BIF vs Lotorp

Kom till Bergvallen och såg ett Bif som var så laddat att de stod på tå när domaren blåste i pipan.
Bif gick ut och spelade ett bra passningsspel och dominerade till stor del hela första halvlek.
Bif gjorde både 1-0 och 2-0 ganska tidigt i först halvlek. Första gjordes av Jaktfalk och andra av Lollo.
I 10:e min trodde vi att 3-0 var på gång, ett fint passningsspel i backlinjen, vidare till Melander som försökte nå Lollo,men bollen rann över Lotorps kortlinje.
Strax efter gjorde Bif 3-0 då Jaktfalk var framme ännu en gång.
I 40:e min fick Lotorp en hörna, en bra hörna slogs som Bif,s målvakt Anna plockade in utan problem. (en av Lotorps farligheter)
Vid något tillfälle tyckte Lisa att Bifs tränare och lagledare stod och sov, så hon tog tillfälle att ge dom en pass vid en sned spark.
Man skulle kunna tro att Melander har stora fötter? Hon lyckas alltid få fram en tå och göra fina brytningar.
I andra halvlek fortsatte Bif att dominera med fint spel, dock fick Lotorp ett par få chanser som en stabil backlinje och målvakt tog hand om.
Många fin hörnor från Bif som resulterade i ett par mål.
Både i 56 och i 72 minuten pangar Jaktfalk in bollen i mål, någon var på gång!
Wilma hade ett fint skott i ribban som blev en retur och där höll sig Lollo framme och petade in bollen i mål.
7-0 kunde ha varit ännu mer.

En lugn och trygg målvakt samt backlinje, bra bollfördelning från mitten, snabba yttrar och forwards vilket gjorde att Lotorp hade stora problem med Bif denna dag.

/Carina och Mikael Caesar

Tack för inlägget Carina och Mikael, alltid roligt när någon annan än vi tråkiga bloggansvariga skriver. Ett kort men informativt inlägg, bra jobbat! 

Som ni ser så var det inte många som fick vara med och göra mål utan Lollo och Jaktfalk var de enda som gjorde mål och de gjorde i princip alla assist också. Vet inte vad de hade snackat ihop sig om innan men jag kankse kan få vara med nästa gång på det snacket? 

Precis som mor och far Ceasar skriver som avslut i sitt inlägg så var det en bra match från alla håll och kanter. Från målvakt genom backlinje och mittfält upp till forwarden spelades det runt, det var riktigt roligt att se och att spela. Precis som Lina och Carro sa efter matchen så hade vi ett riktigt fint spel mellan backarna och målvakt vi vågade passa runt där nere och vi gjorde det med stil! 

Korven får en brud som fördubblade sina mål under denna match och gjorde ett sjudundrandes jobb uppe på toppen där hon sprang sönder motståndarna (och kanske sig själv lite grann?). Den värdiga korvätaren Jaktfalk! Du gör det inte lätt för Sjösvärd att komma tillbaka upp på toppen.

 

Brödet till korven måste Linneas kompanjon Lollo få som gjorde tre pangmål och jag tror nästan att resterande mål var på assist från dig. Även de fina löpningarna, passningarna bakåt, uppåt, vänster och höger bör uppmärksammas liksom det fina väggspel som visas upp på högerkanten. 

Ketchupen serveras till Carro som gjorde ett som vanligt stabilt jobb som mittback men fick igår även till passningsspelet mellan backlinjen med snygga crossbollar och enkla pass bak till Anna. Riktigt härligt att se, du får det tuffa jobbet att se så enkelt ut!

Senapen skulle jag vilja ge till Thilda som har visat upp sig som mittmitt de senaste matcherna och har kommit in på en, inte allt för lätt position, väldigt snabbt. Fina passningar och väggpass samtidigt som du vågar ta med bollen några steg in i planen själv för att dra på ett och annat skott mot mål, snyggt!

Sedan har vi då den där ströisen jag hade faktiskt förväntat mig ett större ströisurval i och med det härliga vädret vi hade, perfekt för lite slängningar hit och dit. Men jag får istället gå på kamp denna gång. En som gick in i varje kamp och som genomförde dem med flaggan i topp, en som aldrig gav sig och som slet sig loss från motståndarna; Wilma! Sicken kämparglöd du visade där ute på planen!

Tack till ni supportrar som drog er upp till Bergvallen trots det något trista vädret, ni är guld värda!

 Detta skrev alltså en supporter igår på facebook, fantastiskt!