BIF - Boxholm

Då var det min (Sjösvärd d:ä) tur att få äran att gästblogga. Lite svårt att få till beordrat bloggande och fotande samtidigt…jag är ju bara man.

Vi fick i alla fall se en match mellan ”BIF:s balla brudar” (som de själva kallade sig i ett äldre matchreferat) och våra egna ”Bond-e brudar”. Matchstart denna svala söndagskväll i Boxholm var satt till 19.00. Tydligen var det någon bingo som var viktigare att få till… Hemmalaget kom till start med 15 spelare och Borensberg med 13 spelare. Premiärmatch i damlaget för Ellen ifrån flicklaget, och vi kan börja där. Inhoppen som gjordes av henne var mycket bra. Ingen respekt för motståndarna syntes och pigga löpningar på vänsterkanten. Bra jobbat!

Och så till matchen. Är inte lätt att blogga en vad det skulle visa sig efter 90 minuter, 0-0 match. Men jag gör ett försök.

1:a halvlek
Det hade kunnat börja perfekt för Borensberg. Lollo kom efter 3 min upp längst högerkanten, gör sin patenterade invikning och slår till med vänstern. Lite lägre och lite längre till vänster så hade det säkert blivit årets mål, men tyvärr en träff i ribban. Borensberg är det bättre laget första delen av halvleken med bl.a. bra passningsspel och bra löpningar på kanterna, dock utan att direkt få till några avslut. Boxholm satsar mera på långbollar att springa på för forwards. De får sin första hörna efter 25 minuters spel men den går direkt ut bakom mål efter vad som ser ut som en tåfjutt av hörnläggaren. Boxholm får i slutet av halvleken läge att göra mål i en väldigt rörig situation i Borensbergs straffområde där det känns som halva Boxholms lag är involverat i flera försök att få in bollen. Turligt nog blir det inte så utan Borensberg kan efter flera försök äntligen rensa undan bollen.

Ett typiskt "Lollo läge"
Lisa in action

2:a halvlek
Boxholm börjar andra med mer tryck än i första. Bland annat en frispark i 3:e minuten som Borensberg rensar undan. Sedan en ny frispark i 8:e som efter att ha studsat på någons huvud och någon annans axel greppas säkert av SS. Senare blir det en miss i rensning från en Borensbergs back som ger Boxholm ett farligt läge men utan resultat. I 15:e får Borensberg en bra möjlighet efter en fin omställning men tyvärr rinner den chansen ut i sanden. 17:e minuten chans för Hermansson men utanför. I 26:e minuten får Boxholm till ett skott på mål efter ytterligare en bjudning av Borensberg men räddas av SS. En stund senare frispark från mitten för Boxholm och en del farliga chanser. 35:e minuten: Ett mindre bra uppspel av SS som ger Boxholm friläge. Men där revanscherar sig målis med en kanonräddning! Borensberg hade även ett par resultatlösa hörnor i andra halvlek. Det sista av spänning som händer i matchen är att Melander får till ett bra skott men Boxholms målvakt greppar bollen utan större problem. Domaren (efter att knappt lämnat mittcirkeln under hela matchen) blåser av matchen prick efter 90 minuter.

Summering: en inte speciellt bra match från något av lagen. 0-0 får nog ses som ett rättvist resultat och speglar matchen där det var få avslut på mål.

Borensberg hade nog lite tur att Boxholm inte tog tillvara bättre på chanserna som bjöds. Slutligen: ladda med en vecka på Kreta är inget att rekommendera…vare sig som frusen bloggare eller slutkörd spelare.

Delar av den trogna supporterskaran hittade även till Boxholm i det kalla sensommar vädret
Boxholm är dåliga på att spelmässigt utnyttja sin fina konstgräsplan, ska vi byta?

Bloggen tackar Sjösvärd d.ä för gästbloggandet och bilderna! Vi fick med oss en poäng och det är alltid nåt! Förhållandena var inte dom bästa med två avbytare, sjuka spelare och nån enstaka med semesterkondition... Nu laddar vi för match på söndag mot serieledarna!