Borensberg klappade igenom

"Det var totalt jävla sprängdåligt", sammanfattade avstängde och skadade Björn Persson den klara förlusten mot Stjärnorp.

Nej, det var inte alls bra, Stjärnorp var effektiva och kämpade för varandra, Borensberg var långa, oeffektiva och gick inte riktigt att känna igen.

Trots den pinsamma 5-1 förlusten hade Borensberg det mesta av spelet och borde haft ledningen med ett par bollar i paus. Matchinledningen påverkade antagligen hela matchen då målvakten Jocke Wallqvist tappade ett inlägg till 1-0 redan efter cirka två minuter.

Men det var inte här Borensberg förlorade matchen utan det var i och med de missade chanserna, bollen ville inte in... Var det inte målvakten som var ivägen var det ribban, en motståndare eller så gick bollen helt enkelt utanför eller över. Stjärnorp kämpade bra, men skapade få chanser och Borensberg borde gjort minst tre mål innan paus.

Inför den andra halvlek flyttade Brandta om i laget för en mer slagkraftig offensiv, istället snappade en Stjärnorpspelare upp en inspark och Wallqvist var chanslös på friläget. Borensberg ägde mycket boll, men bollen ville fortfarande inte in, laget spelade mycket offensivt mot ett defensivt och bra försvarande Stjärnorp, som när de fick chansen kontrade med flera man och full kraft. Dock var Borensbergs trebackslinje inte villiga att släppa in fler mål, målet kom istället på en lös frispark som dök in i det bortre krysset.

"Magi" skrek Stjärnorpsspelarna, "misslyckat inlägg" borde det skrikit istället.

Frustrationen smög sig på i Borensbergslägret och efter ännu ett fruktlöst anfall och ett motlägg friställdes en Stjärnorpsspelare från mittlinjen och kunde placera in 4-0. Stjärnorp gjorde strax därpå även 5-0 innan inhopparen, den pålitlige Matthias Reinholdsson spikade slutresultatet till 5-1.

Borensberg var besviket efter matchen, Björn Persson ansåg att vissa spelare inte presterade på topp, hela laget presterade inte på topp.

Två matcher återstår nu och jag tror att det kommer vara ett revanschsuget lag som kommer till spel då.