Den viktigaste matchen

Nu var det äntligen dags. Efter att Rogga hade kommit med ett gäng olika förslag på datum så kunde vi enas om att den 29/7 skulle matchen spelas. Alla var nog lite smått nervösa innan med tanke på att varken någon i damlaget eller någon i föräldralaget visste om det ens fanns något föräldralag. Och det fanns det knappt ska jag säga, om alla föräldrar inte har förändrats en hel del. Det var en pojkvän hit och en vän dit. Jag vet inte ens om hälften av laget var föräldrar men det uppskattas att så många ville och kunde ställa upp!

Vi hade ett relativt starkt lag med lite blandade åldrar vilket gillas! Hermansson, Emma och Malin N hade hittat till planen igen vilket gillas något enormt! Även Ida var tillbaka till matchen efter ett uppehåll med sjukdom. Själva uppställningen från vår sida var inte speciellt annorlunda än den vanliga men det skulle se till att ändras...

Matchen började lite försiktigt från båda lagen. Vi ville ju inte knäcka några ben på gamlingarna så här tidigt i matchen. Första 15 hände det inget särskilt och domaren Ingvar Hård blåste av för vattenpaus i hettan.
Andra ronden i första halvlek startades med blå avspark och vi försökte pressa upp dem lite samt gå in i närkamperna direkt men det var fortfarande lite blygt. Men efter ett tag började det arta sig och det blev en aning mer närkamp, inga direkt tuffa men det började likna något. Nu började det att ändras om lite hos oss. Den annars solklara mittbacken Carro fick gå upp och spela yttermitt vilket sågs ut att gillas från hennes sida och hon gjorde ett strålande jobb. Det vassaste läget i första halvlek hade nog Lotta Persson som fick en pass av Fredrik(?) några meter från målet där hon drog till med ett vänsterskott men som den muren SS är i målet så gick den inte in. Lotta själv verkade dock förvånad över att faktiskt ha pangat på med en vänsterdojja.

Ingvar blåser för halvtid och matchen är fortfarande mållös. Efter en vattenpaus började damerna dra sig ut mot planen igen för att fortsätta med andra halvlek men vi blev bortknuffade då Claes Meijer skulle bjuda på en uppvisning med sin helikopter.(tror han var inringd för att gubbarna och Lotta var så trötta och behövde extra vila). Uppvisningen var uppskattad från alla håll verkade det som, tack Claes!
Lisa försöker styla lite

Första perioden i andra halvlek drog igång varav SS sa till mig att det måste bli lite mål nu, och det blev det ska jag lova. Till en början vågade ingen skjuta. Både Rogga, Fredrik och Melander d.ä. passade runt bollen precis framför mål så att Erika och Sjösvärd d.y. fick skrika på dem att de skulle skjuta. Till slut lossna det för dem. Melander d.ä. lyckades peta in ett mål och jag kan väl inte säga att det var något märkvärdigt mål, dvs inga stilpoäng där inte. Även Fredrik var på hugget och lyckades peta in ett mål efter några fintar och dragningar. Rogga frågade om vi hade någon plan B varav Erika snabbt svarade att det var att knäcka benen på dem. Jag ska väl påpeka att jag själv inte hade hört den taktiken men Lollo verkade tydligen på. Hon kämpade och tryckte till några rejält. Och om jag inte minns fel så satte sig Sjösvärd d.y sig ner på Lasse Ellbrant av någon outgrundlig anledning och sa att vi bara skulle fortsätta spela. Jag vet inte om det var fotboll eller brottning därute ibland... Men vi kom igen. Emma var som sagt tillbaka och det visade hon genom att springa fram till målet, få en passning och sedan lägga bollen iskallt lite lätt längst marken i bortre hörnet, snyggt! Tommy hade inte en chans att ta den.

Tommy chillar lite

15 minuter in i andra halvlek blåstes det av för ännu en vattenpaus och nu hände det grejer! SS drog av sig målvaktströjan och sa att hon skulle vara utespelare! Vad skulle vi göra? Hon hade tydligen bestämt sig så det fanns inte mycket annat än att försöka hitta en ersättare i mål. Som tur var så var som sagt fjolårets målvakt Emma på plats som fick hoppa in i målet medan SS gick upp som forward. 1-2 och och vi kände att vi kunde ta detta med lite vilja och kämparglöd. Men det visade sig inte gå så bra. Melander d.ä lyckades få in ett mål till och nu började huvudena hänga lite bland damerna. I slutsekunderna kommer Niclas Nyberg springande med bollen och fintar av både backlinjen och Emma så att Niclas lugnt och säkert kan lägga in bollen i mål. Vi hinner knappt slå avsparken innan Ingvar blåser i pipan för sista gången den här matchen och det slutade 1-4.

Vi tackade och drog oss in mot omklädningsrummen för att byta om innan det var dags för kokkorv och kaffe/festis som Lotta Ellbrant fixat, mums!

Tack till alla som ställde upp på planen samt den lilla men tappra skaran som kom och kollade. Alltid lika kul med dessa matcher!