ÖV United vs BIF

Östria Lambohov/Vikingstad eller ÖV united som de även kallar sig, stod som motståndare denna härliga söndagskväll. Som ni kunde läsa i förra inlägget så ledde vi med en vinst mot dem från vårsäsongen och vi gick in med inställningen att det var det enda som gällde även denna gång.

Vi kom fram till Vikingstad vid ca 16.45 och vi började tagga igång med den bästa musiken. Vi var vid denna tidpunkt 11 starka fotbollsspelare men det kändes lite knapert och man kände hur oron hängde i luften. Men som tur var kom Sofie och Herminator (Tommys nya namn till Hermansson) när vi började med uppvärmningen. 2 avbytare känns helt okej. Men det spelades en match på planen redan när vi kom och den skulle visa sig bli försenad. Vi fick vänta och när matchen äntligen var slut så gick både vi och ÖV ut på planen och skulle hälsa men domaren bestämde sig för att snicksnacka med både den ena och den andra och verkade inte ett dugg intresserad av matchen som snart skulle startas. Som tur var kom han till slut lunkandes och matchen drog igång med en limegrön avspark. (jaa ordet limegrön står på ÖFF:s sida).

Vi var inte riktigt med från början och ÖV fick ett riktigt farligt läge direkt när domaren blåst för avspark. Som tur var så löste det sig med vår stabila backlinje och magnifika målvakt Anna och vi började mer och mer komma in i vårt spel. Första halvlek flyter på och jag tycker att vi har ett övertag men målen vill inte riktigt komma. Men i 14 minuten slår dagens mittmitt Thilda en perfekt pass till Jaktfalk som kommer halft fri samtidigt som målvakten kommer utrusande så att Jaktfalk iskallt kan peta bollen i högra hörnet. Vi jublar och kramas för att sedan fortsätta vårt spel dubbelt så taggade. I 22 minuten får Lollo bollen varpå hon springer framåt, gör några dragningar och drar ett långskott med vänsterdojjan (vad annars?) och den sitter galant även den i högra hörnet. Målvakten såg ut att vilja släppa in det målet då hon var på väg att ta hoppa upp och ta bollen men blev stående av någon outgrundlig anledning.  Vi fortsätter spela och jag blir helt imponerad över vissa situationer och passningar som inträffar. Lisa, Thilda, Sofie och Lollo har riktigt snyggt spel på högerkanten där bollen för det mesta befann sig under första halvlek. När domaren sedan blåser av till halvtid frågar han Rogga om vi har en konstgräsplan hemma i Borensberg för vi spelar så fint passningspel. Vi har kanske inte en konstgräsplan men typ världens finaste plan, eller något... ;)

Vi snackade lite om förbättringar inför andra halvlek men det var inte så mycket mer än att vi skulle snacka mer, inte springa riktigt lika mycket som vi gjorde (alla var övertaggade dagen till ära så vi var ganska slut i halvtid) och att ta våra markeringar lite ordentligare så att vi kan gå in lite snabbare i närkamperna. Överlag så bestod första halvlek av kanonfint spel! Vårt probelm brukar då vara att det inte riktigt håller i sig i andra halvlek utan det brukar kollapsa lite grann men det skulle vi göra allt för att förhindra idag.

Andra halvlek blåses igång och vi har bollen. Vi börjar med vårt spel och nu börjar vi våga hålla lite mer i bollen och passa runt i backlinjen och siktar inte hela tiden på att få bollen framåt utan att istället hålla bollen inom laget. Tommy hade innan matchen sagt att någon i backlinjen gärna fick springa upp lite mer då och då vilket Lisa såg som en chans att få göra mål. Jag vet inte vad hon hade ätit men både i första halvlek och i andra sprang hon fram och tillbaka gjorde överlappningar med Lollo och kom enda ner till hörnflaggan där hon gjorde flera fina inlägg för att sedan göra ett massivt hemjobb. You go girl! Erika får vid ett tillfälle en megachans någon meter utanför straffområdet där hon gör några dribblingar och drar sedan till med högerdojjan mot högra hörnet. Jag var dundersäker på att den skule gå in men oturligt nog träffar den precis stolpen och vi hade chans på en retur men det var ingen som var direkt hungrig. I 60 minuten får Carro tag i bollen på backen varpå jag (Melander) ser en lucka mellan backarna, ropar till mig bollen och får en perfekt pass som jag enkelt kan ta emot och panga på i vänstra hörnet på mål! 0-3 och det börjar verkligen lukta seger. I 70 minuten såg jag hur Sofie plötsligt låg utanför planen på publiksidan, gråter och tar sig för knäet. Sofie har tidigare haft problem med ena knäet så detta kändes inte alls bra. Göran var snabbt framme och Rogga sprang över med medicinväskan. När Rogga kommit över med medicinväskan drar matchen igång igen och Jojjo hoppar in på Sofies plats. ÖV börjar bli lite irriterade och på vår vänsterkant börjar deras högerback brotta ner Jojjo, dra i henne och knuffas så att det står härliga till. Jojjo blir megairriterad skriker lite och kommer sedan upp på fötterna och trycker till varenda motspelare som kommer i hennes väg, tufft men snyggt! I 75 minuten är vi återigen uppe vid ÖV:s mål och jag har inte så stor koll på vilka som var där men någon(Lollo?) sköt ett långskott mot mål som blev en retur som någon annan (Thilda?) sköt rakt på en motspelare. Ännu en retur som en ÖV spelare fick tag i och passade till mig snäll som hon var så att jag kunde skjuta ett långskott lite till vänster om målvakten rakt i mål och det stod nu 0-4!

