taktiskt genidrag och ber Tommy sätta in Johanna Terminator Hermansson på topp sista fem. En satsning som resulterade i ett antal hårda närkamper, men framförallt ett mål. Målis gör en riktig tabbe och passar bollen rakt på Hermansson som tar med den några steg framåt och likt Suarez smiskar upp den bestämt i högra hörnet. Fem minuter speltid och ett mål, helt okej insats! Kunde inte låta bli att tycka lite synd om Lollo som verkligen bara skulle ha in bollen i mål i 90 minuter, fortsätt så och det blir garanterat utdelning i höst! Ja det va det, 4-1 till oss och en välförtjänt vinst innan sommaruppehållet!
I höst smäller det, vänsterdojjan är mer laddad än någonsin
Matchens roligaste, förutom 3 poäng, var att se hur inställningen hos alla ändrades från första till andra halvlek. Vi gick in i närkamper, tog det lugnt när vi hade boll, spelade runt den på alla positioner och hade med mycket folk i anfallen. Det är så vi ska spela hela hösten! Ett bra exempel på inställning var Erika Ellbrants kapning av en motståndare, en kapning som hördes över hela planen. Den medförde visserligen ett gult kort och frispark mot oss, men det var det värt. Smällar man får ta!
Ströis får Lollo för en situation i första halvlek. Lollo driver med bollen nere vid deras kortlinje, har två Zerosspelare mot sej och får tillslut med sej en hörna. Lollo går iskallt bort till hörnflaggan, redo att slå den medan Zeros spelarna ligger kvar och har ont efter duellen, det resulterade till slut i att en av motståndarna fick gå av planen (en stund eller hela matchen?). Inget fult spel men ändå stenhårt satsat, typisk ströis material!
Med sista matchen spelad vet vi nu vem som är vinnaren av tipset, men det överlåter jag till de som har huvudansvaret (Mellis och Fiskis).
Nu till uppehållets happening, nämligen bebisen alla väntar på! Fiskis sa igår att hon väntar med att släppa fram den till det här inlägget blev publicerat (oklart om det var ett hot eller allvar) men nu när det är avklarat så fritt fram Fiskis! Vi väntar alla på tillökning i laget, varför dra ut på det längre än nödvändigt? :)
Eftersom hundbilder varit efterfrågade kommer här en gammal midsommarbild på en då ung, trogen BIF-supporter
Ha nu en bra midsommar, drick lagom av allt och ät mycket sill, tårta och jordgubbar! Ses på tisdagsträningarna!