Matchen BIF - Rimforsa/Kisa

Så var matchen spelad och jag fick "äran" att blogga igen, kul! Speciellt när det är en match man inte kan sluta irritera sej på, har redan börjat förtränga allt men nu ska jag försöka komma ihåg den i detalj istället.. Wish me luck!
Vi åkte till Rimforsa i värmen, väl framme såg planen riktigt fin ut och ingen elak tjädertupp i sikte. Alltid nåt! Uppvärmningen kändes sammanbiten och fokuserad vilket ingav hopp om att vi faktiskt skulle kunna ge bortalaget en riktig match, trots manfall. Motståndarna såg stora, och tuffa ut, dessutom hade dom ett gäng riktigt spelskickliga spelare (troligtvis från Kisas gamla a-lag).
Inför matchen hade vi en tyst minut för den spelare som omkom i en brand för några veckor sen. Tror vi var många som hade lite svårt att byta fokus till matchen när domaren blåste i pipan. Men Rimforsa/Kisa körde på direkt och fick efter några sekunder ett livsfarligt läge där en boll skickades in i straffområdet och en stormande spelare fick den på låret/knät och utanför, TUR! Spelet fortsatte och Tommys uppmaning inför matchen var ungefär: jag säger det här varje gång, sätt press direkt, att stå två meter ifrån kallas för en avståndsmarkering! Sagt och gjort, Borensberg började avvaktande men tog snart tag i matchen och började trycka till motståndarna. Det är inte lätt när alla dom var i ungefär samma storlek och fruktansvärt hårda att möta, men vi gjorde det riktigt bra allihop! Efter fyra minuter kommer Millan fri på högerkanten och drar iväg ett långskott som går in. Mer sånt efterlyses, nu har vi ju sett hur bra det kan gå! Matchen fortsätter och jag tror att vi spelade ganska jämnt båda lagen. Efter en frispark får Linnéa tar på bollen och stormar in i deras straffområde, blir fälld och helt rättvist dömer domaren straff. Alla börjar titta sej omkring, vem tar straffarna nu när Fiskis inte spelar? Carro säger jag och kollar på henne, hon svarar typ "eeh nej"! Sekunden senare ropar Tommy: Carro! Carro stegar fram, lägger bollen tillrätta och gör en Fiskis, en markboll i målvaktens högra hörn. MÅL! Lite revansch från mittbacksklippan som egentligen vill vara nån annanstans! Återigen vet jag inte vad som händer riktigt, vi har några målchanser som vi inte tar vara på och mot slutet av första halvlek får Rimforsa/Kisa på nåt sätt tag i bollen och skickar in 2-1. Halvtidsvila.
Tommy verkar rätt nöjd i pausen och vi ska fortsätta som innan, med ändringen att försöka ta det lite lugnare när vi anfaller och sen görs några byten, bl a får Millan byta kant. Vi börjar starkt och trycker tillbaka motståndarna som fortfarande verkar både irriterade och förvånade över att vi spelar så bra. Vi får några bra lägen, bl a bränner jag ett som jag väljer att ta med vänster foten av nån oklar anledning, antagligen va den närmst till hands. Dumt var det i alla fall. När man förlorar en match är det lätt att hitta saker att skylla på, bl a brukar domaren få ta emot några kängor, men den här gången är det mer än fair att han får skiten för vår förlust! Har aldrig varit med om en domare som dömt så mycket offside, faktiskt åt båda lagen. Visst, vi stod offside för många gånger, gör man det en gång får man lära sej av det och tänka till nästa gång, vi förlorade ett par bra målchanser på det sättet. MEN vi stod INTE offside 35 gånger under matchen! Vi hade så många fina passningar som gled igenom deras backlinje perfekt till en framstormande, helt fri Borensbergsspelare. Men nej, tror inte vi fick med oss ett enda läge som vi skapade på det sättet. Millan blev riktigt irriterad till slut (förståeligt) och snackade till sej ett gult. När domaren frågade om hon ville ha ett till hade hon tydligen tänk säga: "ja ge mej ett då". Tur att du höll igen, du behövs i morgon! Dom gula delades förresten ut till höger och vänster, tror lagen fick två var. Jag fick ett när jag tryckte till en spelare som i situationen innan tryckt till mej ordentligt i en nickduell. Vad är väl ett gult, kändes skönt att få markera lite så det va det värt. 2-2 kommer tyvärr efter typ halva andra halvlek i en tilltrasslad situation där ett inlägg rensas men kommer tillbaka till en spelare som den här gången faktiskt står offside! Om domaren blåser? Nope, alla andra gånger men inte denna. Sen forstätter matchen att pendla fram och tillbaka. Dom får en frispark som rensas men kommer ut till en fri spelare som skickar in den på mål, bollen rensas och det blir rörigt. Vet inte vad som händer men ser att Anna missar och att motståndaren kommer före våra backar och lyckas skicka in en lös boll i mål. 3-2 och fruktansvärt orättvist. Carro skickas upp som topp med ett par minuter kvar och vi får faktiskt en farlig frispark men det blir inte nåt mål och matchen blåses av. Riktigt orättvist men samtidigt måste vi sätta lägena vi får med.
Ströis var faktiskt inte så svårt att utse den här gången, det fanns några stycken att välja på till och med men den solklara vinnaren är Anna SS! Dels för hur benet såg ut efter matchen och dels för att du är helt orädd i målet. Du stormar ut, dribblar av deras forward och blir nermosad i straffområdet, grymt!
Sen va det korvutdelning, den här gången skulle jag vilja ge alla i laget en tunna med Bullens, men det finns några som utmärkte sej lite extra och förtjänar att bli nämnda. Det ska tilläggas att i bilen hem konstaterade Melandert och jag att vi som bloggar inte kan nämna oss själva här och därmed blir utan korv och tillbehör. Tänker därför passa på att ge korven till.... MELANDER! För en riktigt köttig insats på mitten, i andra blev du utbytt för att du fått en smäll som gjorde att du inte kunde gå rakt? Respekt.
Brödet får Thilda för en strålande insats på vänster backen. Iskall, lugn och fokuserad, trots att du hade problem med hon som va på din kant, grymt!
Senap ger jag till Ellbrant som gjorde sin bästa match (enligt mej) hittills igår! Du slet och kämpade och smällde på motståndarna, kul att se!
Ketchup får Lina för ett som vanligt stabilt jobb på backen. Motståndarna blev tjuriga och dessutom nästan alltid av med bollen när ni möttes i en duell!
Rostad lök går till Millan som också var grym, dessutom målgörare!
Skulle vilja avsluta utdelningen med att ge beröm till hela mittfältet som faktiskt börjat funka rätt bra nu!
Det var det med det, i morgon är det en ny match och då ska LiU få smaka på vår irritation över gårdagens match! Det blir bara inte tre förluster i rad.
//Sjösvärd