Nu började det kännas mer och mer säkert och i 77 minuten bestämde sig Tommy för att uppfylla Carros önskan och släppte upp henne på topp, jag fick gå ner som mittback och Herminator fick ta mittmittpositionen. Herminator frågade hur hon skulle spela varpå Lina svarade något i stil med att hon ska panga på direkt och göra allt för att ta bollen, det vill säga, göra som hon brukar fast i mitten istället. Ca 20 sekunder efter dessa byten får forwarden Carro tag på bollen efter en helt fantastisk pass av Herminator och  Carro pangade in bollen i nätet. 0-5 och nu var det inte långt kvar på matchen, segern kändes i hela kroppen! MEN ni som har läst införinlägget så vet ni att detta var Erikas sista match innan studierna i Afrika drar igång och en sista match måste avslutas på topp. Vi hade enats om ca 10 mål för att kompensera upp det året som Erika nu kommer spenadera i Afrika. Det är 10 minuter kvar av matchen och hon har fortfarande inte gjort något mål, det börjar bli knapert om tid. I 85 minuten inser hon det också och tar bollen själv, dribblar av den ena efter den andra och pangar dit den i målet, 0-6! Underbart! Nu gäller det att hålla tätt de sista fem minuterna vilket vi gör och domaren blåser i pipan, matchen är slut!
Erika drar till med ett skott på vårsäsongen mot ÖV

Men vad blev det egentligen, det var ingen som var helt säker efter matchen. jag trodde på 4 eller 5 mål till oss, någon trodde på 7 eller 8. Men efter att räknat ihop allt så kom vi tillslut fram till 0-6. Härligt att öka på målskillnaden!
Med Sofie verkade det ha gått relativt bra. Det var inte samnma knä som hon har haft problem med tidigare och hon trodde att hon bara sträckt till det så vi får hoppas på det för vi behöver verkligen inga fler skador nu!

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om vårt spel. jag kom på mig själv några gånger med att stå och beundra det och jag hade gärna sett det från läktarplatsen också för att bara få njuta av det! Det var riktigt fin fotboll vi spelade där ute och det var så härligt att se! Anna sa det flera gånger att det var fantastiskt att se hur vi spelade och jag kan väl bara säga att det blir så mycket roligare att spela när vi spelar så här bra!

Precis som Linas Emanuel sa efter matchen så är det väldigt svårt att ta ut korvar med tillbehör i och med att alla gjorde en sådan strålande insatts och kämpade enda in i kaklet. Därför blir det idag en enda stor korvfest till alla, till spelare, tränare och supportrar! Vi spelare gjorde en strålande match som ni tränarna och supportrar hjälpte oss med genom hejjarop och coching, det är vår seger!
Bra jobbat allihopa!

Sedan kom vi till den där ströisen. Om vi denna gången skulle kolla på kämparglöd endast så skulle det även bli en ströisfest men det var en som stack ut med den glöden och den irritationen som hon vände till sin fördel. Ströisen denna match går till Jojjo! Efter den där brottningsmatchen och de där tacklingarna och löpningrana är du värd en ströis. Det märktes att du var irriterad men du använde irritationen rätt och vräkte inte ut dig massor med ord (inte som jag hörde i alla fall) eller spelade fult spel, du kämpade och spelade tufft men snyggt! So lovely!

Efter en sån här bra start tycker jag att vi fortsätter på samma spår. Om vi kan spela likadant resterande matcher kan vi vinna varenda match lätt som en plätt.

Jaktfalt och jag upptäckte även det här igår vilket vi båda tyckte var väldigt intressant i och med att Sjösvärd inte kommer kunna göra några mål nästa match heller. Vi ser vår chans.. ;)

Vi önskar nu Erika ett underbart år i Kenya och vi hoppas på många och utförliga uppdateringar om hur det går för dig i FC Kenya! Be safe!

/Melander
#1 / / Sjösvärd:

Rikigt kul att läsa det här inlägget! Har kännt mej som en svikare som inte kunde va med men ni verkar ju ha klarat er rätt bra utan mej! ;) målen ser jag som en utmaning, det blev ju en del mål när krumlinde o jag tävlade ;)