Seriepremiär!!

Idag är det äntligen dags för seriepremiär! Kl 18:00 går startskottet på Bergvallen och säsongen 2014 är officiellt igång! Motståndet för kvällen är Östria Lambohov/Vikingstad.
 
Jag kan redan nu utlova att kvällens match kommer att bjuda på spänning. Den senaste tiden har det hänt mycket positivt i damlaget, som många vet har vi fått en ny tränare i form av Tommy Ström som vi alla (ja jag utsåg precis mej själv till talesperson för hela laget) hittills är mycket nöjda med! Rogga är såklart kvar som hjälptränare och allt-i-allo! Laget har även fått välbehövlig tillökning (nej Fiskis har inte kläckt fram sin unge än), som består av flickor från laget under men även lite nyförvärv. Truppen har tränat tillsammans från straxt innan jul och spelat lite cuper samt en del träningsmatcher tillsammans. Av det vi fått se hittills verkar det mycket lovande. Många unga spelare som tar för sig och visar både spelkvalitet och kämparanda vilket sätter press på oss äldre att prestera och ligga i för att ta en plats i startelvan, ingen går säker!
 
Eftersom det är så mycket nya spelare och en ny tränare är det nog inte många som inte känner sig säkra på vilken position de ska spela! Några kan man kanske lista ut om man går på träningsmatcherna (tex Carro, Fiskis ersättare som mittbacksklippa), men i övrigt är det ganska oklart hur startelvan kommer att se ut! Det största frågetecknet är kanske vem/vilka som ska spela forward, framförallt efter tisdagens forwardsträning där ingen stack ut speciellt mycket... Spännande spännande!
 
Men det är inte bara spelidé, startelva och olika positioner som kommer stå för spänningen ikväll, laget vi möter leds och tränas av en gammal tränare av BIF damerna, vilket såklart gör att matchen lite prestigefylld med. Jag tror att vi alla är grymt taggade inför en seriepremiär på hemmaplan i kanon väder, att vi dessutom får chansen att visa en gammal tränare hur bra vi är får vi se som ett plus i kanten!
 
Vad gäller Östria/Lambohov så vet jag inte så mycket om dom! Ett relativt nytt lag känns det som, att dom slagit sig ihop med Vikingstad är intressant. På deras hemsida fanns inte mycket att läsa så jag står tomhänt och utan skvaller. Fiskis borde kunna skvallra en del eftersom lillsyrran spelar där, men för familjefridens skull kanske hon inte har jätte stor lust för det, samtidigt är det kanske spännande (återigen) att inte veta så mycket inför matchen, det blir som det blir!
 
Mycket spänning hit och dit, men det är dagens sanning och det borde locka folk till att komma och stötta oss ikväll! Det finns inga ursäkter, röd dag = ledigt för de flesta, strålande sol, garanterat trevligt sällskap på läktaren och smarrigt fika i kiosken!
 
 
 
Några kom ihåg:
  • Glöm inte att idag är sista dagen att lämna in tipset! Det kommer gå att fylla i på plats innan matchen, för endast 40 riksdaler är du med och tävlar om hälften av den totala inkomsten som tipset genererar! Det är till Fiskis ni lämnar in det och det är även hon som har några tips för den som inte hunnit fylla i än.
  • Damerna finns numera på Instagram för dom som vill se fler bilder och hålla sig ännu mer uppdaterade om vad damlaget styr med! Så in och följ borensbergsifdam nu genast!!
 
Det är vinst idag som gäller tjejer och det uppnår vi genom att ha kul och spela vårt spel, då blir vi automatiskt farliga! Vi ska alla gå från matchen ikväll med en känsla av att vi gjort vårt bästa! Ses ikväll!!
 
/Sjösvärd