Utesäsongens sista...

Igår spelades alltså årets sista gräsmatch för Borensbergs damlag och förrutom en tio minuters period i slutet på första halvlek när vi inte riktigt orkade med o lät det gå alldeles för lätt för Boren så gjorde vi en riktigt bra match!
 
Vi kom till Borenshult med det yngsta laget vi haft i år då gamlingarna Lina, Hermansson och systrarna Nilsson jobbade eller inte kunde va med av annan anledning och Sjösvärd o Jenna fortfarande haltar runt med sina skadade fötter...
Hela fem flicklagsspelare va med och Lollo va äldst (så fick jag det sagt oxå!!)
 
Vi gick in med inställningen att kötta så mycket som möjligt o göra det svårt o jobbigt för Boren vilket vi lyckades halvskapligt med iaf! Blev inte riktigt så grisig match som vi hoppades på innan (eller aa jag hoppades på det iaf)
 
Lite om matchen då. Det började jämnt med mycket spel på mitten med övervägande bollinnehav för Boren men dom skapades inte så mycket åt något av hållen förren Ebba får tag på bollen o driver upp med bollen mot mål på högerkanten, drar några spelare o kommer ensam med målvakten oooooch.......... nej juste Ebba tänker till lite o inser att Borens målvakt är bra på reflexräddningar så ist för att skjuta slår hon en stenhård väggpass med målisen till Ellbrant som helt ensam med försvararen gör en "ebba" och drar den rakt på henne men med lite tur får hon tbx bollen o kan enkelt lägga in en bresida i öppet mål!! GENIALISKT EBBA ;)
 
Sen kommer våran "lite" dåliga period då Boren får in tre "skitmål" (enligt min menning men det är ju bara för jag är partisk) och avslutar tio-skit-minuters-perioden med ett fint inlägg från deras högerkant till en som kommer fri vid straffpunkten o drar till stenhårt på volley, skitsnyggt! Nästan så man kände för att applådera (hade det vart någon annan en en Boren-spelare så...) ;)
 
Så vi gick till halvtid med 4-1 i baken, kändes sådär när vi ändå hade spelat bättre än vad vi själva vågat hoppas på innan! Va lite ofokuserad i halvtids snacket så hörde inte riktigt vad som sades men verkade tydligen som det hjälpte då vi gick ut i andra o höjde oss ett snäpp och började äga bollen mer!
Efter en dryg timme avancerade Lollo fram på vänsterkanten och fick till en halvträff långt utifrån (sorry Lollo men det va verkligen inte en av dina bättre träffar, jag vet!) men vad gjorde det när den på något underligt sätt lyckades leta sig in vid första stolpen! Reducerat till 4-2 och hoppet tändes igen för oss o vi höjer oss lite till!
Tio minuter senare tänkte Ebba ännu en gång slå en pass till någon i mitten från högerkanten men den här gången hjälper en liten snedträff o vinden Ebba att göra säsongens 6e mål (skytteligavinnare i bbg 2013, inte dåligt Ebba!! speciellt med tanke på att du bara förstör för oss, eller hur va det nu?? ;) näee juste du är ganska grym om jag får säga vad jag tycker, vilket jag gör nu när jag slipper bli avfintad på träningarna på ett tag...) 
 
Vidare till avslutningen på matchen, 4-3 nu alltså o då blir Boren lite skraja för oss o plockar in rutinen o a-lags spelarna igen o sätter dom som mittbackar för att säkra upp i slutet! Känns som ett väldigt bra betyg för oss iaf! :)
Händer inte så mycket i spelet, vi försöker men kommer inte så långt och Boren är snabba i kontringarna så blir svårt för oss!
I sista minuten (sekunderna) när vi flyttat upp lite folk rinner en Borenspelare igenom o placera in bollen bakom en chanslös SS som fått äran att vakta vårat mål igen, och som gör det riktigt bra oxå! :)
 
Matchen slutar alltså 5-3 till Boren, men dom va rädda där ett tag för oss, så ser det som en liten vinst med tanke på den höstsäsongen vi haft! Boren slutar tvåa efter Åtvid och vi slutar tredje sist men säkrade vårt spel i fyran även nästa säsong för ett par omgångar sen tack vare vår fina vårsäsong!
 
Stjärnorna:
3st- Ebba
2st- Lollo
1st- Millan
 
Ströisen:
Nja, med tanke på att det va mot Boren o ingen blev utburen från plan som planen va o inga kort delades ut så känner jag som enda domare närvarande att ingen va speciellt värd den, Någon som tycker annat??
 
 
Vill bara ge extra beröm till Wilma som kom in i andra som ytterback o gjorde det riktigt bra mot större o snabba Borenspelare! Även dom andra flicklagsspelarna va bra idag men då jag börjar bli gammal ser jag inte vem som är vem där framme utan tänker bara berömma dom som spelade där nere med mig ;)
 
Sluttabbellen för div4 2013:
 
 
Vi tar med oss våren, glömmer hösten och ser till att dubbla vår målskörd till nästa säsong så har vi något att arbeta på för framtiden!
 
Ebba tog andra platsen i stjärnligan tätt efter Ellen, resten har jag inte någon koll på o då jag inte orkat räkna så litade jag på att Tobbe hade koll på det!
 
Årets Ströis delades rättvist av hårdingarna Hermansson och killern Emma!
 
Årets självmål räddade Ida mig från att vinna (?!) efter den fina nicken mot Tannefors!
 
Årets fniss går till Roger på sista träningen, han har aldrig vart så dålig på smålagsspelet! Började bara fnissa så fort han fick bollen! Men lätt roligaste träningen i år ;)
 
Årets målvakt är ju helt omöjlig att utse då vi avverkat hela 5 målvakter på 18 matcher...
 
Årets miss: skulle kunna säga Ebba men näeee årets miss går till Ellen som hade med sig allt förrutom fotbollsskorna till matchen mot Boren, fick låna Idas två nr förstora på uppvärmningen o sen kom Jenna med sina skruvdobb som va lagom i storlek så Ellen slapp snubbla runt... :)
 
Årets sämsta: Alla jäkla skador som gjort att vi fått ändra om hela tiden o kört med olika lag varje match nästan!
 
Årets godaste: Lotta som kommer med fika mest hela tiden! :)
 
Årets trevligaste: äntligen har småflickorna (måste byta namn på dom) kommit upp o spelat med oss o visat att dom kommer vilja ta en plats till nästa säsong!
 
Nu tog fantasin o minnet slut och min tvättid börjar, får se om vi fyller på med lite mer årets så småning om!
Har ni några förslag så langa dom bara! Det är ju det här som är roligaste på hela året!
Har ni bilder från säsongen vore det trevligt att lägga ut lite här i bloggen oxå om ni känner för att dela med er!
(erika_33_33@hotmail.com)
 
TACK FÖR I ÅR, SYNS BÄTTRE, SNABBARE, STARKARE OCH SMARTARE NÄSTA SÄSONG!
 
/fiiiiiissssssk!
 
 
 
 
#1 / / Jenna:

Höstens tippvinnare??

#2 / / fisk..:

åhhh skulle jag ju fått med!! skit, det betyder att du får skriva ett inlägg ändå då ;)