Årets viktigaste match!

Äntligen va det dags för matchen Roger tjatat o laddat för i ett år typ! Föräldrarna kom med ett starkt lag även i år medans vi i damlaget hade lite svårt med folk då vi gamlingar i laget bara klarar av en match per vecka numera ;)

 

Damlagets "Tobbe för dagen" tog Ida på sig, hon tog ut det hon trodde skulle kunna springa ifrån gamlingarna bäst, vi satsade ungt o snabbt!! Sen satte vi benknäckar Emma som mittback för att försöka skrämma gamlingarna från att hålla sig borta från våran planhalva!

 

Gamlingarnas taktik va solklar, total-anfall utan dess like! Eller va det kanske så att det va roligare att springa framåt än bakåt?? Roger hade utnämt sig själv och Tobbe till mittbackar, men tror enda gången man såg Roger där nere va innan domaren blåst igång matchen ;)

 

Matchen börjar med att lagen känner på varandra lite med lite avvaktande spel! Gamlingarna får två friläggen genom Fredrik men då han kollat på Zlatan för mycket resulterade det bara i ett stolpskott o en dålig chip!

 

Mr Ellbrant som vaktar gamlingarnas mål gör det bra på ett par chanser damerna har men tillslut får han ge sig när Hermansson trycker upp en stenhård boll i nättaket! 1-0 Damerna! Kort därefter sätter Melander d.y. 2-0 till damerna på ett sätt jag inte riktigt kommer ihåg :)

Tobbe har lite svårt att få upp backlinje efter damlagets anfall, så som du tjatat på mig om det o så sköter du det inte själv ens ;)

 

Damerna slår av på farten o tappar helt plötsligt ledningen till underläge 4-2 efter blandannat en drömträff med vänsterfoten av Göran, en pet av mamma Colin, långskott(?)av pappa Sjösvärd o en lös boll  av Håkan Melander

 

Damernas ena mittback för dagen Emma tröttnade på alla löpningar o allt folk gamlingarna fyllde på med hela tiden så pass att hon mitt i en hemåt löpning utbrast: JAG ORKAR INTE MER LÖPNINGAR!!! Sen blev hon ifrån sprungen av den ettriga Fredrik läger sig ner i något som skulle föreställa en glidtackling men knappt ens nära bollen, tungt för damerna nu!

 

Efter en tilltrasslad situation så lyckas en av damlagets prestigevärvningar till denna match (o även seriematcherna) Jojjo reducera till 5-3, hoppet tändes igen o vi fick lite mer fart! Meeeeen.... det dröjde inte länge så började gamlingarna komma med 8 pers i anfall igen o vi slarvade bort våra kontringar!!

 

Inte blev det bättre när Anders (Sjösvärd) tar o driver upp bollen på höger kanten o slår ett perfekt inlägg till Fredrik en meter från mållinjen, nu kunde inte ens Zlatan missa, 5-3 till gamlingarna o inte långt kvar av matchen...

 

När Gunilla (Colin) sen petar in sitt andra mål för kvällen är slutresultatet spikat till 6-3 till gamlingarna! Det är bara göra som vanligt för oss o köra vågen o applådera för er, ni är grymma!! :)

 

Ebba hoppas verkligen du kollade hur lätt morsan gjorde mål, gör bara som henne på söndag tack!!

2 av 3 skott i mål o då hade hon inga frilägen men lyckades ändå göra mål ;)

 

Matchens citat kommer från Gunilla till Göran i inledningen av matchen: "Du har väl inte glömt linserna idag??" Klockrent!

 

Ströisen går till Lasse (Ellbrant) som lyckades ta sig upp från sin målvaktsposition till mittlinjen bara för att slå lite o störa dottern, men även va på o jävlades med henne så fort han fick chansen på plan!

 

Stort tack till Nina och Julia som ställde upp o hjälpte oss!
Även tack till flickspelarna Lisa, Thilda och jojjo som ställer upp i alla våra viktiga matcher :)

 

Så avslutar vi med ett stort tack till alla föräldrar för en riktigt bra o rolig match! Ska börja träna redan nu för nästa år, då ska vi jäklar i mig inte förlora!! :)

 Lotta nickar(?) en boll tillskilnad från Millan som brukar dra in huvudet som en sköldpadda så fort det kommer en boll i huvudhöjd ;)
Tuss va med o tyckte det va en rolig match :)
Den obligatoriska fikan som Lotta Ellbrant fixat som vanligt, tack!!! :)
(hade lyckats pila lite på min mobil så alla bilder blev fruktansvärt dåliga)
 
//den taktiskt "skadade" Erika ;)
 
 
#1 / / Sjösvärd d:ä:

Tack själva alla för en mycket rolig och trevlig match. Har dock haft en aning svårt att gå idag...
Och stort tack Lotta för kvällsfikat!
Hur var det med dagens citat?
"Göran,har du glömt linserna" eller hur var det?

#2 / / Erika:

Oh nej jag glömde citatet!! Skulle ju få med det på slutet! Får redigera in det nu i efterhand lite fint! ;)

#3 / / Anonym:

Åhh, fan att jag missade matchen.... !

#4 / / SS:

Glömde namnet.. ss!